Waterkoker of kokendwaterkraan: wat is de beste oplossing?

Het koken van water voor het maken van thee of soep is iets wat je kunt doen met een waterkoker of een kokendwaterkraan. Maar wat zijn de verschillen tussen beide middelen? Wij vertellen je er meer over in deze blog, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Kokendwaterkraan of waterkoker

Snel water koken?

Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een kokendwaterkraan in de keuken. Met de kraan waar direct kokend water uit stroomt kun je eenvoudig en snel een kop thee zetten of water doen in de pan om aardappelen of groenten mee te koken. Een handige toevoeging dus voor in jouw keuken, helemaal wanneer je meerdere momenten per dag gebruik wilt maken van kokend water. Het voordeel aan een kokendwaterkraan is daarbij dat je niet lang hoeft te wachten tot het water gekookt is. Dit in tegenstelling tot een waterkoker.

Energiebesparing?

Een ander voordeel aan de kokendwaterkraan is dat je energie kunt besparen ten opzichte van een waterkoker. Een kokendwaterkraan heeft heel weinig energie nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Dit gaat om 10 watt. Daarnaast kook je met een traditionele waterkoker vaak meer water dan nodig is, terwijl je met een kokendwaterkraan precies kunt bepalen hoeveel water je nodig hebt om die theekop te vullen of om een pan te vullen met water.

Veiligheid

Twijfel je aan de veiligheid van een kokendwaterkraan? Zelfs voor gezinnen met jonge kinderen is een kokendwaterkraan veilig in gebruik. Ze zijn goed beveiligd, vaak door middel van druk-draaibeweging knop. De uitloop wordt niet warm en de perlator is zo ontworpen dat deze niet spettert.

Kiezen voor een kokendwaterkraan of een waterkoker?

Zit je eraan te denken om jouw keuken te voorzien van een kokendwaterkraan of wil je liever een waterkoker blijven gebruiken? Mocht je regelmatig kokend water gebruiken dan is een kokendwaterkraan zeker een geschikte oplossing. Verder geldt dat er ook kokendwaterkraan kranen zijn waar juist koud en warm water, koel bruisend water en gefilterd water uitkomen. Kortom: je kunt heel veel kanten op. Mocht je advies willen hebben wat voor jou de beste oplossing is, dan raden we je zeker aan om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan graag voor je klaar en helpen je verder.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Complete keuken easytouch deep sea 2 (2)

Goudkleurige accenten in de keuken

Lees verder

Kokendwaterkranen

Kokendwaterkranen: de voordelen

Lees verder

A-merken keuken

Wat zijn de A-merken bij keukens?

Lees verder

Complete keuken montage

Keuken laten plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder