Kitchen4all Talk Met Joey Boes

Kitchen4all talk met Joey Boes

Iedere maand spreken we één van onze franchiseondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante branche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Joey Boes, eigenaar van Kitchen4All én Sani4All Deventer.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je, waar kom je vandaan: Ik ben Joey Boes, 36 jaar oud en woon samen met mijn partner Floor en dochter Noortje in Doetinchem.

Welk beroep wilde je uitoefenen toen je vroeger nog een kind was?

Net als denk ik elk jongetje wilde ik in m’n jeugd graag profvoetballer worden. Op latere leeftijd wilde ik leraar worden. Later ben ik een keuken gaan werken afwashulp, daar is het idee ontstaan om kok te worden. Het leek mij heerlijk om lekker eten voor gasten te bereiden. Toen is het idee ontstaan om de opleiding tot zelfstandig werkend kok te gaan volgen.

Welk werk heb je gedaan voordat je de keukens in ging?

Vanaf mijn 16e jaar heb ik in de keuken van een restaurant gewerkt. In eerste instantie als afwashulp en vlot hierna als ondersteuning van de keuken. Ik heb verschillende functies gehad en gewerkt voor een aantal verschillende restaurants op verschillende niveaus. Nadat ik een aantal jaren in loondienst heb gewerkt, heb ik de stap gemaakt om te gaan werken als freelance kok. In deze jaren ben ik opdrachten door het hele land gehad om bij te springen waar men mij nodig had. Ik heb hierbij heel veel grote klussen gedraaid en met als hoogtepunt de bruiloft van de oud bondscoach van het Nederlands elftal!

Wanneer besloot je te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?

Mijn verkoopcarrière is 8 jaar geleden begonnen als badkamerverkoper in de vestiging van Sani4All Zevenaar. Na 2 jaar werd er een nieuwe vestiging van Sani4All in Varsseveld geopend waar ik 2 jaar de vestigingsmanager van ben geweest. Daarna heb ik de stap gemaakt om een eigen vestiging van Sani4All in Deventer te starten. In Deventer draaien we nu bijna 4 jaar met de badkamershowroom. Tijdens onze gesprekken met klanten kregen we steeds vaker de opmerking dat zij het jammer vonden dat wij geen keukenshowroom hadden. Dit heeft ons aan het denken gezet en we hebben vorig jaar besloten in hetzelfde pand een Kitchen4All te openen. We hebben alles op alles gezet om voor de feestdagen in december de showroom klaar te krijgen, en dit is gelukt! Op 14 december 2020 zijn we open gegaan maar helaas moesten wij een dag later alweer dicht i.v.m. de corona lockdown. Ik kan wel zeggen dat we uit deze periode sterk zijn uitgekomen en draaien nu we gelukkig weer op volle toeren.

Waar ben je tegenaan gelopen bij het starten van een eigen vestiging en wat zou je nu anders doen? Wellicht dat we met de wijsheid van nu wat andere keukenopstellingen hadden gekozen en de showroom iets groter hadden gemaakt. Maar deze aanpassingen kunnen altijd nog. We hebben gelukkig de ruimte om wat uit te breiden en te veranderen.

Gevel Deventer

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou? Het ondernemen zit in de genen en ook mijn schoonfamilie is een ondernemersfamilie. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat je hiermee mee besmet wordt. Mijn oom heeft een groot schoonmaakbedrijf en mijn schoonouders hebben zelf allebei een eigen onderneming. Er wordt automatisch veel over het ondernemen gesproken en deelt ideeën en ervaringen met elkaar. Na een aantal jaar in loondienst van Sani4All ging het zelf ondernemen wederom kriebelen en ben ik mijn eigen showroom begonnen in Deventer.

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchiseformule? Er zijn tal van voordelen. Te beginnen met de inkoopafspraken die er gemaakt worden. Hier zit voor ons een groot voordeel waar de klant ook van profiteert. Doordat de formules staan als een huis en goed lopen kunnen wij ons bezighouden met wat wij leuk vinden en goed in zijn: het maken en verkopen van mooie badkamers en keukens.

Wat maakt jouw winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels? Zoals alle andere vestigingen hebben wij een mooie gezellige showroom. We hebben een ruim assortiment zodat iedereen kan slagen en een laagdrempelige manier van werken waardoor de klanten zich op hun gemak voelen. Dat vinden wij belangrijk.

Kom eens langs!

Een keuken kopen in de buurt van Deventer? Laat je inspireren door de adviseurs van Kitchen4all. Vanuit Deventer bieden wij een prachtig assortiment aan met complete keukens en complete badkamers en losse keukenonderdelen van de hoogste kwaliteit en voor de beste prijs.

Ook franchiser worden?