Alles over zwarte apparatuur

Het gebruik van zwart in de keuken en volledig zwarte keukens zijn al een tijd een trend. Ook zwarte apparatuur zien we steeds vaker in keukens verschijnen. Het zorgt voor een luxe uitstraling in de keuken. In deze blog vertellen we je alles over zwarte apparatuur in de keuken. Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden? Op Black Friday (26 november 2021) ontvang je 40% korting op alle zwarte apparatuur! Maak snel een afspraak met een van onze winkels.

Zwarte apparatuur

Mogelijkheden

Vaak wordt gedacht dat er maar een beperkt aanbod aan zwarte apparatuur verkrijgbaar is, maar de laatste tijd is het aanbod sterk vergroot door veel zwarte keukens. Bij de keuze voor zwarte apparatuur kan je kiezen voor apparatuur met bijvoorbeeld nog een grijs handvat of een grijze display, maar er komt ook steeds meer volledig zwarte apparatuur op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de Bosch Blackline of de studioline van Siemens. Deze apparatuur is, inclusief het display, volledig zwart. Dit zorg ervoor dat de apparatuur volledig inblendt met de keuken, wat zorgt voor een rustige en minimalistische uitstraling.

Mogelijkheden zwarte apparatuur
Combineren zwarte apparatuur

Combineren

Je kan ervoor kiezen om je zwarte apparatuur te combineren met een volledig zwarte keuken. Maar dit is niet voor iedereen en voor elke keuken weggelegd. Wil je wel graag de minimalistische en luxe uitstraling van de zwarte apparatuur behouden? Combineer het dan met een witte (hoogglans) keuken. Ben je meer op zoek naar een opvallendere keuken? Dan kan je zwarte apparatuur combineren met bijvoorbeeld blauw of groen. De apparatuur zorgt dan voor de rust in de keuken en zal de eyecatchers van de keuken complimenteren.

Voor- en nadelen van zwarte apparatuur

Zwarte apparatuur past in vele keukens en kan met veel kleuren en stijlen gecombineerd worden. Zwarte apparatuur kent ook nog een aantal voordelen:

  1. Past in (bijna) elke keuken. Zwarte apparatuur past niet alleen bij een zwarte keuken, maar ook bij bijna alle andere kleuren en bij bijna alle materialen. Het zal dus niet snel botsten met een ander materiaal, meubel of product.
  2. Eyecatcher of juist niet. Bij zwarte apparatuur kan je er zelf voor kiezen of je de apparatuur volledig op laat gaan in de keuken of dat je er een echte eyecatcher van maakt.

Het nadeel van zwarte apparatuur is dat deze regelmatiger schoongemaakt moet worden. Dit komt doordat je vingervlekken en vetvlekken sneller en beter ziet op zwarte apparatuur. Daarnaast zie je ook sneller kleine krasjes en beschadigingen. Je kan dus niet met alle schoonmaakmiddelen en producten deze apparatuur schoonmaken.

Voor- en nadelen zwarte apparatuur
Schoonmaken zwarte apparatuur

Schoonmaken

Met zwarte apparatuur zal je tijdens het schoonmaken dus wat voorzichtiger moeten omgaan dan met andere apparatuur. Maak de apparatuur schoon met een microvezeldoek of een mild schoonmaakmiddel. Hierbij kan je denken aan warm water met een klein beetje afwasmiddel. Belangrijk is dat als je water gebruikt, je de keuken daarna afneemt met een droge doek. Anders zullen er strepen achterblijven. Het is niet aan te raden om agressieve ontvetters te gebruiken, deze zullen de apparatuur beschadigen.

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze zwarte apparatuur? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder