• Klantbeoordeling 9,8
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Botanische keuken

Inspiratie: een botanische keuken

Ben je ook dol op een Urban Jungle in huis? Dan past een botanische keuken perfect bij jouw woonstijl. Deze keuken staat bekend om de vele planten waardoor je het buitengevoel naar binnenhaalt. Klinkt goed? Wij vertellen je graag hoe je die botanische uitstraling creëert in jouw keuken.

Planten in de keuken

Planten geven het ultieme botanische gevoel aan een ruimte. Je moet rekening houden met de hoeveelheid licht en luchtvochtigheid voor dat je planten gaat uitzoeken. Let bij het uitzoeken ook goed naar de eigenschappen van de plant. Zo wil je geen giftige plant zoals de oleander in de buurt van je eten. Wij hebben een lijstje gemaakt van planten die je altijd kan toepassen in de keuken!

  1. Kruidenplanten. Natuurlijk mogen kruidenplanten niet ontbreken in een keuken. Kruidenplantjes zien er heel leuk uit en je kunt ze ook nog eens eten. Van basilicum tot aan munt en bieslook: haal je favoriete kruidenplanten in huis en je geeft zo een botanische look aan je ruimte. Daarnaast zijn kruiden ook nog eens echte smaakmakers aan gerechten. Niet veel ruimte? Hang ze dan aan de muur! Let bij kruidenplantjes wel op de verzorging, want dan kan nog wel eens lastig zijn.
  2. Hangplanten. Als je niet zo’n grote keuken hebt, zijn hangplanten ideaal. Je kunt ze aan de muur of het plafond hangen, maar bijvoorbeeld ook op je keukenkastje neerzetten. Zo heb je groen in de keuken zonder dat het in de weg staat. Leuke hangplanten voor in de keuken zijn de scindapsus en de klimop.
Planten in de keuken
  1. Kleine fruitbomen. Ook in de categorie lekker en leuk: fruitboompjes. Als je genoeg zonlicht hebt kun je bijvoorbeeld een kleine citroenboom op je aanrecht zetten. Deze doet het altijd goed in de zon, ziet er leuk uit en geeft een heerlijke geur af. Alleen maar voordelen dus.
  2. Aan de wand en op de eettafel. Naast kruidenplanten mogen ook normale kamerplanten niet ontbreken bij een botanische keuken. Plaats ze op een wandrek of op de keukentafel. Daarbij kun je zelf alle kanten opgaan die je wenst: combineer een aantal kleine plantjes met elkaar of kies voor een mooie grote plant in de ruimte.
Keuken met planten

Prints

Waarmee je ook helemaal de botanische sfeer in huis haalt dat is door te kiezen voor botanische prints aan de muur. Dit kan met een behangetje of door bijvoorbeeld fotolijstjes te voorzien van kaarten in botanische prints. Laat je ook zeker eens inspireren door een kijkje te nemen op Pinterest.

Prints Botanische keuken

Natuurlijke materialen

Marmer, hout en steen: het zijn stuk voor stuk materialen die perfect tot zijn recht komen in een botanische keuken. Wanneer je de ultieme botanische keuken wilt, dan is het zeker een aanrader om de materialen toe te passen bij het ontwerp van je keuken. Kies bijvoorbeeld voor een natuursteen of een marmeren keukenblad. Ook bij de meubelkeuze mogen natuurlijke materialen gezien worden. Wat denk je bijvoorbeeld van een grote houten eettafel?

Ook interesse in een botanische keuken?

Wil je ook graag een botanische keuken in huis? Onze specialisten gaan graag met je om tafel zitten om de perfecte botanische keuken samen te stellen. Om een goed beeld te krijgen van het eindresultaat, maken ze samen met jou een gratis 3D-ontwerp op maat. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Trend zwarte keukens met goud

Trends: Zwarte keukens met goud

Lees verder

Grijstinten in de keuken

Grijstinten in de keuken

Lees verder

Oranje tompoucen

Royaal genieten met onze koninklijke oranje tompouce

Lees verder

Gekleurde grepen

Trend: gekleurde accenten in de keuken

Lees verder