Slimme keukenoplossingen kleine keuken

Heb je een kleine keuken en beperkt de ruimte? Dan vraagt dit om praktische oplossingen. Er zijn genoeg mogelijkheden om een kleine ruimte optimaal te benutten. Zo kan je niet alleen je spullen kwijt, maar oogt je keuken ook nog eens een stuk ruimer. Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van een nieuwe keuken als voor het aanpassen van je huidige keuken.

Basis van lichte kleuren

Basis van lichte kleuren

Lichte en neutrale kleuren zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Door voor een basis van lichte kleuren te kiezen zal je keuken groter en minder benauwend ogen. Naast wit tinten kan je ook kiezen voor beige tinten, pastel tinten of natuurlijke tinten. Als je voor deze laatste kiest is het aan te raden om voor een lichte tint of variant te gaan. Kitchen4All heeft een ruim assortiment met bijna alle mogelijke kleuren. Jouw kleur zit er altijd tussen!

Slimme keukenoplossingen kleine keuken
Keukenbar kleine keuken

Bar in de keuken

In een kleine keuken is er vaak geen ruimte voor een zithoek of eettafel. Als je toch graag een plek wil om te kunnen eten of wat werk te verrichten kan je kiezen voor een bar of een mini keukeneiland. Gekozen kan worden om de bar tegen een wand aan te plaatsen, maar als de ruimte het toelaat kan je deze ook, net zoals een kookeiland, in het midden van de ruimte plaatsen. Het voordeel van een bar of keukeneiland is dat het weinig ruimte inneemt en het gebruikt kan worden als extra werkruimte. Daarnaast kunnen er kasten onder en/of in de bar of het keukeneiland worden geplaatst, wat zorgt voor meer kastruimte. Iedere keuken vraagt dan ook om maatwerk, daar is Kitchen4All goed in. We luisteren naar jouw wensen en zullen samen jouw droomkeuken samenstellen.

Werken in de hoogte

In eerste instantie lijkt het een logische keuze om voor bovenkasten te kiezen, maar dit kan de ruimte kleiner en benauwend laten lijken. Wil je toch graag bovenkasten? Kies dan voor open kasten of een lichte kleur. Een andere tip is om voor bovenkasten te kiezen die niet volledig doorlopen tot aan het plafond. De ruimte tussen het plafond en de kasten kan je gebruiken om bijvoorbeeld opbergmanden neer te zetten. Wil je liever geen bovenkasten? Dan kan je ook kiezen voor hoge wandkasten die vanaf de vloer tot aan het plafond lopen. Wil je graag advies over welke optie het beste bij jouw keuken past? Maak dan gratis een afspraak in een van onze winkels.

Werken in de hoogte
Achterwand kleine keuken

Achterwand gebruiken

De achterwand van de keuken leent zich perfect voor het opbergen van extra spullen. Vooral voor keukengerei leent deze plek zich goed. Door middel van bijvoorbeeld een magneetstrip of haakjes kan je deze spullen makkelijk kwijt én heb je ze makkelijk bij de hand. Ook kunnen bijvoorbeeld pannen door middel van haakjes worden opgehangen, pannen nemen vaak veel kastruimte in. Door ze op te hangen bespaar je deze ruimte.

Gebruik van planken

Een andere manier om de wanden optimaal te benutten is door middel van planken. De planken kan je zowel voor het opbergen van spullen gebruiken als voor decoratie. Zo geef je je keuken meer sfeer, zonder dat het (opberg)ruimte kost. Wandplanken ogen daarnaast ook ruimtelijker dan bovenkasten.

Gebruik van planken kleine keuken

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droomkeuken eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete keuken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder