Najaarstrend: kleur in de keuken

Dit najaar gaan we steeds meer kleur terugzien in de keuken en dit zullen niet alleen de zachte en warme tinten zijn! Er zijn drie kleur(tint)en die veel in de keuken zal gaan verschijnen. Benieuwd welke kleuren dit zijn? Lees dan snel verder!

Najaarstrend: kleur in de keuken

Kleur in de keuken

Voorheen werd er vaak gekozen voor een witte keuken of zwarte keuken. Dit werd af en toe gecombineerd met een werkblad in een wat opvallendere kleur, maar over het algemeen werd er weinig kleur toegepast. Maar er gaat meer kleur in de keuken komen! Hierbij hoef je niet meteen te denken aan een volledige keuken in een felle kleur. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen een werkblad of een front in een kleur te kiezen. Zo breng je toch wat extra kleur aan, zonder dat het een drukke keuken wordt!

Keuken kleuren
Zandkleuren keuken

Zandkleuren

Dit jaar zagen we langzamerhand de pastelkleuren in hun intrede maken. In het najaar zullen de zandkleuren zich daarbij gaan voegen. Het zijn natuurlijke en zachte kleuren. Dit zorgt ervoor dat je keuken een ontspannen uitstraling krijgt. Zandkleuren kan je goed combineren met hout of marmer, deze materialen versterken de natuurlijke uitstraling. Ook een koperen of gouden spoelbak en kraan zullen deze sfeer versterken. Wil je liever een wat koelere of stoerdere look? Combineer dan de zandkleuren met zwart, denk hierbij bijvoorbeeld aan een (mat) zwarte kraan en spoelbak.

Oudroze

Een iets gewaagdere kleur die zijn intrede zal maken is oudroze. Het is een gedempte kleur met een vintage tintje. Veel mensen zullen bang zijn dat de keuken een te vrouwelijke uitstraling zal krijgen. Dit kan je voorkomen door oudroze met zwart of grijs te combineren. Zo breng je stoerdere elementen in de keuken aan. Ook is oudroze een heel chique kleur, deze uitstraling kan je versterken door koperen elementen toe te voegen aan je keuken. Denk bijvoorbeeld aan een koperen spoelbak en kraan. Er zijn dus genoeg combinaties met oudroze te bedenken!

Oudroze keuken
Mintgroene keuken

(Mint)groen

Ook groen gaan we terugzien in de keuken. Waar vorig jaar grijsgroen een echte trend was, is dit jaar mintgroen een trend. Mintgroen is een frisse kleur die ervoor zorgt dat de ruimte lichter oogt. Ideaal als de keuken zich in een wat donkerdere ruimte bevindt. Als je voor een rustigere uitstraling gaat, combineer dan mintgroen met wit, zwart of hout. Hout zorgt niet alleen voor rust, maar ook voor een natuurlijke uitstraling. Je kan ook voor een gewaagdere keuken gaan, kies dan voor een combinatie met koper of koraal. Hierdoor heb je toch rust in je groene keuken!

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Of weet je al precies welke kleur jouw droomkeuken moet worden? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder