Kokendwaterkranen: de voordelen

Kokendwaterkranen zien we steeds meer terug in de keukens van onze klanten. Niet gek; ze besparen je een hoop tijd en zijn makkelijk in gebruik. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan kokendwaterkranen! Daarom lichten we hieronder de grootste voordelen voor je uit. Zo weet je of een kokendwaterkraan ook voor jou een goede aanschaf kan zijn.

Voordelen kokendwaterkraan

Altijd direct kokend water

Het eerste voordeel ligt natuurlijk voor de hand, maar is dan ook écht een groot voordeel: je hebt altijd direct kokend water. Zo is die instantsoep echt instant en hoef je tijdens het koken niet te wachten tot je de pasta in de pan kunt doen. Een kokendwaterkraan heeft namelijk een reservoir dat altijd gevuld is met kokend water, en wordt altijd direct aangevuld wanneer de kraan is gebruikt. Omdat koud, warm en kokend water uit dezelfde kraan komt, heb je altijd direct water op de temperatuur die je nodig hebt.

Ruimte op het aanrecht besparen

Heb je een kokendwaterkraan? Dan is de waterkoker overbodig! Kokendwaterkranen worden namelijk ingebouwd met een reservoir onder de spoelbak, waardoor een aparte plek voor een waterkoker op het aanrecht niet meer nodig is. Zo heb jij meer ruimte om lekker uitgebreid te koken. En het staat natuurlijk een stuk mooier wanneer je aanrecht niet vol staat met keukenapparatuur.

Kokendwaterkranen
Koken met kokendwaterkranen

Veiligheid van kokendwaterkranen

Sommige mensen vinden het idee van een kokendwaterkraan gevaarlijk klinken. We snappen wel waar die gedachte vandaan komt. Want ja, als je de kokendwaterkraan activeert en je houdt je hand onder de straal, verbrandt je hand. Maar hetzelfde geldt natuurlijk voor kokend water uit de waterkoker. Kokendwaterkranen zijn altijd voorzien van een extra beveiliging, waardoor er nooit zomaar ineens kokend water uit de kraan komt. Ook is de gehele kraan altijd geïsoleerd, waardoor deze nooit te heet is om aan te raken. Daarnaast nog een voordeel: een waterkoker kunnen kinderen omstoten, de kokendwaterkraan niet. Het is misschien dus even wennen, maar kokendwaterkranen zijn juist een hele veilige optie.

Kokendwaterkranen zijn energiebesparend

Omdat het water constant op temperatuur wordt gehouden, is telkens veel minder energie nodig dan wanneer je een waterkoker aan zet. Zeker als je vaak kokend water gebruikt, is een kokendwaterkraan dus waterbesparend. Kokendwaterkranen zijn dan ook voorzien van een zuinig energielabel. In deze blog vertellen we je meer over de verschillen tussen de kokendwaterkraan en een waterkoker. Onze adviseurs geven je ook graag gratis persoonlijk advies over kokendwaterkranen.

Minder waterverspilling

In een waterkoker doen we meestal meer water dan dat we nodig hebben. Dit betekent dat we uiteindelijk stiekem best veel energie verspillen aan het verwarmen van water dat we achteraf gewoon weer door de gootsteen spoelen. Bij kokendwaterkranen heb je dit probleem niet; je zet de kraan gewoon uit als je precies genoeg water in je theeglas of in de pan hebt. Dat scheelt in water- én energieverspilling.

Kokendwaterkranen messing

Steeds meer opties

Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Ook op het gebied van kokendwaterkranen. Zo zijn er tegenwoordig ook combi-kokendwaterkranen beschikbaar, waar ook gekoeld en/of bruisend water uit komt. Vind je de stijl van de kraan belangrijk? Ook dan heb je geluk! De kokendwaterkranen van verschillende merken zijn namelijk beschikbaar in meerdere kleuren en vormen en zijn compleet in lijn met de laatste keukentrends. Naast praktisch en besparend, zijn de kokendwaterkranen dus ook nog mooi en trendy!

Kokendwaterkraan in jouw keuken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een kokendwaterkraan in jouw keuken? Onze keukenadviseurs geven je graag persoonlijk advies. Zo geven we graag antwoord op jouw vragen, gaan we na hoeveel energie je in jouw situatie bespaart en bekijken we de verschillende opties voor in jouw keuken. Plan dus direct gratis en vrijblijvend een adviesgesprek bij een Kitchen4All winkel bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden van kokendwaterkranen!

Vind jouw Kitchen4All winkel

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Complete keuken easytouch deep sea 2 (2)

Goudkleurige accenten in de keuken

Lees verder

A-merken keuken

Wat zijn de A-merken bij keukens?

Lees verder

Complete keuken montage

Keuken laten plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder

Nieuwe functies keukenapparatuur

Keukenapparatuur: de nieuw(st)e functies

Lees verder