Kookplaten

De basis van de keuken is de kookplaat. Er is veel keus bij het uitzoeken van een nieuwe kookplaat, maar welk type past het beste bij jou? Het is belangrijk dat een kookplaat aansluit op jouw persoonlijke wensen en kookgewoontes. Tegenwoordig zijn kookplaten met 4 kookzones geen standaard meer. Je kan kiezen tussen verschillende technieken, kookzones of kookplaten waar een afzuigsysteem geïntegreerd is. Wij denken graag met je mee met jouw wensen en budget. Maak snel een afspraak of kom langs in een van onze vestigingen!

kookplaat met afzuiging

Onze merken

Type kookplaten

Welk type kookplaat past het beste bij jou? Gas en inductie zijn de populairste warmtebronnen in de keuken. Met gas kookt je efficiënt en nauwkeurig: je regelt zelf de vlam onder uw pan. Een veilige manier van koken is op en een inductiekookplaat. Ideaal wanneer je kinderen hebt en extra goed op de veiligheid let. Door de magnetische spoelen ontstaat er alleen warmte wanneer je een pan op de kookzone zet, er is dus geen energieverlies. Op deze manier wordt alleen de bodem van de pan verwarmd en blijft de glazen kookplaat relatief koel. Bovendien is het eenvoudig om de plaat schoon te maken omdat het een egaal oppervlak heeft.

 

Naast gas en inductie zijn er ook keramische of elektrische kookplaten. De werking hiervan in eigenlijk gelijk. Door middel van infraroodstraling wordt de keramische plaat verwarmd. De kookzones worden geleidelijk warmen naarmate het warm wordt. Keramische platen zijn relatief langzaam in het opwarmen en afkoelen. Wanneer je gewend bent om op inductie of gas te koken is de overschakeling naar deze warmtebron even wennen. Daarnaast is er bij een elektrische kookplaat een aparte elektriciteitsgroep nodig.

Aantal kookzones

Tegenwoordig zijn kookplaten met 4 kookzones geen standaard meer. Elk merk en model heeft daarin verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van je je kookgewoontes en persoonlijke keuzes is het mogelijk om een kookplaat te nemen die wat groter is, waardoor er meer ruimte tussen de kookzones zit.

Zoek dichtstbijzijnde vestiging!

Wil jij meer informatie over onze kookplaten?

Ontwerp jouw betaalbare droomkeuken in één van onze vestigingen

  • Vraag een gratis adviesafspraak aan
  • Ga in gesprek met één van onze keukenadviseurs
  • Ontwerp samen een gratis 3D ontwerp van jouw droomkeuken

Onze vestigingen zijn ondanks het Coronavirus wel open! Wij nemen uw gezondheid echter zeer serieus. Meer weten?  Lees meer!

9,6