Inspiratie: een fornuis in je keuken

Inspiratie: een fornuis in je keuken

Het fornuis is terug van weggeweest: het is een van de grootste keukentrends van het moment! Je kan er het pronkstuk van je keuken van maken. Het grote voordeel van een fornuis is dat er talloze mogelijkheden zijn. Er is er dus altijd wel een die bij jouw stijl en keuken past. Wil je inspiratie op doen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Fornuis_falcon_sfeer
Fornuis_falcon_2

Wat is een fornuis?

Misschien vraag je je af wat een fornuis precies is of wat het verschil is met een kookplaat. Een fornuis is een combinatie van twee keukenapparaten: een kookplaat en een oven. Vaak is een fornuis daarom ook duurder dan alleen de aanschaf van een kookplaat of van een oven. Als je beide aanschaft is het vaak wel goedkoper om dan voor een fornuis te kiezen.

Inductie fornuis

Waar je voorheen voornamelijk gasfornuizen had, is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor een inductie fornuis. Een inductie fornuis bestaat uit een inductie kookplaat en een elektrische oven. Het voordeel van een inductie fornuis is dat er geen gasleiding aangelegd hoeft te worden waardoor de keuken sneller te plaatsen is. Daarnaast is koken op inductie een stuk sneller en veiliger dan koken op gas.

279ed5c356f872bb037d2ea9b6eda918
fornuis_falcon_1

Gasfornuis

Bij een gasfornuis bestaat de combinatie uit een gaskookplaat en een oven, dit kan zowel een gasoven als een elektrische oven zijn. Als je kiest voor een gasoven moet je wel beschikken over een gasleiding. Vaak zijn gasfornuizen wel voordeliger dan een inductie fornuis. Daarnaast kan je de warmte preciezer regelen dan bij een inductie fornuis.

Mogelijkheden van fornuizen

Je hebt veel verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van een fornuis. Zo kan je bepalen hoeveel kookzones je graag zou willen hebben. Hou je bijvoorbeeld echt van koken? Dan kan je er voor kiezen om je fornuis uit te breiden tot zeven kookzones. Hierbij geldt wel dat de mogelijkheden beperkt worden met de afmeting; hoe breder het fornuis, hoe meer kookzones. Naast het aantal kookzones kan je ook kiezen uit het aantal ovens, er zijn namelijk fornuizen met meerdere ovens. Ook hierbij geldt dat hoe groter het fornuis is, hoe meer ruimte er is voor meerdere ovens.

Fornuis_Falcon_mogelijkheden
Fornuis_falcon_kleur

Kleuren en materialen

Fornuizen zijn vaak in veel verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Veel mensen associëren een fornuis met robuust of klassiek. Maar de mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm uitgebreid, er is dus ook de mogelijkheid om voor een juist heel moderne uitstraling te kiezen. Vooral rvs is zeer populair en wordt tegenwoordig opgevolgd door zwart en dan voornamelijk mat zwart. Kies je voor een losstaande en wil je deze graag op laten vallen? Dan kan je ook gaan voor een fornuis in kleur. Er zijn vaak diverse kleuren beschikbaar!

Keukeninspiratie

Ben je op zoek naar een fornuis en weet je al precies hoe deze eruit moet komen te zien of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keukeninspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen op je keukenvloer? In onze keukenplanner kan gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jou droomkeuken!