Welke keukenstijl past bij jou?

Wanneer je op zoek bent naar een keuken, is het belangrijk dat deze helemaal bij jou past. In een keuken breng je veel tijd door, en het is een relatief grote ruimte in jouw huis. Extra belangrijk dus dat jij je helemaal thuis voelt in de keuken! En dat thuisgevoel is voor iedereen anders. De een houdt van een landelijke keuken, terwijl de ander juist weer op zoek is naar een keuken in moderne stijl. Zo zijn er nog veel meer stijlen op te noemen waar je uit kan kiezen. Ben je op zoek naar een keukenstijl die bij je past, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Of twijfel je welke stijl geschikt is voor jouw keukenruimte? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen! Daarom laten we je de meest voorkomende keukenstijlen zien op deze pagina. Zo vind je eenvoudig de stijl die bij je past.

Welke keukenstijl past bij jou

Moderne keuken

Moderne keukens kenmerken zich door het gebruik van strakke lijnen en eenvoud. Het kleurenpallet van moderne keukens bestaat vaak uit basiskleuren zoals wit, zwart en grijs, maar ook kleur is zeker terug te vinden in moderne keukens. Keukens van deze keukenstijl hebben een eenvoudige basis, waardoor je door middel van accessoires de ruimte helemaal af kan maken. Deze stijl kenmerkt zich dus voornamelijk door de strakke lijnen en niet door materialen, en volgt daarnaast de laatste keukentrends. Hierdoor kan je vrijwel elk soort materiaal toevoegen aan je moderne keuken. Dit maakt dat je enorm veel combinaties kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan zwarte fronten gecombineerd met een natuurstenen blad of aan een witte keuken met glazen kasten. Genoeg inspiratie voor jouw moderne keuken!

Beige keuken modern
Moderne keuken zwart
Moderne keuken (1)
Moderne zwarte keuken
Landelijke houten keuken
Landelijke industriële keuken
Landelijke keuken kleur
Landelijke keuken zwart

Landelijke keuken

In landelijke keukens wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout(look) en steen. Vaak hebben deze keukens een rustige en nostalgische uitstraling. Daarnaast hebben landelijke keukens vaak een warme en huiselijke sfeer. De basis keukens zijn vaak een bruine keuken, witte keuken en donkergrijze keuken. Veel mensen associëren een deze keukenstijl met een klassieke uitstraling, maar deze keukens kunnen zeker ook een moderne uitstraling hebben. Kijk maar eens naar de voorbeelden hiernaast. Door bijvoorbeeld een landelijk element, zoals hout, te combineren met strakke lijnen, zorg je voor een landelijke keuken met een modern tintje. Zo kan je jouw landelijke keuken precies afstemmen op wat jij mooi vindt.

Design keuken

Design keukens kenmerken zich door hun unieke en uitdagende design. Daarnaast kan je deze keukens herkennen door de strakke afwerking. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit lichte kleuren, zoals wit of grijs. Deze kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt. Aan het eenvoudige kleurenpallet wordt vaak een opvallende en contrasterende kleur toegevoegd. Hierdoor vallen de luxe apparatuur en unieke elementen extra op. Veel mensen kiezen ervoor om hun designkeuken aan te kleden met prachtige lampen, stijlvolle accessoires en/of prachtige kunst op de wand. Een designkeuken is dus perfect als je een uitgesproken stijl hebt die je graag in je huis terug laat komen.

Design keuken
Blauwe designkeuken
Design keuken met bar
Moderne zwarte keuken
Keuken tijdloos
Tijdloze keuken beige
Tijdloze keuken betonlook
Tijdloze keuken wit

Tijdloze keuken

Een tijdloze keuken wordt gekenmerkt door de kleuren, vormen en materialen die altijd actueel blijven. Ook bij een tijdloze keuken bestaat het kleurenpallet vaak uit een witte keuken, grijze keuken of taupe keuken. Deze tijdloze basis kan je eenvoudig combineren met moderne materialen en accessoires. Zo zet je deze keukenstijl eenvoudig naar je eigen hand en stijl. Doordat je eindeloze combinaties kan maken raak je niet snel uitgekeken op deze keukens. Ideaal voor wie van afwisseling houdt, of voor wie een minimalistische uitstraling juist prachtig vindt.

Keukenstijl op maat

Misschien weet je al wel elke stijl(en) je mooi vindt, maar nog niet hoe je deze stijl in jouw keuken wil doorvoeren. Iedere keuken is natuurlijk uniek, en jouw keuken ook! Daarom stellen we samen met jou een keuken samen die écht helemaal bij jou past. Ook als jouw stijl uniek is of je verschillende keukenstijlen wil combineren. Met ons uitgebreide assortiment vinden we altijd de keukenstijl die perfect bij jou en jouw woning past!

Vind jouw perfecte keukenstijl

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder