Hoe werkt een kokend waterkraan?

kokend waterkranen

Hoe werkt een kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan: een aantal jaar geleden had niemand er nog van gehoord, terwijl nu veel mensen niet meer zonder kunnen. Binnen no time heb je heet water voor thee, soep of om eten in te koken. Maar hoe werkt nou eigenlijk een kokend waterkraan? En wat zijn de diverse mogelijkheden? Wij zetten het voor jou op een rij.

Zo werkt een kokend waterkraan

Een kokend waterkraan is een kraan waaruit ook kokend water komt. Een kokend waterkraan wordt aangesloten op een reservoir/boiler. Hierin wordt het water onder hoge druk elektrisch verwarmd tot een maximum van 110 graden Celsius. Wanneer je de kokend waterkraan wilt gebruiken dan slaat trouwens de boiler niet aan. Hierdoor hoeft het water niet door leidingen naar de kraan te lopen.

Snel kokend water hebben

Wil je graag een kokend waterkraan in jouw nieuwe keuken? Er zijn verschillende voordelen hieraan. Wil je bijvoorbeeld meerdere keren per dag gebruikmaken van kokend water uit de kraan? Dan is dit superhandig, omdat het je dan niet lang hoeft te wachten tot het water is gekookt.

Bespaar op energie

Een ander voordeel aan de kokend waterkraan is dat je energie kunt besparen ten opzichte van een waterkoker. De kraan heeft weinig energie nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Dit gaat om 10 watt. Bovendien kook je met een traditionele waterkoker vaak meer water dan nodig is. Het voordeel van een kokend waterkraan is dat je precies kunt bepalen hoeveel water je nodig hebt om een kopje of een pan te vullen met water.

quooker multifunctionele kraan

Voor warm, koud en kokend water

De naam kokend waterkraan zegt eigenlijk al wel genoeg: er komt binnen no time kokend water uit de kraan. Maar dat is niet alles. Uit een kokend waterkraan kan ook warm en koud water komen. Het is dus een multifunctioneel apparaat. Wist je trouwens al dat uit sommige kokend waterkranen zelfs bruisend, gekoeld of gefilterd water komt? Het is maar net wat jij zelf wenst!

Wat zijn de verschillen?

Bij de zoektocht naar een kokend waterkraan zul je ontdekken dat er verschillende soorten kranen zijn. Het verschil zit in het volgende:

  • Capaciteit van de boiler
  • Design en vorm van de kraan
  • Verdere opties, zoals bruisend, gekoeld en gefilterd water
  • Kleur van de kraan

Bovendien zitten er ook verschillen in de merken. Eén van de bekendste merken is Quooker. De kranen van dit merk kunnen wij toepassen in jouw keuken. Maar dat is niet het enige topmerk: ook met de kokend waterkranen van Selsiuz hebben wij goede ervaringen.

Om écht een goed beeld te krijgen van welke kraan nou bij jou past, raden we je aan om contact met ons op te nemen. Een keukenadviseur staat voor je klaar, brengt jouw wensen en eisen in kaart en helpt jou met de zoektocht naar een kokend waterkraan die helemaal past bij jou.