Inspiratie: een botanische keuken

Inspiratie: een botanische keuken

Ben je ook dol op een Urban Jungle in huis? Dan past een botanische keuken perfect bij jouw woonstijl. Deze keuken staat bekend om de vele planten waardoor je het buitengevoel naar binnenhaalt. Klinkt goed? Wij vertellen je graag hoe je die botanische look and feel creëert in jouw ruimte.

Kruidenplanten

Planten geven het ultieme botanische gevoel aan een ruimte. Naast normale kamerplanten mogen ook kruidenplanten niet ontbreken in een ruimte. Van basilicum tot aan munt en bieslook: haal je favoriete kruidenplanten in huis en je geeft zo een botanische look aan je ruimte. Daarnaast zijn kruiden ook nog eens echte smaakmakers aan gerechten. Een win-win situatie dus!

Aan de wand en op de eettafel

Naast kruidenplanten mogen ook normale kamerplanten niet ontbreken bij een botanische keuken. Plaats ze op een wandrek of op de keukentafel. Daarbij kun je zelf alle kanten opgaan die je wenst: combineer een aantal kleine plantjes met elkaar of kies voor een mooie grote plant in de ruimte.

776_cascada

Prints

Waarmee je ook helemaal de botanische sfeer in huis haalt dat is door te kiezen voor botanische prints aan de muur. Dit kan met een behangetje of door bijvoorbeeld fotolijstjes te voorzien van kaarten in botanische prints. Laat je ook zeker eens inspireren door een kijkje te nemen op Pinterest.

Natuurlijke materialen

Marmer, hout en steen: het zijn stuk voor stuk materialen die perfect tot zijn recht komen in een botanische keuken. Wanneer je de ultieme botanische keuken wilt, dan is het zeker een aanrader om de materialen toe te passen bij het ontwerp van je keuken. Kies bijvoorbeeld voor een natuursteen of een marmeren keukenblad. Ook bij de meubelkeuze mogen natuurlijke materialen gezien worden. Wat denk je bijvoorbeeld van een grote houten eettafel?

Ook interesse in een botanische keuken?

Wil je ook graag een botanische keuken in huis? Onze specialisten gaan graag met je om tafel zitten om de perfecte botanische keuken samen te stellen. Om een goed beeld te krijgen van het eindresultaat, maken ze samen met jou een gratis 3D-ontwerp op maat. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Easytouch_967_Alpinweiss_ultramatt_Kueche