Hoe kan je keukeninspiratie opdoen?

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen, is het belangrijk dat je eerst keukeninspiratie opdoet. Welke stijl vind je mooi, welke trends spreken jou aan en welke combinaties zie je graag terug in jouw keuken? Omdat je veel tijd in de keuken doorbrengt, is het belangrijk dat jouw keuken helemaal bij jouw stijl past. Maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat je misschien niet zo goed weet waar je moet beginnen bij het vinden van jouw keuken inspiratie. Daarom laten we je graag zien hoe je inspiratie op kunt doen, om zo een keuken te creëren die helemaal bij jou past!

Keuken inspiratie (1) (1)

Maak een moodboard voor keukeninspiratie

Een leuke manier om in beeld te brengen wat jij mooi vindt, is het maken van een keukenmoodboard. Dit kan je doen door voorbeelden van keukens in (woon)bladen te vinden, en alles dat je mooi vindt te verzamelen op één groot vel papier. Of ga online aan de slag via bijvoorbeeld Pinterest. Dit platform staat boordevol inspiratie en voorbeelden van keukens, waartussen je vast wel keukens vindt die aansluiten bij jouw stijl! Door de beelden te verzamelen die jij mooi vindt, kom je erachter wat je wel en juist niet mooi vindt. Ga je bijvoorbeeld voor strak en modern, of verzamel je vooral beelden van keukens met veel kleur en rondere vormen? Het maken van jouw moodboard zal voor veel keukeninspiratie zorgen!

Keuken moodboard inspiratie

Kijk naar de keukens om je heen

Wanneer je bewust bezig bent met het vinden van een nieuwe keuken, zal je merken dat je ineens anders gaat kijken naar keukens om je heen. Hadden die vrienden altijd al van die leuke groene frontjes in hun keuken? En wat past dat betonlook aanrechtblad goed bij de stijl van het huis van je neef! Wanneer je bewust naar de keukens om je heen gaat kijken, zal je merken dat je steeds meer inspiratie opdoet en doorkrijgt wat jou wel en niet aanspreekt. Bonustip: maak foto’s van deze keukens (natuurlijk wel met toestemming) en verwerk deze in je moodboard.

Inspiratie keuken voorbeelden
Voorbeeldkeukens
Voorbeeld keuken

Bekijk voorbeelden van keukens in de winkel

Onze keukenwinkels zijn zo ingericht, dat er heel veel variatie in de verschillende keukenopstellingen te vinden is. Een winkelbezoek kan dus enorm inspirerend zijn! Van een landelijke keuken met veel kleur tot een stijlvolle keuken met strakke lijnen; alles is hier te vinden en te bekijken. En niet alleen vind je hier heel veel voorbeeldkeukens, maar je kan ook bekijken hoe bepaalde fronten met keukenbladen en eventueel handgrepen samengaan. Breng dus eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat je inspireren door alle mogelijkheden en combinaties!

Witte keuken inspiratie
Keukeninspiratie 3d ontwerp

Maak een 3D-ontwerp van jouw keuken

Wil je inspiratie opdoen voor de indeling van jouw keuken? Dan kom je al heel ver met bovenstaande tips. En wanneer je aan de slag gaat met onze 3D-ontwerptool, kan je precies zien hoe de verschillende indelingen in jouw keukenruimte uitkomen! Je voert de maten en vormen van jouw keukenruimte in, en kan vervolgens verschillende opstellingen en materialen in de keuken toevoegen. Zo kom je erachter wat jij mooier of fijner vindt: een hoekkeuken of toch een keuken met eiland? Tijdens het ontwerpen zal je zien dat je steeds meer een beeld krijgt van de mogelijkheden én wat jij het allermooist vindt.

Laat je adviseren

Op onze website vind je al heel veel tips en trends die we voor je uitlichten. Klik hier dus vooral eens doorheen als je op zoek bent naar een nieuwe keuken! Daarnaast staan in onze winkels adviseurs voor je klaar die je helpen bij het vinden van jouw perfecte keuken. Ze inspireren je graag met het laten zien van keukenvoorbeelden, maar hebben ook veel gevoel voor stijl en trends. Daarom kijken onze adviseurs graag met je mee naar de verschillende opties voor jouw keuken, zodat jullie samen tot de perfecte combinatie komen. Van de opstelling tot de stijl van jouw keuken; alles moet helemaal kloppen.

Keukenwinkel inspiratie

Kom je keukeninspiratie opdoen?

Heb je bovenstaande tips doorgelezen en wil je graag inspiratie op komen doen in een van onze winkels? Dat kan! Je plant gemakkelijk jouw gratis adviesgesprek in via onze website, zodat je zeker weet dat we alle tijd voor je hebben. Eenmaal in de winkel horen we graag welke inspiratie je al hebt opgedaan (moodboards zijn van harte welkom), zodat we samen jouw ideale keuken gaan samenstellen. We zetten daarbij jouw keukeninspiratie en wensen om in een 3D-ontwerp, zodat jij jouw inspiratie tot leven ziet komen. Ben je benieuwd naar jouw perfecte keuken? Plan dan nu jouw gratis afspraak in een van onze winkels of kom zomaar een keer langs om inspiratie op te komen doen. Je bent van harte welkom!

Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder