Tips bij het inrichten van een kleine keuken

Heb je een kleine keuken? Om het meeste uit jouw ruimte te halen, is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting. Waar laat je al je spullen? En hoe zorg je ervoor dat een kleine keuken toch ruim oogt? Wij geven je een aantal handige tips, zodat je straks alles uit jouw kleine keuken haalt!

Inrichten kleine keuken

Opruimen

Stap één is opruimen! Als je een aantal jaar op jezelf woont dan heb je vast een hoop spullen verzameld. Heb je twintig borden, terwijl je er maar tien gebruikt? Waarom doe je de andere dan niet weg? Hetzelfde geldt voor pannen: vaak maak je enkel gebruik van dezelfde pannen, dus is het zonde om zoveel te hebben. Voordat je dus je nieuwe kleine keuken inricht, doe je alles weg wat je niet meer gebruikt. Zo blijven alleen de spullen over die je écht gebruikt, waardoor je minder opbergruimte nodig hebt. Wie weet maak je iemand anders er nog blij mee!

Kleine keuken opruimen

Wandkasten en -planken

In een kleine keuken mogen wandkasten en -planken niet ontbreken. Kies voor bovenkasten om bijvoorbeeld je olijfolie, peper, zout en soep in op te bergen, terwijl je de onderkasten gebruikt voor pannen en apparatuur. Hang een plank aan de wand om bijvoorbeeld voorraadpotten op neer te zetten. Zo haal je het meeste uit jouw kleine ruimte.

Wandkasten en -planken kleine keuken

Inbouwapparatuur

Keukenapparatuur, zoals een ovenvaatwasser en koelkast, nemen erg veel ruimte in beslag. Daarom is ons advies: kies voor inbouwapparatuur. Denk daarbij ook goed na in hoeverre je een apparaat gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een grote bijkeuken of schuur? Dan kan je hier prima een grote koelkast in kwijt om je drinken in te bewaren. Een kleine koelkast kun je dan in je keuken plaatsen om de belangrijkste producten in te bewaren die je nodig hebt tijdens het koken.

Licht kleurgebruik

Een kleine ruimte oogt groter door lichte kleuren. Daarom raden we je ook zeker aan om in een kleine keuken lichte kleuren te gebruiken. Kies dus voor een witte of lichtgrijze keuken. Voor de details kan je kiezen voor andere kleuren. Zo geef je jouw eigen touch aan de keuken.

Stapelen

Richt je kasten efficiënt in, want zo kan je meer spullen kwijt. Stapel dus je koffiekopjes, de pannen in de onderkasten en natuurlijk borden en bakjes. Hoe meer je kan stapelen, hoe meer ruimte er is voor andere spullen. Let op: stapel niet te hoog, want het moet wel stabiel blijven.

Lichtplan

Een verlichte ruimte lijkt groter dan een donkere ruimte. Daarom raden we je aan om te kiezen voor verlichting die overal schijnt in de ruimte. Zo haal je het maximale uit jouw kleine keuken. Ga eventueel met een specialist om de tafel zitten. Diegene geeft je advies op maat en vertelt je precies hoe de verlichting in jouw keuken het beste tot zijn recht komt.

Ga in gesprek met adviseur

Om echt het maximale uit jouw kleine keuken te halen, raden we je aan om een afspraak te maken met een Kitchen4All bij jou in de buurt. Een adviseur neemt jouw ruimte onder de loep en maakt zo een plan op maat om het maximale uit jouw ruimte te halen.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Welke keukenstijl past bij jou

Welke keukenstijl past bij jou?

Lees verder

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen?

Lees verder

Keukentrends van 2023

De keukentrends van 2023

Lees verder

Tips keuken stylen

Tips om je keuken te stylen

Lees verder