Onmisbare tips bij het uitzoeken van keukenfronten

Onmisbare tips bij het uitzoeken van keukenfronten

Bij het kiezen van een nieuwe keuken zijn er diverse punten waar je op moet letten. Een belangrijk onderdeel in een keuken dat zijn de keukenfronten. Ze zorgen er niet alleen voor dat de inhoud van de kastjes bedekt zijn, ook zorgen ze voor meer sfeer in jouw keuken. Kortom: keukenfronten zijn een belangrijk element voor jouw keuken. Wij leggen je in deze blog uit hoe je de perfecte keukenfronten vindt die helemaal passen bij jouw eisen en wensen.

De kleur van je nieuwe keukenfronten

Als je op zoek gaat naar nieuwe keukenfronten dan moet je onder andere letten op de wenselijke kleur. Maak een keuze uit bekende tinten, zoals zwart, wit, grijs of misschien wel rood of groen. Bedenk goed welke kleur je mooi vindt, maar denk ook zeker goed na over het een praktische kleur is in jouw keuken. Ben je er op hygiëne gesteld en vind je het belangrijk dat je weinig viezigheid ziet in je ruimte? Kies dan voor donkere fronten. Let er wel op dat je op donkere kleuren juist weer sneller stof ziet. Heb je een kleine ruimte? Lichtere kleuren laten een ruimte groter lijken. Vaak is het per front mogelijk om voor meerdere kleuren te kiezen. Als je dit exact wilt weten dan raden we je aan om dit even met de keukenspecialist te bespreken.

Materiaal

Naast de kleur kun je ook wat betreft het materiaal uit heel veel opties kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit leisteen keukenfronten, maar kun je ook een keuze maken uit heel veel hoogglans keukenfronten. Liever eiken keukenfronten? Dan is dit ook zeker mogelijk!

Grepen of greeploos?

Heb je eenmaal een mooie kleur en materiaal uitgekozen? Dan is het tijd voor het volgende onderdeel: nadenken of je keukenfronten wilt met of zonder grepen. Keukenfronten met grepen hebben vaak een iets landelijkere uitstraling, terwijl greeploze fronten juist weer meer bij een moderne woonstijl passen. Denk hier goed over na bij het kopen van een nieuwe keuken.

3D-ontwerp

Kleur, check. Materiaal, check. Grepen, check. Nu je jouw perfecte keukenfronten hebt uitgekozen, wil je natuurlijk wel weten hoe dit er in jouw keuken uitziet. Wij maken graag voor jou een gratis 3D-ontwerp op maat, zodat je meteen een goed beeld hebt bij hoe jouw ideale keukenfronten eruitzien. Maak een afspraak bij een Kitchen4all bij jou in de buurt en vind jouw droomkeuken.

07-0003-raw-f23bdf4b
S36_Flash503_S_11456_vierkant
20200421_095007