Grijstinten in de keuken

Waar eerder wit de standaardkleur voor een keuken was, schuift dit langzaam op naar grijs. Er zijn veel verschillende grijstinten, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Daarnaast zijn grijstinten eenvoudig te combineren met andere kleuren. De diversiteit zorgt ervoor dat de populariteit van grijs in de keuken snel toeneemt. Ben je benieuwd of een grijze keuken iets voor jou is? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je namelijk alles over deze trend.

Grijstinten keuken

Soorten grijstinten

Zoals we al even benoemden bestaat grijs uit een breed scala aan kleurtinten. Iedere kleurtint zorgt voor een andere sfeer en uitstraling. Zo creëert een lichtgrijze kleur een rustige en warme keuken, terwijl betonlook fronten juist voor een stoere uitstraling zorgen. Ook de afwerking van de grijze fronten kunnen van invloed zijn. Zo heeft een matte keuken in het grijs vaak een luxe en moderne uitstraling en hoogglans grijze fronten juist een landelijke of tijdloze sfeer. Omdat keukens in het grijs in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn, kan je de uitstraling creëren die helemaal bij je past.

Soorten grijstinten keuken
Soorten grijstinten

Combineren

Grijs is een van de makkelijkste kleuren om te combineren, het past namelijk (bijna) overal bij. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om grijs te combineren met wit of andere lichte tinten. Met deze combinatie creëer je een tijdloze basis waarmee je nog veel verschillende kanten op kunt qua stijl. Voor een stoerdere en industriële uitstraling kun je kiezen voor betonlook fronten in combinatie met een zwart werkblad. Wil je graag voor iets gewaagds gaan? Kies dan voor een combinatie met lichtblauw of groen. Daarnaast zijn er vele materialen die goed passen bij grijs. Denk bijvoorbeeld aan hout(look), natuursteen of marmerlook. We zien bijvoorbeeld regelmatig dat er gekozen wordt voor een combinatie van betonlook fronten en een natuurstenen werkblad of grijze fronten gecombineerd met een marmerlook werkblad. Er zijn genoeg met combinaties te bedenken om de mooiste keuken samen te stellen!

Combineren grijstinten
Grijze elementen keuken

Andere grijze elementen

Wil je graag grijze fronten combineren met andere grijze elementen? Of wil je liever geen grijze fronten, maar wel grijstinten in je keuken? Dan kan je ook kiezen voor een aantal elementen in een grijstint. Zo heb je werkbladen met een grijstint of betonlook, of achterwanden met een grijze kleur. Daarnaast kan je de grijstinten nog eens extra benadrukken met accessoires. Denk hierbij aan wandplanken of de haakjes voor je handdoeken.

Keukenstijlen

Omdat grijstinten zo divers zijn, passen ze bij vrijwel iedere keukenstijl. De kleurtint en de combinatie zorgen voor de mooiste stijl en uitstraling van jouw keuken. Creëer bijvoorbeeld een keuken met een landelijke uitstraling door te kiezen voor lichtgrijze fronten in combinatie met een houtlook werkblad. Maar ook in een design keuken zie je vaak grijs terugkomen. De grijstinten worden dan gecombineerd met een contrasterende muurkleur en minimalistische apparatuur. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Bij kitchen4All bieden we de nieuwste keukentrends, zoals keukens in het grijs. We nemen deze trends graag mee in het ontwerp van je nieuwe keuken. Deze trends combineren we met jouw wensen, behoeften en smaak. Samen gaan we de keuken van je dromen realiseren.

Keukenstijlen grijstinten keuken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder