Tips voor het kiezen van de juiste keuken kleuren

Kleur in de keuken is bepalend voor de sfeer in de gehele ruimte. Of je nou op zoek gaat naar een nieuwe keuken of je jouw huidige keuken een andere look wilt geven: kleur heeft veel invloed op de keukenstijl die je wilt uitstralen. Maar hoe kies je nou eigenlijk een kleur die past bij jouw wensen en smaak?

Keuken kleuren

Keuken kleuren: waar moet je op letten?

Wanneer je een passende kleur wilt vinden voor jouw keuken dan zijn er diverse punten waar je op moet letten. Allereerst moet de kleur natuurlijk passen bij jouw persoonlijke smaak. Ben je dol op felle kleuren en vind je het leuk om een opvallende keuken te hebben? Kies dan ook voor felle kleuren zoals bordeauxrood of Artic blue. Vind je wit, zwart of bruin juist mooi? Deze kleuren zijn erg toegankelijk en het is een goede basis voor de keuken.

Verder is het belangrijk dat je nadenkt over de ruimte. In een ruimte met weinig lichtinval staan lichte kleuren het meest prachtig, terwijl dit in een ruimte met veel lichtinval niet perse hoeft.

Zwarte keukens

Houd je van een luxe en stoere uitstraling? Kies dan voor een zwarte keuken. Een zwarte keuken staat vaak prachtig in ruimten met veel lichtinval en bovendien zien we ook steeds vaker zwarte keukens met een kookeiland. Hierdoor wordt die luxe sfeer nog meer benadrukt. Wil je niet dat jouw zwarte keuken er snel saai uitziet? Besteed dan extra aandacht aan de details en accessoires. Plaats planten en houten snijplanken op het aanrecht of kies als contrast voor een wit aanrechtblad.

Zwarte keukens

Witte keukens

Modern, tijdloos en ruimtelijk: dat zijn de kenmerken van een witte keuken. Een witte keuken is al jarenlang een hele populaire keuken en dat is niet zo gek. Deze keuken past bij heel veel woonstijlen en met accessoires kun je geheel jouw eigen look geven aan de keuken. Bovendien is deze keuken ook weer perfect om te combineren met andere kleuren. Wat denk je van een houten of een zwart aanrechtblad bijvoorbeeld? Mix and match!

Witte keukens

Grijze keukens

Houd je van een robuuste en industriële look? Met grijze keukens haal je dat rauwe gevoel in huis. Bij deze keuken is het ook weer een aanrader om ook andere kleuren terug te laten komen in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan zwart keukenapparatuur, groene plantjes en bijvoorbeeld houten snijplanken.

Grijze keukens

Keukens in een bruine kleur

Keukens in het bruin zijn vaak houten keukens en brengen de warmte in huis. Ze zorgen voor een gezellige sfeer en vaak zijn het echte familiekeukens waar je lekker samenkomt. Deze kleur kun je ook weer perfect combineren met zwart of witte details en elementen.

Bruine keukens

Bordeauxrode keukens

Bordeauxrode keukens geven een warme en huiselijke uitstraling in huis. Het is geschikt voor diverse woonstijlen. Zo zijn er bijvoorbeeld bordeauxrode landelijke keuken, maar ook als je op zoek bent naar een keuken in een moderne stijl dan is deze kleur geschikt. Je kunt de kleur combineren met zowel lichte als donkere combinaties, waardoor je jouw eigen touch kunt geven aan jouw keuken.

Bordeauxrode keukens

Artic blauwe keukens

Deze kleur is geïnspireerd op de Arctische gebieden. Vaak wordt er gebruikgemaakt van een witte basis wat wordt gecombineerd met Artic Blue kleurtinten. Hierdoor hebben de keukens een frisse uitstraling. Materialen als glas en chroom passen perfect bij deze keukenstijl.

Artic blauwe keukens

Wat zijn jouw ideale keuken kleuren?

Ben je eerst benieuwd hoe jouw favoriete kleuren staan in jouw ruimte? Plan dan een afspraak in met één van onze adviseurs. Hij of zij maakt een 3D-ontwerp op maat zodat je meteen een idee hebt of de door jou gekozen kleuren ook inderdaad passen bij de rest van de ruimte.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder