Trend: een duurzame keuken

Trend: een duurzame keuken

Met een duurzame keuken draag je bij aan een beter milieu. Wij van Kitchen4all vinden duurzaamheid erg belangrijk en daarom geven we je in deze blog meer informatie over de mogelijkheden die er zijn voor het inrichten van een duurzame keuken.

Vaat wassen

Een keuken gebruik je niet alleen om te koken, maar ook om jouw gebruikte spullen schoon te maken. De meest duurzame manier om je vaat te wassen is ouderwets met de hand. Echter zijn er tegenwoordige ook energiezuinige vaatwassers verkrijgbaar. Deze hebben een A++/A+++ label. Daarbij raden we je aan om de vaatwasser alleen aan te zetten als deze helemaal vol is.

Energiezuinig keukenapparatuur

Naast dat je een energiezuinige vaatwasser hebt, is er meer energiezuinige keukenapparatuur verkrijgbaar. Deze apparatuur kun je herkennen aan het A++/A+++ label. Kijk hier dus goed naar bij het uitkiezen van een oven, magnetron en koelkast.

Verlichting

Heb je al nagedacht over de verlichting in jouw duurzame keuken? LED verlichting is maar liefst 90% zuiniger dan wanneer je kiest voor een gloeilamp. Bovendien stoot het een stuk minder CO2 uit. Kortom: LED verlichting is een must als je gaat voor een duurzame keuken.

Materiaalkeuze

Al eens gehoord van het FSC keurmerk? Keukens die met dit keurmerk verkocht worden zijn gemaakt van hout dat door de FSC is goedgekeurd. Het keurmerk garandeert dat het hout is gewonnen volgens de wereldwijze standaard voor het goed bosbeheer.

Meer weten over een duurzame keuken?

Een duurzame keuken kun je helemaal inrichten volgens jouw eigen smaak. Uiteraard staan onze specialisten voor je klaar en helpen je met het maken van keuzes waar je helemaal achterstaat.