De mooiste keukentrends voor 2020

De mooiste keukentrends voor 2020

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het tijd is om vooruit te blikken. Welke keukentrends staan ons in 2020 te wachten? Kitchen4all heeft de mooiste trends voor je in kaart gebracht, zodat je precies weet wat voor goeds je kunt verwachten. Laat je inspireren door deze nieuwe keukentrends.

Zwart is het nieuwe wit

De echte trendwatchers weten het al, maar langzaamaan verdwijnt wit steeds wat meer uit beeld en maakt het plaats voor zijn tegenhanger. Zwart en donkere kleuren verschijnt steeds vaker en is een goede kleur om te combineren met vele interieurstijlen. Donkere keukens geven een stijlvolle uitstraling. De echte musthave voor volgend jaar? Matzwart!

De oven als middelpunt

In 2020 speelt de oven de hoofdrol in vele keukens. Hij mag gezien worden en zelfs het middelpunt van de belangstelling zijn. Zo zijn ovens op ooghoogte in een kastwand een echte trend. De keuken is al lang niet meer alleen een functionele plek waar je kookt, het is een ruimte waar het hele gezin samenkomt. Niet voor niets zien we de keuken dan ook een centrale rol innemen in nieuwbouwhuizen.

Natuurlijke materialen

Hout en marmer zijn ook in 2020 nog helemaal hip. Er komen wel wat meer bruintinten en zwart marmer terug, maar marmer is hoe dan ook een blijvertje. Ook ander steensoorten zien we terug, prachtig in combinatie met hout. Dit geeft keukens een warme en luxe uitstraling. Veel producten zijn in 2020 geïnspireerd door de natuur. Combineer materialen zoals hout, bamboe en marmer om een mooi geheel te creëren.

Gouden randje

Goud en andere metalen zoals koper verschijnen ook steeds meer. Vaak verwerkt in elementen zoals kranen of afzuigkappen en andere details. Deze metalen zijn de tegenhanger van koele materialen zoals beton. Een combinatie zorgt voor een mooi contrast en geeft een warme sfeer. Hoe ga jij jouw keuken laten stralen?

Groen, groener, groenst

Een echte keukenkleur voor 2020 is groen. Van pastel tot aan mosgroen, met elke tint zit je goed. Groen is een kleur voor iedereen en past uitstekend bij diverse woonstijlen. Ben je geen fan van kleur? Kijk eens een grijsgroene tint, dit is rustiger, maar zorgt toch voor een sfeervolle ruimte.

Mix and match

Waar je voorheen nog koos voor één stijl is dat in 2020 wel anders. Combineer modern met klassiek en kies voor verschillende facetten om een keuken in jouw eigen unieke stijl neer te zetten.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken? Kom eens een kijkje nemen in één van onze Kitchen4all vestigingen!

Inbouwmagnetrons bij Kitchen4all (5)