Wat doet een stoomoven?

71dabc356950bc050dfab140050bdd91

Wat doet een stoomoven?

Ben je op zoek naar een nieuwe oven voor in je keuken? Steeds meer mensen kiezen voor een stoomoven. Maar wat doet een stoomoven nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen van een stoomoven? We leggen het graag uit in deze blog.

Een oven met stoomfunctie

Een stoomoven is een oven met stoomfunctie. De warmte in de oven zet water om in stoom. Gerechten in de oven worden bereidt doordat er gebruik wordt gemaakt van waterdamp. Momenteel bestaan er drie soorten stoomovens:

  • Hogedruk stoomoven: deze oven kan je het beste vergelijken met een snelkookpan. Gerechten worden hier snel in bereidt. Deze oven wordt voornamelijk gebruikt in de horeca.
  • Lagedruk stoomoven: kook je vaak met ingrediënten die verschillende bereidingstijden hebben? Dan kan een lagedruk stoomoven de uitkomst bieden. Ook wordt deze oven vaak in de horeca gebruikt.
  • Combi-stoomoven: de combi-stoomoven is voor particulieren de meest populaire stoomoven. De naam van deze oven zegt eigenlijk al wel genoeg. Enerzijds kun je gebruikmaken van stoomfunctie, terwijl je anderzijds gebruikt maakt van de hete lucht optie.
stoomoven

Voordelen

Wat een groot voordeel van een stoomoven is, dat is dat door het stomen de smaak van het eten beter behouden blijft. Bovendien is stomen ook nog eens erg gezond. Dit komt doordat de voedingsstoffen, mineralen en vitamines in tact blijven. Daarom kiezen ook veel mensen ervoor om heerlijke groenten in de stoomoven op te warmen: de smaak blijft heerlijk, terwijl de voedingsstoffen blijven behouden. Het laatste voordeel is dat de maaltijden een stuk minder vet zijn, omdat je geen boter of olie hoeft te gebruiken.

Stel jouw keuken samen met stoomoven

Zit je er ook aan te denken aan het kopen van een nieuwe keuken met stoomoven? Wij bieden ovens aan van diverse topmerken. Denk bijvoorbeeld aan Siemens, Bosch, ATAG en ga zo maar verder. Wil je nou een goed overzicht hebben van alle opties? Neem dan zeker even contact met ons op. Een adviseur gaat graag met je in gesprek en vertelt je precies wat je moet weten over het kopen van een stoomoven die perfect past bij jouw wensen en eisen. Zo zorg je ervoor dat – mede dankzij een stoomoven – jouw droomkeuken werkelijkheid wordt.

1.2-bordinstoomoven-02