&noscript=1 />

  • Gratis 3D ontwerp t.w.v. € 150,-


  • Duitse kwaliteitskeukens


  • Bij ons volledige montage


  • 100% prijstransparantie


  • 5 jaar garantie

Kookplaten

De basis van de keuken is de kookplaat. Er is veel keus bij het uitzoeken van een nieuwe kookplaat, maar welk type past het beste bij jou? Het is belangrijk dat een kookplaat aansluit op jouw persoonlijke wensen en kookgewoontes. Tegenwoordig zijn kookplaten met 4 kookzones geen standaard meer. Je kan kiezen tussen verschillende technieken, kookzones of kookplaten waar een afzuigsysteem geïntegreerd is. Wij denken graag met je mee met jouw wensen en budget. Maak snel een afspraak of kom langs in een van onze vestigingen!

kookplaat met afzuiging

Onze merken

Type kookplaten

Welk type kookplaat past het beste bij jou? Gas en inductie zijn de populairste warmtebronnen in de keuken. Met gas kookt je efficiënt en nauwkeurig: je regelt zelf de vlam onder uw pan. Een veilige manier van koken is op en een inductiekookplaat. Ideaal wanneer je kinderen hebt en extra goed op de veiligheid let. Door de magnetische spoelen ontstaat er alleen warmte wanneer je een pan op de kookzone zet, er is dus geen energieverlies. Op deze manier wordt alleen de bodem van de pan verwarmd en blijft de glazen kookplaat relatief koel. Bovendien is het eenvoudig om de plaat schoon te maken omdat het een egaal oppervlak heeft.

Naast gas en inductie zijn er ook keramische of elektrische kookplaten. De werking hiervan in eigenlijk gelijk. Door middel van infraroodstraling wordt de keramische plaat verwarmd. De kookzones worden geleidelijk warmen naarmate het warm wordt. Keramische platen zijn relatief langzaam in het opwarmen en afkoelen. Wanneer je gewend bent om op inductie of gas te koken is de overschakeling naar deze warmtebron even wennen. Daarnaast is er bij een elektrische kookplaat een aparte elektriciteitsgroep nodig.

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Een kookplaat met een geïntegreerde afzuiging werkt een stuk efficiënter dan een afzuigkap. Kookdampen stijgen met maximaal één meter per minuut op. Een kookplaat met geïntegreerde afzuiging genereert echter een krachtige tegenstroom waardoor de dampen niet de kans krijgen om op te stijgen. Hierdoor zal er veel minder vet en luchtjes op uw meubels neerslaan en in de gordijnen blijven hangen. Een geïntegreerde afzuigsysteem in de kookplaat is veel stiller dan een traditionele afzuigkap.  Daarnaast zorgt een kookplaat met afzuiging zorgt voor een nette en compacte keuken doordat er geen grote opvallende afzuigkap meer in je keuken hangt. Ook dus ideaal voor een kookplaat in een kookeiland!

Aantal kookzones

Tegenwoordig zijn kookplaten met 4 kookzones geen standaard meer. Elk merk en model heeft daarin verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van je je kookgewoontes en persoonlijke keuzes is het mogelijk om een kookplaat te nemen die wat groter is, waardoor er meer ruimte tussen de kookzones zit.

Zoek dichtstbijzijnde vestiging!

Gratis ontwerp

Door een gratis 3D-ontwerp in één van onze vestigingen te maken, krijg je een helder beeld van je nieuwe droomkeuken.

Deskundig advies

Door onze jarenlange ervaring en een uitgekiend assortiment, kan Kitchen4all je als geen ander van een deskundig advies voorzien.

Gratis bezorging

Indien gewenst kun je gebruik maken van onze gratis bezorging. Wij leveren de bestelde producten kosteloos bij je thuis.

Vakkundige montage

Wij installeren – indien je wenst – altijd zelf de
keuken en/of tegels, zodat we onze kwaliteit kunnen waarborgen.

Wil jij meer informatie over onze kookplaten?

9,7