• Klantbeoordeling 9,7
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Werkbladen

Werkbladen: welke opties zijn er?

Bij een nieuwe keuken hoort een nieuw werkblad. Of je wil misschien je keuken een opfrisbeurt geven en je vervangt alleen het werkblad. Dan kom je op het moment dat je moet gaan kiezen wat je precies wilt. Welk materiaal en welke stijl moet het werkblad hebben? De keuze is enorm en daarom hebben we de verschillende opties voor je op een rijtje gezet.

Materiaal

Werkbladen zijn in veel verschillende soorten materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen voor-en nadelen. We hebben de meest voorkomende materialen op een rijtje gezet:

  • Graniet: Graniet is een natuurproduct en zeer hard materiaal. Hierdoor is het materiaal kras- en vochtbestendig. Graniet is wel een relatief duur materiaal.
  • Composiet: Dit materiaal is een alternatief voor graniet, een werkblad van composiet wordt samengesteld uit kleine stukjes marmer, beton of graniet. Het is een zeer sterk materiaal en daarnaast ook onderhoudsvriendelijk.
  • Keramiek: Keramiek wordt gemaakt van kleipoeder, dit poeder wordt onder extreem hoge druk geperst. Het materiaal is sterk: hitte,- kras,- en vlekbestendig en daardoor ook duurzaam.
  • Hout: Hout is een zeer hygiënisch materiaal, er zitten enzymen in die bacteriën doden. Dit is ook het grootste voordeel van hout. Het grote nadeel is dat hout niet hitte- en krasbestendig is.
  • Kunststof: Dit is het meest voorkomende materiaal, het kan tegen een stootje waardoor het niet snel beschadigd. Daarnaast is het in enorm veel kleuren en designs verkrijgbaar. Het grote nadeel van kunststof is dat het niet hittebestendig is.
Materiaal werkbladen
Stijl werkbladen

Stijl

Elk materiaal heeft zo zijn eigen stijl. Mocht je voorkeur uitgaan naar een bepaald materiaal is het belangrijk om te bedenken of dit qua stijl ook bij jou en je keuken past. Composiet en graniet hebben bijvoorbeeld een zeer robuuste uitstraling. Wil je graag een beton, marmer of houten blad, maar gaat je voorkeur niet uit naar een van deze materialen? Dan kan je kiezen voor kunststof. Zoals benoemd is kunststof in vele kleuren en designs verkrijgbaar en dus ook in beton,- marmer,- of houtlook.

Kleurkeuze

Vooral als je alleen het werkblad in de keuken vervangt het niet de gehele keuken is de kleurkeuze belangrijk. Een gekleurde keuken kan bijvoorbeeld als snel vloeken bij een gekleurd werkblad. Een keuken in lichte en neutrale kleuren zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Als je een kleinere keuken hebt is het niet verstandig om voor een donkere keuken te kiezen; de keuken lijkt hierdoor sneller rommelig en somber.

Kleurkeuze werkbladen
Achterwand werkbladen

Achterwand

Je hebt het perfecte werkblad uitgekozen, dan is er nog een keuze die gemaakt moet worden: een achterwand in hetzelfde materiaal of kleur als het werkblad of niet. Van oudsher werden er vaak tegels gebruikt voor de achterwand van de keuken, inmiddels is er nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een volkunststof, net zoals het kunststof dat gebruikt wordt voor werkbladen is dit materiaal in enorm veel kleuren en designs beschikbaar.

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droomkeuken eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete keuken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Voorbeeldkeukens

Hoe kan je keukeninspiratie opdoen?

Lees verder

Keuken moodboard kleur

Inspiratie: maak een moodboard van jouw nieuwe keuken

Lees verder

Keukentrends door de jaren heen

De keukentrends door de jaren heen

Lees verder

Complete keuken easytouch rust red 4

Hoe deel je een keuken praktisch in?

Lees verder