Keukens met bar

We zien steeds vaker keukens met een bar, een bar staat dan ook vaak bovenaan het wensenlijstje als er een nieuwe keuken wordt uitgezocht. Dat snappen we wel, een keukenbar geeft een keuken meer sfeer en gezelligheid. Zo kunnen je gasten je bijvoorbeeld gezelschap houden terwijl jij aan het koken bent. Ook neemt het praktische voordelen met zich mee, zoals meer opbergruimte. Ben je benieuwd of een keukenbar iets voor jouw keuken is? Lees dan snel verder!

Keukens met bar

Wat is een keukenbar?

Een keukenbar is een verlenging of een aanvulling van het keukenblok. Anders dan bij een keukeneiland hoeft een keukenbar dus niet los te staan van de rest van de keuken. Vaak wordt er dus voor gekozen de bar als verlenging van het keukenblok te gebruiken. Bij een keukenbar kan je ervoor kiezen om je keukenblok door te laten lopen en hier bijvoorbeeld kasten in te plaatsten. Ook kan je ervoor kiezen om alleen het keukenblad door te laten lopen. Hierdoor creëer je meer (been)ruimte, dit maakt het zitcomfort groter.

Wat is een keukenbar?
Is een keukenbar geschikt voor mijn keuken?

Is een keukenbar geschikt voor mijn keuken?

Een keukenbar is een verlening of een aanvulling van het keukenblok. Anders dan bij een keukeneiland hoeft een keukenbar dus niet los te staan van de rest van de keuken. Vaak wordt er dus voor gekozen de bar als verlening van het keukenblok te gebruiken. Bij een keukenbar kan je ervoor kiezen om je keukenblok door te laten lopen en hier bijvoorbeeld kasten in te plaatsten. Ook kan je ervoor kiezen om alleen het keukenblad door te laten lopen. Hierdoor creëer je meer (been)ruimte, dit maakt het zitcomfort groter.

Een grote keuken kan snel kil ogen, door te kiezen voor een keukenbar zorg je ervoor dat de keuken een open en gezellige sfeer krijgt. Daarnaast heeft een keukenbar tal aan variaties, opties en opstellingen en is dus niet alleen geschikt bij een keukeneiland.

Verschillende keukenopstellingen

Zoals we hierboven benoemen zijn er tal van opstellingen en opties mogelijk bij een keukenbar. Wij hebben een aantal opstellingen op een rijtje gezet.

U-vormige keuken met bar

Een U-vormige keuken, de naam zegt het al, loopt in de vorm van een U. Hierbij wordt de keuken in de hoek van de ruimte geplaatst. De bar wordt los in de ruimte geplaatst, dit is noodzakelijk om de bar krukken te kunnen plaatsen.

U-vorm keuken met bar
Parallel keuken met bar

Parallel keuken met bar

Bij een parallel keuken wordt het keukenblok tegen de wand van de keuken geplaatst. Parallel aan dit keukenblok wordt de bar geplaatst, je kan ervoor kiezen om de bar dezelfde lengte te geven als het keukenblok, maar dit is niet noodzakelijk. Heb je wat minder ruimte? Dan kan je er ook voor kiezen om de bar wat korter te maken.

Eiland met keukenbar

Het kookeiland met bar is waarschijnlijk een van de bekendste vormen van een keukenbar. Een kookeiland heeft meestal veel ruimte en dus ook ruimte voor een bar. Ook wordt vaak de achterkant van een kookeiland niet gebruikt, door hier een bar van te maken benut je de ruimte optimaal!

Eiland met keukenbar

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een complete keuken met een keukenbar en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruitziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke pvc-vloer het beste past in je keuken. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder