Plasmafilters in afzuigkappen

Plasmafilters in afzuigkappen

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor plasmafilters in afzuigkappen. Maar wanneer is het nou eigenlijk een goed idee om hiervoor te kiezen? Wij vertellen je hier graag meer over, zodat je precies weet of het relevant is voor jouw gebruik.

Hoe werkt het?

Bij een plasmafilter wordt vet en vuil koud verbrand. Het werkt op stroom en zodra de afzuigkap aanstaat is er een luchtstroom die in het filter wordt geblazen. Hier komt de lucht in terecht die vrijkomt wanneer je aan het koken bent.

Wanneer heb ik een plasmafilter nodig?

Een plasmafilter is uitermate geschikt als:

- Je niet de mogelijkheid hebt om voor een luchtafvoer te kiezen waardoor kooklucht meteen naar buiten wordt afgevoerd.

- Jouw huidige afzuigkap beschikt over een koolstoffilter. Een plasmafilter is een stuk duurzamer waardoor je flink veel kosten kunt besparen. Met een plasmafilter ben je namelijk onderhoudsvrij en heb je gedurende 15 jaar geen kosten meer. Een koolstoffilter dient 1 a 2 keer per jaar vervangen te worden.

- Een afzuigkap hebt met een aansluiting van Ø 150mm.

 

Een plasmafilter gebruiken

Bij een plasmafilter is het van belang dat deze alleen wordt gedraaid wanneer je kookt en vlak na het koken. Wanneer de kooklucht weg is dan is het belangrijk om meteen de afzuigkap uit te zetten. Schone lucht kan namelijk lastig verwerkt worden door een plasmafilter.

Meer weten over een plasmafilter in een afzuigkap?

Zit je er ook aan te denken om te kiezen voor een plasmafilter in een afzuigkap? In onze vestigingen staan onze  adviseurs staan voor je klaar en geven je advies, zodat je precies weet of een plasmafilter relevant is om toe te passen in jouw keuken.

Gratis advies gesprek