Tips voor een smakelijke sportzomer

Je kan er deze zomer niet omheen: de zomer van 2021 zit vol sportevenementen! Met de Tour de France, het laatste loodjes van het EK, de Olympische Spelen én het aanmoedigen van Max Verstappen! Daar horen natuurlijk gekoelde drankjes, wijn op de juiste temperatuur, heerlijke barbecues, smaakvolle hapjes en enthousiaste fans bij. Wij van Kitchen4all hebben de beste koel-, verpakkings- en bewaartips voor thuis, onderweg, op de camping of in je vakantiehuisje om te kunnen genieten van deze heerlijke en smaakvolle sportzomer. Lees snel verder!

Smakelijke sportzomer

Koele drankjes voor warme dagen

Begin, net zoals voor een wedstrijd, met een goede voorbereiding. Haal op tijd je boodschappen in huis en zet de drankjes geruime tijd van tevoren koel in de koelkast. Wil je een extra voorraadje drinken – zo lang mogelijk - koel houden, dan geeft Kitchen4all je wat makkelijke tips. Want niets is lekkerder dan een koud drankje op een warme zomerse dag of avond.

  • IJsblokjes doen het altijd goed. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt of zelf maken met ijsblokzakjes, -bakjes of een -machine. Maar je kunt ook een aantal druiven invriezen en in je drankje doen. Het velletje van de druif zorgt ervoor dat de smaak niet in je drinken komt.
  • Heb je een koelbox? Vul deze met koelelementen en zet deze bij je in de buurt (uit de zon). Zo hoef je ook niet elke keer naar de koelkast te lopen onder de sportwedstrijden en kunnen gasten het ook gemakkelijk zelf pakken.
  • Vul voor de kids een emmer met blikjes en/of pakjes drinken en houd het koel met waterballonnen gevuld met koud water. Kunnen ze tussendoor gelijk nog even een watergevechtje houden.
  • Een leuke lifehack: als je de koelbox óf emmer met water vult, doe er dan wat zout bij. Zout verlaagt namelijk het vriespunt door middel van een chemische reactie, waardoor het koelproces wordt versneld en het water kouder wordt.
  • Oeps! Toch vergeten je drinken op tijd koel te zetten? Rol pakken en flessen drinken in vochtig keukenpapier en leg ze een kwartiertje in de vriezer. Het vocht van het keukenpapier verdampt, waardoor de pakken of flessen drinken sneller koud worden. Zo kun je tóch binnen no-time genieten van een lekker koud biertje, wijntje of frisje.

Wijn op de juiste temperatuur

Een wijntje op de juiste temperatuur maakt een barbecue helemaal compleet. In een wijnkoelkast kan je de perfecte temperatuur voor jouw wijn kiezen. We kiezen in de zomer massaal voor wit. Rood wordt geassocieerd met de herfst en de winter. Toch is dat niet nodig. Inwoners van zuidelijker gelegen landen nuttigen namelijk gerust het hele jaar door rode wijn. Dus ook in de zomer. In de zomer kies je echter wel voor een lichtere en gekoelde variant. Ook in dit geval geldt; een wijn wordt lichter met een lager alcoholpercentage. Tip: Kies in elk geval wijn uit landen met een 'koel' klimaat; Duitsland, Oostenrijk, Noord-Frankrijk, Noord-Italië, of ga gewoon voor een Nederlandse wijn. Het koelen van jouw rode wijn gaat het best in een wijnklimaatkast of een wijnkoelkast. In beide blijft de wijntemperatuur constant. Een gekoelde rode wijn smaakt al zalig bij ongeveer 14 graden Celsius.

Wijn op de juiste temperatuur
Tips om barbecue vlees te bewaren

Tips om barbecue vlees te bewaren

Niet alleen drankjes zijn belangrijk tijdens een heerlijke lange sportzomer, ook het barbecue vlees, de groenten en de salades mogen niet ontbreken. Tijdens warme dagen is het belangrijk om je voedsel en vlees goed koel te bewaren om te voorkomen dat bacteriën de kans krijgen.

  • Bewaar je het vlees in de vriezer? Haal het een avond voor de barbecue uit de vriezer om te ontdooien in de koelkast. Je kunt het vlees het beste onderin de koelkast leggen met een temperatuur tussen de 2 en 5 graden Celsius. Laat het vlees zo lang mogelijk in de koelkast of koelbox liggen, voordat het op de barbecue gaat.
  • Je kunt vlees ook vacuüm laten verpakken bij de slager, dan kun je het langer in de koelkast bewaren. Sommige soorten vlees kun je zelfs 2-3 weken bewaren. Heb je het dan nog over, dan kun je het gelijk na de barbecue ook nog in invriezen.
  • Wil je vlees liever gezellig op een schaal leggen, dek de schaal dan goed af met aluminiumfolie en zet het elke keer terug in de koelkast. Voor visliefhebbers: leg vis op een aparte schaal tussen ijsblokjes, dek het af en zet het in de koelkast.
  • Geen zin om heen en weer te lopen naar de koelkast? Bewaar het barbecuevlees dan in de bakjes/zakjes van de supermarkt in een koelbox met koelelementen. Heb je vlees over, dan kun je de bakjes/zakjes ook weer gelijk daarna in de vriezer leggen.
  • Heb je ruimte over in de koelbox tussen het vlees? Vul het op met koude pakken, blikjes of flessen drinken. Hiermee voorkom je dat er warme lucht in de ruimtes gaat zitten, zodra je de koelbox opent. Ditzelfde geldt voor de koelkast en vriezer.

Persoonlijk keukenadvies

Bij Kitchen4All vind je veel keukenapparatuur van diverse A-merken als PelgrimAtagSiemens en Etna. Ben je op zoek naar meer keukeninspiratie? Maak een gratis afspraak in een van onze winkels voor persoonlijk advies op maat. Tijdens het adviesgesprek wordt er een gratis 3D-ontwerp op maat gemaakt. Zo heb je altijd een goed beeld in onze keukenzaken van wat je precies kunt verwachten. Wel zo fijn!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder