Trend: gekleurde accenten in de keuken

Voorheen werd er vaak gekozen voor basic accenten in de keuken; er werd voornamelijk gekozen voor rvs-accenten. De laatste jaren zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor gekleurde accenten, zoals een gouden kraan. Het toevoegen van gekleurde accenten aan de keuken is dan ook een van de trends van het moment. Meer weten? Lees dan snel verder!

Kleur keuken

De trendkleuren

De trendkleuren die we nu voornamelijk zien in de keuken zijn zwart, goud en koper. Zwart zien we natuurlijk al langer in de keuken terugkomen, maar tot voorkort werd er voornamelijk gekozen voor zwarte fronten of een aantal zwarte accenten. Maar steeds meer mensen kiezen ervoor om alle accenten in de keuken een zwarte kleur te geven. Ditzelfde zien we bij koper en goud. Gouden en koperen kranen zijn al zichtbaar in de keuken, ook hier worden er steeds vaker een spoelbak en grepen in dezelfde kleur aan toegevoegd.

Trendkleuren keuken
Gekleurde kranen en spoelbakken

Kranen & spoelbakken

De gekleurde accenten komen voornamelijk terug in de kranen en spoelbakken. Dit zijn relatief kleine elementen in een keuken, maar deze zijn wel sfeerbepalend. We zagen dat er voorheen al vaker gekozen werd voor een gekleurde kraan. Dit werd dan echt een eyecatcher in de keuken. De spoelbak werd voornamelijk gezien als basiselement in de keuken, waardoor er vaak voor een basiskleur zoals rvs werd gekozen. Nu wordt er dus steeds vaker voor een gekleurde variant gekozen. Door te kiezen voor een kraan en een spoelbak in dezelfde kleur creëer je een chique uitstraling.

Grepen

Naast de kranen en spoelbakken zien we ook steeds vaker dat de grepen of greeplijsten worden voorzien van een kleur. De kleur van de grepen of greeplijsten kan ook sfeerbepalend zijn. Zo geeft een zwarte greep op een marmer front een hele andere uitstraling dan een gouden greep op een marmer front. Je zou ervoor kunnen kiezen om deze trendkleuren met elkaar te combineren, maar vaak wordt ervoor één trendkleur gekozen die je in de gehele keuken ziet terugkomen. Door hiervoor te kiezen zorg je er ook voor dat de keuken, naast een unieke uitstraling, ook een rustige sfeer heeft.

Gekleurde grepen keuken
Gekleurde accessoires

Accessoires

Naast gekleurde accenten, kan je ook gekleurde accessoires aan je keuken toevoegen. Dit versterkt de chique en unieke uitstraling van de gekleurde accenten. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige gouden vaas of een mat zwarte plank waar je je kookboeken op kunt zetten. Maar ook met de verlichting kan je spelen. Zo zijn ledspotjes verkrijgbaar in meerdere kleuren en kan je hiermee je keuken helemaal afmaken!

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een complete keuken met gekleurde accenten en weet je al hoe deze eruit moet komen te zien? Of wil je liever eerst inspiratie op doen? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en keuken past. Al onze keukens zijn maatwerk, iedereen heeft immers andere wensen. Dit kan je ook zien aan de opgeleverde keukens van onze klanten, deze zijn allemaal uniek. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met daarin de laatste keukentrends. Ben je benieuwd hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien? Je kan met onze laagdrempelige 3D-planner eenvoudig een ontwerp maken van je nieuwe droomkeuken.

Persoonlijk advies

Heb je interesse in onze keukens? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar staan onze deskundige en betrokken adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. We starten altijd met een kennismakingsgesprek zodat we je wensen en behoeften in kaart kunnen brengen. Aan de hand daarvan gaan we samen op zoek naar jouw nieuwe droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder