Slimme keukenoplossingen voor je kleine keuken

Slimme keukenoplossingen voor je kleine keuken

Heb je een kleine keuken en beperkt de ruimte? Dan vraagt dit om praktische oplossingen. Er zijn genoeg mogelijkheden om een kleine ruimte optimaal te benutten. Zo kan je niet alleen je spullen kwijt, maar oogt je keuken ook nog eens een stuk ruimer. Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van een nieuwe keuken en voor het aanpassen van je huidige keuken.

Basis van lichte kleuren

Lichte en neutrale kleuren zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Door voor een basis van lichte kleuren te kiezen zal je keuken groter en minder benauwend ogen. Naast wit tinten kan je ook kiezen voor beige tinten, pastel tinten of natuurlijke tinten. Als je voor deze laatste kiest is het aan te raden om voor een lichte tint of variant te gaan. Bij Kitchen4all bieden wij een ruim assortiment met bijna alle mogelijke kleuren. Jouw kleur zit er altijd tussen!

9738_20_Fashion175web
9599_20_Speed244_Dweb

Bar in de keuken

In een kleine keuken is er vaak geen ruimte voor een zithoek of eettafel. Als je toch graag een plek wil om te kunnen eten of wat werk te verrichten kan je kiezen voor een bar of een mini keukeneiland. Gekozen kan worden om de bar tegen een wand aan te plaatsen, maar als de ruimte het toelaat kan je deze ook, net zoals een kookeiland, in het midden van de ruimte plaatsen. Het voordeel van een bar of keukeneiland is dat het weinig ruimte inneemt en het gebruikt kan worden als extra werkruimte. Daarnaast kunnen er kasten onder en/of in de bar of het keukeneiland worden geplaatst, wat zorgt voor meer kastruimte. Iedere keuken vraagt dan ook om maatwerk, daar is Kitchen4all goed in. We luisteren naar jouw wensen en zullen samen jouw droomkeuken samenstellen.

Werken in de hoogte

In eerste instantie lijkt het een logische keuze om voor bovenkasten te kiezen, maar dit kan de ruimte kleiner en benauwend laten lijken. Wil je toch graag bovenkasten? Kies dan voor open kasten of een lichte kleur. Een andere tip is om voor bovenkasten te kiezen die niet volledig doorlopen tot aan het plafond. De ruimte tussen het plafond en de kasten kan je gebruiken om bijvoorbeeld opbergmanden neer te zetten. Wil je liever geen bovenkasten? Dan kan je ook kiezen voor hoge wandkasten die vanaf de vloer tot aan het plafond lopen. Wil je graag advies over welke optie het beste bij jouw keuken past? Maak dan gratis een afspraak in een van onze winkels.

York905_S_14995web
Chalet881_M_11803_20web

Achterwand gebruiken

De achterwand van de keuken leent zich perfect voor het opbergen van extra spullen. Vooral voor keukengerei leent deze plek zich goed. Door middel van bijvoorbeeld een magneetstrip of haakjes kan je deze spullen gemakkelijk kwijt én heb je ze makkelijk bij de hand. Ook kunnen bijvoorbeeld pannen door middel van haakjes worden opgehangen, deze nemen vaak veel kastruimte in. Door ze op te hangen bespaar je deze ruimte.

Gebruik van planken

Een andere manier om de wanden optimaal te benutten is door middel van planken. De planken kan je zowel voor het opbergen van spullen gebruiken als voor decoratie. Zo geef je je keuken meer sfeer, zonder dat het (opberg)ruimte kost. Wandplanken ogen daarnaast ook ruimtelijker dan bovenkasten.

Credo764_S_10129_20web

Keuken inspiratie

Op onze website vind je veel keuken inspiratie, ook voor klein(ere) keukens. Zo ontdek je welke stijl het beste bij jou past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Wil je de laatste trends in je keuken? Bekijk dan onze blogs met de laatste keukentrends en laat je inspireren! Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan aan de slag met onze keukenplanner. Wij hebben een speciale tool waarin je zelf gemakkelijk jouw nieuwe keuken in 3D kunt ontwerpen. Hierin krijg je een goed beeld van jouw nieuwe keuken en zie je wat er allemaal mogelijk is.

Persoonlijk keukenadvies

Wil jij graag advies hoe jij je kleine keuken het beste kan inrichten? Maak dan een gratis afspraak in een van onze winkels voor persoonlijk advies op maat. Onze adviseurs staan daar voor je klaar om naar jouw wensen te luisteren en je te adviseren. Zo kan jij jouw (kleine) keuken zo optimaal mogelijk inrichten. Tijdens het adviesgesprek wordt er een gratis 3D-ontwerp op maat gemaakt. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je precies kunt verwachten. Wel zo fijn!

Klik hier voor meer keuken inspiratie!