&noscript=1 />

  • Gratis 3D ontwerp t.w.v. € 150,-


  • Duitse kwaliteitskeukens


  • Bij ons volledige montage


  • 100% prijstransparantie


  • 5 jaar garantie

Spoelbakken

De spoelbak (of gootsteen) is een belangrijk onderdeel van de keuken. Door het intensieve gebruik moet de spoelbak praktisch en duurzaam zijn. Maar welke spoelbak van goede kwaliteit past ook de stijl van je keuken? Gelukkig kan Kitchen4all je daar goed bij adviseren. We hebben in onze showrooms verschillende opstellingen met spoelbakken staan zodat je een goed beeld krijgt wat er allemaal mogelijk is. Kom langs en laat je inspireren!

topcore-virtuous_01__n0020_054_topcore-virtuous-liggend-met-lanesto-kraan

Onze merken

Opbouw, inbouw of onderbouw

Er zijn drie manieren waarop een spoelbak kan worden ingebouwd, het is niet mogelijk om elke spoelbak in elk type blad te verwerken. Onderbouw spoelbakken worden onder of halverwege het niveau van het werkblad gemonteerd. Het voordeel hiervan is er meer werkblad overblijft en deze makkelijk schoon te maken is omdat er geen randjes zijn. Deze inbouwmethode wordt vooral toegepast bij granieten, hout en volkunststof werkbladen. Opbouw spoelbakken worden op het werkblad gemonteerd. Hierbij ligt de rand van de spoelunit op het werkblad. Een opbouw spoelunit wordt vaak toegepast op werkbladen kunststof. Onder de flens van de opbouw spoelunit wordt een afsluitbare band geplaatst, zodat er geen water onder de flens van de opbouw spoelunit komt en daarbij het water in het keukenkastje valt. Vlakopbouw is een inbouwmethode waarbij een vlakbouw spoelunit als opbouw spoelunit wordt geplaatst. De vlakke rand van de spoelunit rust hierbij op het werkblad.

Soorten spoelbakken

Spoelbakken moet boven de normale werkhoogte worden geplaatst. Dit komt omdat de bodem van een spoelbak feitelijk het actieve oppervlak is. Zo kan je rechtop blijven staan tijdens de afwas en wordt je rug ontlast. Spoelbakken zijn er in allerlei vormen en maten te verkrijgen, van rond tot rechthoekig. Naast dat het uiterlijk belangrijk is moet het ook duurzaam en goed te schoon te maken zijn. Als je kiest voor een te kleine spoelbak kan dit dagelijks frustratie opleveren. Maar bij een te grote spoelbak is kans op waterverspilling weer een stuk groter. De meest verkochte variant blijft de enkele of anderhalve spoelbak. Een enkele of anderhalve keukenspoelbak wordt het meest verkocht. Het voordeel van een anderhalve spoelbak is het extra bak naast de spoelbak wat perfect is voor een vaatdoek of snijafval van groenten. Een dubbele gootsteen is altijd praktisch maar raden we dit zeker aan als er geen vaatwasser aanwezig is. Natuurlijk is dit niet in elke keuken mogelijk, ook een spoelbak en de indeling van een werkblad blijft maatwerk.

Zoek dichtstbijzijnde vestiging!

Materialen spoelbak

Een spoelbak vraagt echter nauwkeurige overweging. Omdat de spoelbak zo intensief wordt gebruikt kan er het beste worden gekozen voor een duurzaam materiaal. En een spoelbak die niet bij het keukenontwerp past kan afbreuk doen aan het hele keukenblok, dus voor welk materiaal kan je het beste kiezen?

De meest voorkomende materialen die bij spoelbakken worden gebruikt zijn roestvrijstaal (RVS), keramiek, kunststof, staal en graniet. Een spoelbak van RVS wordt van alle materialen nog het meest gekozen. Dat is te begrijpen, want een RVS spoelbak is sterk, duurzaam en betaalbaar. Een nadeel van RVS is dat je snel krassen en vlekken ziet. Toch kan het tegen veel verschillende bijtende materialen en zuren en kan het dus wel een stootje hebben.

Een goedkope oplossing is een spoelbak van kunststof. Het is sterk en duurzaam maar niet krasbestendig en kan slecht tegen bijtende middelen.

Zoek je een spoelbak met een klassieke uitstraling dan moet je zeker voor keramiek kiezen. Veel spoelbakken van keramiek bestaan uit een retro zwart-witmozaïek en past goed in een landelijke of klassieke keuken. Het is in verhouding een prijzige spoelbak en het schoonmaken is lastig door de haakse hoeken waar etensresten achter kunnen blijven.

Wil je een eenheid in de keuken? Denk dan eens aan een granieten keukenblad mét geïntegreerde spoelbak. Je kan dit perfect combineren voor een waanzinnig luxe resultaat. Echter zit daar wel een prijskaartje aan omdat het zeer arbeidsintensief is om te maken door het maatwerk.  Daarnaast is graniet poreus, waardoor vocht in de spoelbak kan binnendringen en hebben haakse wanden, waardoor ze minder hygiënisch zijn.

Wil je een retro uitstraling, dan kan kiezen voor een spoelbakken van geëmailleerd staal. Ze zijn in vele kleuren en met verschillende motieven te verkrijgen. De bakken zijn niet kras bestendigd, maar dat kan in dit geval juist een mooi klassiek effect opleveren. Geëmailleerd staal kan goed tegen extreme hitte en zuren.

Gratis ontwerp

Door een gratis 3D-ontwerp in één van onze vestigingen te maken, krijg je een helder beeld van je nieuwe droomkeuken.

Deskundig advies

Door onze jarenlange ervaring en een uitgekiend assortiment, kan Kitchen4all je als geen ander van een deskundig advies voorzien.

Gratis bezorging

Indien gewenst kun je gebruik maken van onze gratis bezorging. Wij leveren de bestelde producten kosteloos bij je thuis.

Vakkundige montage

Wij installeren – indien je wenst – altijd zelf de
keuken en/of tegels, zodat we onze kwaliteit kunnen waarborgen.

Wil jij meer informatie over onze spoelbakken?

9,7