Werkbladen: Welke opties zijn er?

Werkbladen: Welke opties zijn er?

Bij een nieuwe keuken hoort een nieuw werkblad. Of je wil misschien je keuken een opfrisbeurt geven en je vervangt alleen het werkblad. Dan kom je op het moment dat je moet gaan kiezen wat je precies wilt. Welk materiaal en welke stijl moet het werkblad hebben? De keuze is enorm en daarom hebben we de verschillende opties voor je op een rijtje gezet.

werkbladen bij Kitchen4all (3)
werkbladen bij Kitchen4all (5)

Stijl

Elk materiaal heeft zo zijn eigen stijl. Mocht je voorkeur uitgaan naar een bepaald materiaal is het belangrijk om te bedenken of dit qua stijl ook bij jou en je keuken past. Composiet en graniet hebben bijvoorbeeld een zeer robuuste uitstraling. Wil je graag een beton, marmer of houten blad, maar gaat je voorkeur niet uit naar een van deze materialen? Dan kan je kiezen voor kunststof. Zoals benoemd is kunststof in vele kleuren en designs verkrijgbaar en dus ook in beton,- marmer,- of houtlook.

Kleurkeuze

Vooral als je alleen het werkblad in de keuken vervangt het niet de gehele keuken is de kleurkeuze belangrijk. Een gekleurde keuken kan bijvoorbeeld als snel vloeken bij een gekleurd werkblad. Een keuken in lichte en neutrale kleuren zorgt er voor dat de ruimte groter lijkt. Als je een kleinere keuken hebt is het niet verstandig om voor een donkere keuken te kiezen; de keuken lijkt hierdoor sneller rommelig en somber.

0216_Speed259-Riva893_50339_19
Laser_White-web-2_vierkant

Achterwand

Je hebt het perfecte werkblad uitgekozen, dan is er nog een keuze die gemaakt moet worden: een achterwand in hetzelfde materiaal of kleur als het werkblad of niet. Van oudsher werden er vaak tegels gebruikt voor de achterwand van de keuken, inmiddels is er nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een volkunststof, net zoals het kunststof dat gebruikt wordt voor werkbladen is dit materiaal in enorm veel kleuren en designs beschikbaar.

Keukeninspiratie

Ben je op zoek naar een nieuw werkblad en weet je al precies hoe deze eruit moet komen te zien of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keukeninspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen op je keukenvloer? In onze keukenplanner kan gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!