Goede voornemens voor 2022: zo hou je ze vol!

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent voor veel mensen: goede voornemens! Heb je zelf al goede voornemens voor dit jaar en vind je het moeilijk om deze vol te houden? Of heb je er nog geen, maar wil je er eigenlijk toch wel aan beginnen? Ook in de keuken zijn er genoeg mogelijkheden om jouw goede voornemens dit jaar te laten slagen. We hebben daarom een aantal voornemens voor in de keuken voor je op een rijtje gezet en geven je tips om ze vol te houden. Lees snel verder!

Volhouden goede voornemens

Opruimen en schoonmaken

Door je keuken op te ruimen en schoon te maken creëer je rust in je hoofd. Daarom is dit een goed voornemen om mee te nemen in 2022. Maar waar begin je dan? Start met het opruimen en weggooien van spullen. Vaak heb je onbewust nog best veel spullen die je niet meer gebruikt of die niet meer goed zijn. Door deze weg te gooien heb je meteen al veel meer overzicht. De volgende stap is om je spullen te organiseren. Sorteer je producten en spullen op soort en zorg dat dit op dezelfde plek terecht komt. Geef elke lade en kast zijn eigen categorie en indeling. Dit zorgt er niet alleen voor dat het georganiseerder is, je vindt spullen ook veel sneller terug en dit voorkomt dan weer rommel. De laatste stap is het schoonmaken. Doordat het een stuk opgeruimder is, gaat het schoonmaken een stuk sneller en makkelijker.

Dan komt het volhouden! Plan een vast moment om je keuken op te ruimen en schoon te maken. Zet dit moment ook in je agenda en zet eventueel een wekker, zo word je eraan herinnerd! Vind je de motivatie niet? Beloon jezelf dan als je de taak hebt volbracht. Hierbij kan je denken aan een uur Netflix of een powernap. Een beloning zorgt vaak voor meer motivatie!

Keuken opruimen en schoonmaken
Duurzaamheid keuken

Duurzamer leven

Duurzaamheid wordt voor steeds meer mensen een belangrijk punt. Veel mensen hebben verduurzamen dan ook op hun lijstje met goede voornemens staan. Ook in de keuken kan je duurzamer zijn. Hoe? Laat bijvoorbeeld de kraan niet te lang openstaan en draai deze uit als je klaar bent. Daarnaast gooien veel mensen eten weg, ook dit is milieuvervuilend. Dit kan je voorkomen door beter te letten op de hoeveelheden die je koopt. Daarnaast is het aan te raden om de kort houdbare producten voorin de koelkast te leggen, je vergeet ze dan een stuk minder snel. Wil je het groter aanpakken? Onderzoek dan of het mogelijk is om over te stappen op groene stroom of vervang je lampen voor ledverlichting.

Het overstappen op groene stroom of je lampen vervangen is natuurlijk een eenmalige handeling (die overigens zeker veel voordelen met zich meebrengt). Maar het voorkomen van voedselverspilling en waterverspilling keert dagelijks terug. Hoe zorg je er dan voor dat je dit vast houdt? De eerste weken is het een goede tip om een reminder voor jezelf op te hangen bij de kraan en de koelkast, denk bijvoorbeeld aan een briefje. Zo word je er elke keer aan herinnerd. Daarnaast kan je een vaste koelkast- of kastindeling maken waardoor je altijd de minder houdbare producten vooraan hebt liggen. Je kan er zelfs voor kiezen om labels te plakken in je (koel)kast, dit maakt het eenvoudiger om je vaste indeling aan te houden.

Gezonder eten en meer koken

Eén van de meest voorkomende goede voornemens is om af te vallen. Een belangrijk onderdeel hiervan is gezonder eten. We geven je daarom een paar goede tips om dit makkelijker vol te houden:

1. Maak een weekmenu. Door een weekmenu te maken heb je een duidelijk overzicht van wat je die week eet. Dit maakt het ook makkelijker om een balans te vinden in je voeding. Heb je weinig inspiratie? Zoek dan online naar recepten, dan ontdek je ook nog eens nieuwe gerechten!

2. Doe één keer per week boodschappen. Doordat je voor de hele week boodschappen haalt, is de kans kleiner dat je tussendoor nog boodschappen gaat doen en je laat verleiden om ongezonde producten te kopen.

3. Meer zelf koken. Door meer zelf te koken is het makkelijker om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. In afhaalmaaltijden en kant-en-klaarmaaltijden zit vaak veel zout en vet. Daarnaast bespaar je ook nog eens geld!

Gezonder koken
Keuken verbouwen

Keuken verbouwen

Wil je je keuken in 2022 gaan verbouwen? Dan kan je dit ook als een goed voornemen zien. Dit is natuurlijk geen voornemen dat je vol hoeft te houden; je voert het (als het goed is) maar één keer uit. De tip is om het zo snel mogelijk te plannen. Zo heb je de kleinste kans dat je het toch stiekem weer een jaar uitstelt. 

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder