Keukens met bar

Keukens met bar

We zien steeds vaker keukens met een bar, een bar staat dan ook vaak bovenaan het wensenlijstje als er een nieuwe keuken wordt uitgezocht. Dat snappen we wel, een keukenbar geeft een keuken meer sfeer en gezelligheid. Zo kunnen je gasten je bijvoorbeeld gezelschap houden terwijl jij aan het koken bent. Ook neemt het praktische voordelen met zich mee, zoals meer opbergruimte. Ben je benieuwd of een keukenbar iets voor jouw keuken is? Lees dan snel verder!

0105_Cemento803_50330_19

Wat is een keukenbar?

Een keukenbar is een verlening of een aanvulling van het keukenblok. Anders dan bij een keukeneiland hoeft een keukenbar dus niet los te staan van de rest van de keuken. Vaak wordt er dus voor gekozen de bar als verlening van het keukenblok te gebruiken. Bij een keukenbar kan je ervoor kiezen om je keukenblok door te laten lopen en hier bijvoorbeeld kasten in te plaatsten. Ook kan je ervoor kiezen om alleen het keukenblad door te laten lopen. Hierdoor creëer je meer (been)ruimte, dit maakt het zitcomfort groter.

Riva891_M_14151_web
0313_Credo765_50206_19_web

Is een keukenbar geschikt voor mijn keuken?

In eerste instantie zou je misschien denken dat een keukenbar alleen geschikt is voor grote keukens, maar ook voor een kleine keuken kan een bar zeer geschikt zijn. Een keukenbar is namelijk zeer functioneel. Door een kleine bar te plaatsen in de keuken creëer je niet alleen een zit plek, maar ook extra werkplek en extra opbergruimte. Vaak wordt bij een bar gedacht aan een grote keuken met een groot keukeneiland of groot blad, dit hoeft natuurlijk niet. In een kleine keuken kan je kiezen voor een mini keukeneiland of een kleine verlenging van het keukenblad. Heb je een kleine open keuken? Dan kan je de keukenbar ook gebruiken als afscheiding tussen de keuken en woonkamer.

Een grote keuken kan snel kil ogen, door te kiezen voor een keukenbar zorg je ervoor dat de keuken een open en gezellige sfeer krijgt. Daarnaast heeft een keukenbar tal aan variaties, opties en opstellingen en is dus niet alleen geschikt bij een keukeneiland.

Fashion165_M_48383_web

Verschillende keukenopstellingen

Zoals we hierboven benoemen zijn er tal van opstellingen en opties mogelijk bij een keukenbar. Wij hebben een aantal opstellingen op een rijtje gezet.

U-keuken met bar

Een U-vorm keuken, de naam zegt het al, loopt in de vorm van een U. Hierbij wordt de keuken in de hoek van de ruimte geplaatst. De bar wordt los in de ruimte geplaatst, dit is noodzakelijk om de bar krukken te kunnen plaatsen.

0206_Fashion171_50467_19_web
0220_Lux817_50473_19_web

Parallel keuken met bar

Bij een parallel keuken wordt het keukenblok tegen de wand van de keuken geplaatst. Parallel aan dit keukenblok wordt de bar geplaatst, je kan ervoor kiezen om de bar dezelfde lengte te geven als het keukenblok, maar dit is niet noodzakelijk. Heb je wat minder ruimte? Dan kan je er ook voor kiezen om de bar wat korter te maken.

Eiland met keukenbar

Het kookeiland met bar is waarschijnlijk een van de bekendste vormen van een keukenbar. Een kookeiland heeft meestal veel ruimte en dus ook ruimte voor een bar. Ook wordt vaak de achterkant van een kookeiland niet gebruikt, door hier een bar van te maken benut je de ruimte optimaal!

0203_Flash453_50464_19_web

Keukeninspiratie

Ben je op zoek naar een keuken en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keukeninspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen op je keukenvloer? In onze keukenplanner kan gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jou droomkeuken!