Trend: duurzame keukens

Trend: duurzame keukens

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Dat moedigen we bij Kitchen4all alleen maar aan, want zo zorgen we voor een beter milieu. Wist je eigenlijk al dat het mogelijk is om een duurzame keuken te realiseren? In deze blog geven we je meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Kookplaat

Wat voor een kookplaat wil jij voor jouw nieuwe keuken? Er zijn diverse mogelijkheden, zoals gas, inductie of keramisch. Een inductieplaat levert namelijk tachtig tot negentig procent rendement op versus vijftig tot zestig bij een gemiddelde gasplaat. Bij koken op inductie verlies je namelijk bijna geen warmte. Ook de snelheid waarmee gerechten bereid kunnen worden draagt bij aan de energiebesparing. Zo breng je bijvoorbeeld twee liter water binnen vijf minuten aan de kook. Een keramische kookplaat doet daar gemiddeld zo’n tien minuten over.

Duurzame apparaten

Ook wat betreft van apparatuur kun je kiezen voor duurzaamheid. Op keukenapparatuur kun je middels een energielabel zien hoe energiezuinig en duurzaam het apparaat is. Daarnaast kun je ook informatie lezen over het stroom- of waterverbruik. Let hier dus goed op.

Een kokendwaterkraan

Misschien niet perse een goedkope aanschaf, maar met een kokendwaterkraan kun je uiteindelijk flink veel geld én water besparen. Met een normale kraan moet je het water laten lopen totdat het warm is. Bij een kokendwaterkraan heb je meteen warm water, zodat je geen water verspilt.

Materiaalkeuze

Het materiaal waar een keuken van gemaakt heeft ook invloed op hoe duurzaam een keuken is. Kijk bij een keuken altijd of die een FSC keurmerk heeft. Keukens die met dit keurmerk verkocht worden zijn gemaakt van hout dat door de FSC is goedgekeurd. Dit wil ook wel zeggen dat het hout is gewonnen volgens de wereldwijze standaard voor het goed bosbeheer.

Meer weten over duurzame keuken?

Ben je ook op zoek naar een duurzame keuken? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je verder zodat je een duurzame keuken vindt die helemaal past bij jouw wensen en eisen. Maak snel een afspraak bij een Kitchen4all bij jou in de buurt.