Verschillende soorten woonvloeren

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken kiezen veel mensen ervoor om ook een nieuwe vloer te leggen. Een vloer heeft namelijk veel invloed op de sfeer in de ruimte. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat je nieuwe keuken niet past bij de vloer. Maar welke soorten vloeren zijn er eigenlijk? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!

Verschillende keukenvloeren

Soorten keukenvloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor keukens. Deze keukenvloeren krijgen vaak veel te verduren doordat er bijvoorbeeld servies of eten op valt. Laminaatvloeren of houten vloeren zijn wat kwetsbaarder dan bijvoorbeeld pvc of tegels. Doorgaans kiezen veel mensen daarom voor een pvc-vloer. Deze vloeren kunnen tegen een stootje, waardoor de vloer niet direct beschadigt als er bijvoorbeeld een bord op valt. Daarnaast biedt pvc veel mogelijkheden, zoals een vloer met houtlook of betonlook.

Soorten keukenvloeren
Houtlook keukenvloer

Houtlook keukenvloer

Als je graag een houten keukenvloer wil, maar wel een vloer die makkelijk is in onderhoud, dan is een houtlook pvc-vloer een goed optie. Deze vloeren zijn zeer stevig en raken daardoor nauwelijks beschadigd. Houtlook vloeren zijn dus erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zorgt een houtlook keukenvloer voor een warme uitstraling!

Betonlook keukenvloer

Ben je meer op zoek naar een robuuste of moderne uitstraling? Kies dan voor een betonlook keukenvloer. Naast een robuuste of moderne uitstraling, creëert deze vloer ook een industriële look. Daarnaast oogt een betonlook keukenvloer neutraal, waardoor de focus op de keuken gelegd wordt. Zeker als je net een nieuwe keuken gekocht hebt wil je dat deze opvalt!

Betonlook keukenvloer
Visgraat of Hongaarse punt

Visgraat of Hongaarse punt

Een visgraat keukenvloer of een keukenvloer met een Hongaarse punt zorgt voor een speels en sfeervol karakter. Deze vloeren zijn bij vele keukenstijlen toepasbaar! Anders dan de betonlook vloer, zijn deze vloeren echte blikvangers. Wat is dan het verschil tussen een visgraat en een Hongaarse punt? Het legpatroon van een visgraatvloer is anders, bij deze vloer worden de delen namelijk haaks tegen elkaar gelegd in een hoek van 90 graden. Bij een Hongaarse punt worden de punten van de tegels in een hoek van 45 of 60 graden gelegd.

Tegelvloer

Niet iedereen houdt van de uitstraling van pvc of hout, dan kan je ook kiezen voor een tegelvloer. Deze vloeren zijn ook bestand tegen harde voorwerpen of vieze etensvlekken. Ze zijn dus heel onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn tegelvloeren in veel verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Lijkt een tegelvloer jou iets? Klik dan hier!

Tegelvloer

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droomkeuken eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete keuken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Complete keuken easytouch deep sea 2 (2)

Goudkleurige accenten in de keuken

Lees verder

Kokendwaterkranen

Kokendwaterkranen: de voordelen

Lees verder

A-merken keuken

Wat zijn de A-merken bij keukens?

Lees verder

Complete keuken montage

Keuken laten plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder