Alles over anti-vingerprint technologie

Alles over anti-vingerprint technologie

We zien steeds vaker dat lichte hoogglans keukens plaatsmaken voor donkere matte keukens. Deze trend brengt wel één nadeel met zich mee: de vingerafdrukken. Je ziet op matte materialen veel sneller vingerafdrukken. Maar hier is een oplossing voor: de anti-vingerprint technologie. Hoe werkt dit precies?

9557_20_Touch340_web

Wat is anti-vingerprint technologie?

Anti-vingerprint technologie is een speciale coating dat op het materiaal wordt aangebracht. Hierdoor heb je dus geen last meer van vlekken op mat materiaal. De coating bestaat uit een transparante en kleurloze laag. Deze laag wordt uitgehard door middel van een UV straling en wordt uiteindelijk twee tot drie micrometer dik. De laag is dus zeer dun en daardoor niet te zien of te voelen. Naast dat het geen vingerafdrukken achterlaat heeft deze laag ook een herstellend vermogen. Kleine beschadigingen verdwijnen hierdoor.

10993_20_Easytouch967_P
Easytouch963_D_49146

Keuken met anti-vingerprint technologie

In principe is de coating door de winkel op elke keuken aan te brengen. De technologie wordt voornamelijk gebruikt voor op kasten en het werkblad. Over het algemeen worden er diverse kleuren en modellen aangeboden met deze speciale technologie. Let op: een matte keuken is niet automatisch voorzien van een anti-vingerprint coating. Ben je specifiek op zoek naar een keuken met deze coating? Vraag hier naar bij een adviseur.

De voordelen

Naast dat het materiaal ervoor zorgt dat er minder vlekken zichtbaar zijn en het krassen herstelt, heeft het ook als voordeel dat het goed tegen hitte bestemd is. Deze voordelen maken dat het materiaal ook langer meegaat. Het is dus niet alleen een praktische, maar ook duurzame oplossing.

09151_20_Artis937
Complete-keuken-‘Easytouch-Rust-Red’-2_vierkant

Schoonmaken

Doordat er minder afdrukken achter blijven en het materiaal (zo goed als) krasvrij is, is het ook makkelijker schoon te maken. Je hebt geen ontvetter of andere sterke schoonmaakmiddelen meer nodig. De keuken is schoon te maken met een microvezeldoek in combinatie met een milde reiniger (zoals alles reiniger) of met een natte schoonmaakdoek.

Keukeninspiratie

Ben je op zoek naar een keuken en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keukeninspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen op je keukenvloer? In onze keukenplanner kan gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jou droomkeuken!