• Klantbeoordeling 9,8
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tip: handig om te weten over het nieuwe EU-energielabel

Ieder huishoudelijk apparaat heeft verplicht een energielabel. De energie labels vertellen iets over het stroom- of waterverbruik van een apparaat, wat een indicator voor de gebruikskosten is en dus over hoe duurzaam je keuze is. Wij van Kitchen4all vertellen je graag meer over de nieuwe energie labels die vanaf 1 maart dit jaar gelden.

Vanaf 1 maart nieuwe energie labels

Iedereen is al wel bekend met de energie labels die 20 jaar geleden werden ingevoerd. De energie labels van koelkasten, wasmachines, was-droogcombinaties en vaatwassers werden voorzien van energielabel A t/m F. Waarbij energielabel A het meest energiezuinige was. Afgelopen jaren is er zoveel verbeterd op het gebied van energiebesparende apparaten, dat het energielabel tussentijds werd aangevuld met A+, A++ en A+++. Niet heel duidelijk dus en er was veel onduidelijkheid over. Per 1 maart zijn deze energie labels aangepast. Hierdoor is er een duidelijkere indeling van de energieklasse en meer informatie beschikbaar, waardoor je makkelijker groene keuzes kunt maken.

Voorbeeld energielabel wasmachine
Voorbeeld energielabel vaatwasser

Duidelijke pictogrammen

Afhankelijk van het apparaat komen er ook extra pictogrammen op het label, die je wat vertellen over bijvoorbeeld waterverbruik of geluidsniveau. En nog een fijne ontwikkeling:  je kunt vanaf nu eenvoudig met je smartphone een QR-code scannen, die naar de Europese Productdatabase voor Energielabels gaat (EPREL EU) voor nog meer officiële (niet commerciële) informatie over het betreffende apparaat!

Wat betekent dit voor de huidige apparatuur?

Producten die nieuw op de markt komen worden moeten allemaal voldoen aan de richtlijnen van het nieuwe energielabel en krijgen daar een passend label bij. Wat eerder bijvoorbeeld een A++ label had krijg nu een D of een E label.  De apparaten met oude labels mogen tot december 2021 nog wel verkocht worden, daarna niet meer. In de overgangsperiode tussen invoering van het nieuwe label in maart 2021 en december 2021 is het misschien nog even lastig vergelijken, omdat er dan nog twee labels zijn.

Laat je adviseren

Kortom, het zal even wennen zijn maar wij vinden de nieuwe energielabels een goede ontwikkeling! In onze winkels vind je veel keukenapparaten van diverse a-merken als Pelgrim, Atag en Siemens. Naast de bekende inbouwapparaten hebben we ook prachtige zichtapparaten. Hiermee bedoelen we keukenapparaten die niet achter een kastje verdwijnen maar door hun kleur en design perfect passen in de moderne keuken. Benieuwd wat de energielabels van onze keukenapparaten zijn of op zoek naar meer keuken inspiratie? Vraag gerust om meer informatie tijdens een gratis adviesgesprek. Onze adviseurs kunnen jou hier alles over vertellen.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Welke kleuren passen bij jouw keuken?

Welke kleuren passen bij jouw keuken?

Lees verder

Trend zwarte keukens met goud

Trends: Zwarte keukens met goud

Lees verder

Grijstinten in de keuken

Grijstinten in de keuken

Lees verder

Oranje tompoucen

Royaal genieten met onze koninklijke oranje tompouce

Lees verder