Zo kies je de juiste verlichting

Jouw droomkeuken komt pas echt tot zijn recht met de juiste verlichting. Zo zorgt het enerzijds voor een praktische uitstraling, terwijl het anderzijds veel sfeer met zich meebrengt. Maar hoe kies je nou de juiste verlichting uit voor jouw droomkeuken? Wij geven je wat handige tips, zodat je precies weet waar je op moet letten.

Juiste verlichting

Maak een lichtplan

Onze eerste tip: maak een lichtplan. Met een goed lichtplan haal je het meeste uit jouw verlichting in jouw keuken. Daarbij moet je rekening houden met vier soorten verlichting:

Basisverlichting keuken

Basisverlichting

Bij basisverlichting kun je denken aan centrale verlichting zoals een plafondlamp. Het is eigenlijk de verlichting die een groot deel van een ruimte verlicht. Daarbij is het belangrijk dat je kiest voor krachtige verlichting van topkwaliteit.

Werkverlichting keuken

Werkverlichting

Wanneer je eten klaarmaakt dan is het natuurlijk belangrijk dat je goed ziet wat je maakt. Kies daarom voor lampen die voor goede werkverlichting zorgen. Wat denk je bijvoorbeeld van spots onder de kasten en lampen die zich richten op het aanrecht?

Sfeerverlichting keuken

Sfeerverlichting

De keuken heeft allang niet meer alleen als doel om te koken. Het is ook zeker een plek waar je heerlijk met familie of vrienden kunt tafelen. Daarom is het ook altijd belangrijk om na te denken over de sfeerverlichting die je wilt toepassen in een ruimte. Bij sfeerverlichting horen vaak subtiele lampen met dimmers of een leuke designlamp.

Keuken inclusief verlichting

Bij het uitzoeken van een keuken speelt de verlichting dus een belangrijke rol voor het uiteindelijke resultaat. We begrijpen het dat je vooraf wilt zien hoe jouw nieuwe keuken er uiteindelijk uit komt te zien. Goed nieuws: wanneer wij met je om de tafel gaan zitten maken we een 3D-ontwerp op maat zodat je een goed beeld krijgt van hoe jouw keuken er uit gaat zien. Ook geven wij je advies op maat wat betreft het toepassen van verlichting in de keuken. Samen komen wij tot de beste oplossing, zodat je een praktisch, maar ook zeker een sfeervolle keuken krijgt. Ideaal, nietwaar?!

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder