Najaarstrend: marmer in de keuken

Marmer zagen we al een aantal jaar verschijnen op de beurs, maar deze keukentrend bleef vooralsnog uit. Tot afgelopen jaar: we zien steeds meer marmer in de keuken verschijnen. Benieuwd hoe je marmer in de keuken kan toepassen? Lees dan snel verder!

Marmer keuken

Marmer(look)

We gaan dit najaar dus steeds meer marmer terugzien in de keuken. Dat is ook niet voor niets, het geeft de keuken een luxe en sfeervolle uitstraling. Het nadeel van marmer is dat het een natuurproduct is en het daardoor heel kostbaar is. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een imitatie product; marmerlook. Deze producten worden vaak van kunststof of keramiek gemaakt en zijn nauwelijks te onderscheiden van echt marmer. Hierdoor wordt marmer in de keuken toegankelijk voor iedereen! Daarnaast is marmerlook ook een duurzame optie: het is onderhoudsvriendelijker en slijt- en krasbestendiger dan echt marmer.

Marmer(look)
Marmer kleuren

Kleuren

Voorheen zagen we vooral wit marmer met grijze aders of zwart marmer met witte aders. Vanaf het najaar zullen we ook andere kleuren marmer terug zien komen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten of wit marmer met (licht) roze aders. Maar ook opvallendere kleuren als groen of rood zijn verkrijgbaar. Mocht je kiezen voor een volledige keuken van marmer, dan kan je ook twee kleuren marmer met elkaar combineren. Hierdoor krijgt de keuken vaak een rustigere uitstraling. Dit is wel afhankelijk van welke kleuren je met elkaar combineert.

Toepassen van marmer

Marmer kan je natuurlijk op verschillende manieren toepassen in je keuken. Wil je bijvoorbeeld van je keuken een echte eyecatcher maken? Kies dan voor een keuken volledig van marmer. Wil je liever wat meer rust? Dan kan je ook kiezen voor een combinatie tussen verschillende materialen. Vaak zien we dat er gekozen wordt voor een rustige basis met een marmeren werkblad. Ook kan je ervoor kiezen om alleen de onder- of bovenkastjes of de zijkant van de keuken te bekleden met marmer.

Marmeren keuken
Combineren marmer

Combineren van marmer

Naast dat je verschillende kleuren marmer met elkaar kunt combineren zijn er ook nog andere materialen die goed te combineren zijn met marmer. Hout is bijvoorbeeld heel goed te combineren met marmer. Dit geeft de keuken een warme uitstraling. Ook goud is een goede combinatie met marmer, dit versterkt de luxe uitstraling van het marmer. Wil je het marmer subtiel terug laten komen in de keuken? Dan kan je ook kiezen voor marmeren accessoires. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan vazen, onderzetters en dienbladen. Zo krijg je toch het luxe en moderne gevoel van marmer, zonder dat het overheersend wordt!

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een complete keuken en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruitziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke pvc-vloer het beste past in je keuken. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar marmer? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Complete keuken easytouch deep sea 2 (2)

Goudkleurige accenten in de keuken

Lees verder

Kokendwaterkranen

Kokendwaterkranen: de voordelen

Lees verder

A-merken keuken

Wat zijn de A-merken bij keukens?

Lees verder

Complete keuken montage

Keuken laten plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder