Keuken inspiratie: de keukentrends voor het najaar

Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends en dus ook nieuwe keukentrends. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe keuken en wil je de laatste trends graag meenemen in je ontwerp. We hebben daarom alle keukentrends van het najaar voor je op een rijtje gezet. De komende weken zullen we vanwege de woonmaand elke trend verder uitlichten. Benieuwd naar de trends? Lees dan snel verder!

De keukentrends voor het najaar

Lage plinten

Voorheen zagen we dat keukens voornamelijk werden afgewerkt met een hoge(re) plint. Tegenwoordig zijn deze plinten ook in een lagere uitvoering verkrijgbaar. Je vraagt je misschien af welk voordeel dit heeft. Doordat de plint lager wordt, wordt de kast hoger en krijgt deze een korpushoogte van 87,5 centimeter. De korpushoogte geeft de hoogte van de kast aan, gemeten van de onderkant tot aan de bovenkant van de kast. Een lagere plint zorgt er dus voor dat er meer kastruimte en dus meer bergruimte ontstaat. Daarnaast oogt een lage plint ook zeer strak in de keuken!

Lage plinten keuken
Kleurgebruik keuken

Kleurgebruik

We zien steeds meer kleur terug in de keuken. Voorheen werd er vaak gekozen voor een witte of zwarte keuken. Af en toe werd dit gecombineerd met een werkblad in een wat opvallerende kleur, maar in het geheel werd vaak weinig tot geen kleur toegepast. Maar daar gaat verandering in komen! Dit najaar zal er steeds meer kleur verschijnen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een mintgroen of petrol blauw front. Wil je wel graag meer kleur in je keuken maar vind je een front wat te heftig? Dan kan je ook kiezen voor een achterwand met een kleur. Denk bijvoorbeeld aan een oudroze tegel.

Keuken als leefwereld

De keuken wordt steeds vaker bij de woonkamer getrokken. We zien dus steeds meer open keukens waarbij de ruimtes als het ware versmelten. De keuken krijgt een steeds centralere plek in de woonruimte. Deze trend is mede ontstaan door Corona; veel mensen zijn gaan thuiswerken maar hadden hier beperkte ruimte. De keuken dient dan vaak als werkplek. Wil je één geheel maken van je woonkamer en keuken? Gebruik dan materialen van het werkblad en het aanrechtblad om deze terug te laten komen in de meubels van de woonkamer.

Keuken als leefwereld
Marmer in de keuken

Marmer

Marmer zagen we al een aantal jaar verschijnen op de beurs, maar de trend bleef vooralsnog uit. Tot afgelopen jaar: we zien weer steeds meer marmer in de keuken verschijnen. We zien niet langer voornamelijk zwart of wit, maar ook andere varianten met bijvoorbeeld aardetinten. Marmer wordt vooral gebruikt als een eyecatcher. Combineer bijvoorbeeld industriële materialen met een marmerblad, het marmer komt dan volledig tot zijn recht. Vaak wordt gedacht dat marmer te kostbaar is, maar tegenwoordig zijn er ook andere materialen verkrijgbaar met een marmerlook. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan kunststof.

Comfort en duurzaamheid

In de keuken kan de verduurzaming niet achterblijven. Er komen ook steeds meer duurzame, vaak ook slimme apparaten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een inductieplaat die uitgaat als de pan ervan af gehaald wordt of de Quooker (kokend waterkraan). Deze apparatuur is niet alleen duurzaam, maar zorgen ook nog eens voor comfort. Duurzaamheid en comfort gaan dan ook hand in hand.

Comfort en duurzaamheid in de keuken

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droomkeuken eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je keuken.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder