&noscript=1 />

 • Gratis 3D ontwerp t.w.v. € 150,-


 • Duitse kwaliteitskeukens


 • Bij ons volledige montage


 • 100% prijstransparantie


 • 5 jaar garantie

Ovens

De oven is een onmisbaar apparaat in de keuken. Bij je het uitzoeken van een nieuwe oven in je keuken is het belangrijk welke opties de oven moet hebben. Er zijn verschillende soorten ovens, elk met hun eigen functies. Als je vaak eten opwarmt, kies dan voor een combi oven. Deze heeft ook een magnetronfunctie. Vind jij gezond eten belangrijker? In een stoomoven bereid je groentes met behoud van vitamines en structuur. Wil je sneller bakken? Kies dan voor een heteluchtoven. Wij denken graag met je mee met jouw wensen en budget. Maak snel een afspraak of kom langs in een van onze vestigingen!

MCSA03284047_HRG4385S6_Bosch_B530_EDE_PGA3_def

Onze merken

Plaatsen van een oven

Bij het kiezen van de juiste plaats van de oven in de keuken is het verstandig om rekening te houden met de juiste werkhoogte. Ovens zijn nog vaak op kniehoogte gemonteerd. Hierdoor moet je bukken om een schotel in de oven te zetten of eruit te halen. Als je een oven op armhoogte plaats is dit ergonomisch beter. Daarnaast is deze plek ook een stuk veiliger. Op deze manier kunnen kinderen niet zo makkelijk een hete oven aanraken! De oven wordt vaak ingebouwd in de keuken. Een groot voordeel hiervan is dat de keuken er dan strakker uitziet. Daarnaast is een keuken met inbouwapparatuur makkelijker schoon te houden.

Zoek dichtstbijzijnde vestiging!

Soorten ovens

Bij het uitkiezen en een oven is het belangrijkste om te bepalen hoeveel ruimte je hebt. Dan weet je de maximale afmetingen van de oven. Vervolgens kijk je naar de functies die de oven heeft. Waarvoor wil je de oven gebruiken? Wil je een standaard oven of heb je juist een voorkeur voor een heteluchtoven, een stoomoven, een oven met grill of een magnetronoven? Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het hangt helemaal af van jouw wensen en eisen waar een oven aan moet voldoen. Verder zit er verschil in de bediening. Heb je genoeg aan enkele simpele draaiknoppen of wil je tiptoetsen? Ook de aanvullende functionaliteiten verschillen per type. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zelfreinigende functie. Daarnaast verschilt het energieverbruik per type oven, hoe sneller de oven opwarmt en hoe energiezuiniger hij is, des te hoger is vaak de prijs. Kortom er zijn genoeg punten om op te letten bij het uitzoeken van een oven voor je droomkeuken, wij helpen jou daar graag bij!

Oven varianten

Er verschillende ovenvarianten beschikbaar op de markt. Hieronder de oventypes kort uitgelegd:

 • Heteluchtoven: De naam zegt het al, bij deze oventype wordt hete lucht door de oven geblazen via ventilatoren. De heteluchtoven is voorzien van warmte-elementen, waardoor je grote diversiteit aan gerechten kan maken. Voordeel van deze oven is dat de gerechten relatief snel wordt opgewarmd.
 • Elektrische oven: Bij een elektrisch oven komt de hitte van onderen, waardoor het geschikt is om koekjes, taarten en cakes te bakken.
  Magnetronoven: Ideaal als je een kleine keuken hebt en geen plekt hebt voor meerdere ovens. De magnetron ovens is geschikt om snel gerechten klaar te maken.
 • Stoomoven: Bij deze oven wordt doormiddel van hete stoom een gerecht bereidt en is erg populair onder de hobbykoks onder ons. Deze type oven is vaak ook als magnetron te gebruiken.
 • Conventionele oven: Aan de boven en onderzijde zijn bij deze oven voorzien van warmte-elementen. Bij moderne varianten kan je deze elementen afzonderlijk regelen, waardoor je bijvoorbeeld mogelijk is om de bovenkant van het gerecht extra krokant te maken.
 • Multifunctionele oven: Ideaal, in deze oven kan je vrijwel alle gerechten klaar maken. Of het nou om koken, grillen, braden en stomen gaat alles is mogelijk met een multifunctionele oven.

Moderne ovens

De fabrikanten van ovens zijn constant bezig om innovatieve functies door te voeren. Naast dat koken en schoonmaken steeds eenvoudiger wordt, zijn nieuwe functies:

 • Tip-toetsbediening
 • Zelfreinigende functie
 • Vooraf ingestelde kookprogramma's
 • Taalkeuze
 • Kindveilige deurconstructies
 • Soft close deursluiting

Gratis ontwerp

Door een gratis 3D-ontwerp in één van onze vestigingen te maken, krijg je een helder beeld van je nieuwe droomkeuken.

Deskundig advies

Door onze jarenlange ervaring en een uitgekiend assortiment, kan Kitchen4all je als geen ander van een deskundig advies voorzien.

Gratis bezorging

Indien gewenst kun je gebruik maken van onze gratis bezorging. Wij leveren de bestelde producten kosteloos bij je thuis.

Vakkundige montage

Wij installeren – indien je wenst – altijd zelf de
keuken en/of tegels, zodat we onze kwaliteit kunnen waarborgen.

Wil jij meer informatie over onze ovens?

9,7