Kruidnotenrecept

Kruidnotenrecept

De Sint is al weer even in het land, dus je hebt vast al genoten van het heerlijke snoepgoed dat hij Sinterklaas met zich meebrengt. Maar weet je wat pas echt lekker is? Zelfgebakken kruidnoten! Ga gezellig samen de keuken in en haal je bakkunsten naar boven. Zelf kruidnoten bakken is niet alleen leuk, het zorgt ook voor een heerlijke geur in huis én zelf gebakken kruidnoten smaken toch wel het allerlekkerst. Wij hebben daarom een kruidnotenrecept voor je opgesteld. Zo kan je pakjesavond nog gezelliger maken. Veel bakplezier!

Recept voor 70 stuks

Wat heb je nodig?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 100 gram koude boter
  • 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 90 ml melk
  • Een kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Neem een kom en voeg hierin alle droge ingrediënten samen, dus het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden en het zout. Meng dit vervolgens door elkaar.
  3. Voeg de melk en koude boter toe en kneed dit tot een stevige bal. Kneed het deeg niet te lang, het deeg mag niet warm worden.
  4. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. Draai dan van de grote bal deeg kleine balletjes ter grootte van een knikker, deze leg je op de bakplaat neer. Je hoeft deze niet plat te drukken, dat gebeurt vanzelf tijdens het bakken.
  5. Bak de kruidnoten in 25 minuten gaar in de oven. Als je ze uit de oven haalt kunnen ze nog zacht aanvoelen, als ze afgekoeld zijn worden ze vanzelf knapperig.

Nu kan je tijdens pakjesavond lekker gaan genieten van jullie zelfgebakken kruidnoten. Eet smakelijk en een fijne pakjesavond gewenst vanuit Kitchen4all!