Najaarstrend: Comfort en duurzaamheid

Najaarstrend: Comfort en duurzaamheid

In de keuken kan verduurzaming niet achter blijven. Vaak wordt bij duurzaamheid gedacht aan producten en apparaten die weinig comfort bieden. Maar niks is minder waar: comfort en duurzaamheid gaan hand in hand! Er komen steeds meer duurzame, slimme apparaten op de markt. Doordat deze apparaten ‘slim’ zijn, bieden ze ook comfort. Benieuwd? Lees dan snel verder.

citroenboom-3

Koken op inductie

Een inductieplaat werkt op elektriciteit in plaats van op gas, dit maakt een inductieplaat dan ook duurzaam. Maar inductieplaten bevatten ook magnetische spoelen die alleen opwarmen als er een pan op de kookzone wordt gezet, hierdoor heb je geen energieverlies en verbruik je dus nog minder elektriciteit. Die magnetische spoelen zorgen ook voor het comfort: ze gaan alleen aan als er een pan op staat. Als je de pan van de kookzone afhaalt koelt de kookplaat vervolgens automatisch af. Dit maakt de kookplaat ook veilig: de kookplaat blijft niet aan staan als er niks op staat.

Kookplaten bij Kitchen4all (2)
Kookplaten bij Kitchen4all (3)

Kokend waterkraan

Een kokend waterkraan geeft direct kokend water, hierdoor hoef je dus nooit meer water te koken voor een kop thee. Daarnaast hoef je ook geen water meer te koken voordat je bijvoorbeeld groenten of rijst gaat koken. Een ander groot voordeel van een kokend waterkraan is dat je precies de juiste hoeveelheid water kan pakken. Hierdoor kook en verspil je niet meer water dan nodig is. Ook heeft de kokend waterkraan een aparte boiler zodat het water niet onnodig lang door de leidingen hoeft te lopen. Dit maakt een kokend waterkraan dan ook een duurzame optie.

kokend waterkranen

Zelfdenkende koelkasten

Koelkasten staan altijd aan, hierdoor zijn het grote stroomverbruikers. Maar tegenwoordig komen er steeds meer energiezuinige koelkasten op de markt, waaronder de zelfdenkende koelkasten. Deze koelkasten meten het gebruik van de koelkast. Er wordt bijvoorbeeld gemeten hoe vaak de koelkast open- en dichtgaat en op welke tijdstippen. Aan de hand van deze informatie past de koelkast de temperatuur aan. Wordt de koelkast bijvoorbeeld veel gebruikt tussen 08:00 en 10:00 uur, dan wordt de temperatuur voor deze tijd verlaagd zodat de koelkast daarna minder hard hoeft te koelen. Hierdoor bespaart de koelkast veel energie en blijft eten en drinken langer vers. Het voorkomt dus ook voedselverspilling!

pelgrim koelkast
Koel vrieskasten, ontdek heb bij Kitchen4all (3)

Slimme ovens

Slimme ovens kunnen worden bediend via je je telefoon of tablet. Je kan met een app de oven aanzetten en het bakproces in de gaten houden. Deze ovens geven een seintje als de oven voorverwarmd en klaar voor gebruik is. Hierdoor laat je de over niet langer voorverwarmen dan nodig is. Ook zit er een reinigingsfunctie op die de oven reinigt. Doordat deze op de juiste manier schoongemaakt wordt gaat de oven ook langer mee. Deze ovens bieden dus enorm veel comfort. Je bakt met gemak een taart zonder dat je op de oven hoeft te wachten. Dus wel de lusten, maar niet de lasten!

Ovens bij Kitchen4all (2)
Ovens bij Kitchen4all (1)

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe duurzame keuken met slimme apparatuur eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete keuken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Kitchen4all biedt keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!