Olijfgroene keuken

Is een groene keuken echt iets voor jou, maar wil je liever geen felgroene keuken kleur? Dan is een olijfgroene keuken misschien wel iets voor jou. Olijfgroen is een warme groentint en zorgt voor een ontspannen sfeer in de keuken. We bieden bij Kitchen4All verschillende mogelijkheden voor olijfgroene keukens. Er is dus altijd wel een olijfgroene keuken die helemaal bij je past.

Kenmerken olijfgroene keuken

Olijfgroen heeft een net wat andere samenstelling dan de meeste groentinten, deze kleur bestaat namelijk uit een combinatie van groen en geel. Dit zorgt ervoor dat olijfgroen een warmere uitstraling heeft dan andere groentinten. De naam van de kleur is natuurlijk afgeleid van de kleur die olijven hebben. Daarnaast is de kleur ook terug te vinden in de olijfboom. Hierdoor is het niet alleen een warme kleur, maar ook een kleur met een natuurlijke uitstraling. De combinatie van deze twee kenmerken zorgt ervoor dat een olijfgroene keuken zorgt voor een ontspannen sfeer in de ruimte.

Olijfgroene keuken
Olijfgroene keuken kopen

Toepassen olijfgroen

Je kunt olijfgroen op verschillende manieren toepassen in je keuken. We zien vaak dat er een combinatie gemaakt wordt van olijfgroene keukenfronten en een andere kleur of materiaal werkblad, denk bijvoorbeeld aan houtlook. Maar we bieden niet alleen keukenfronten in deze kleur aan, maar ook werkbladen. Als je graag een minimalistische keuken met een kleur wil, kun je dus ook kiezen voor een ton-sur-ton effect. Hierbij hebben zowel de fronten als het werkblad een olijfgroene kleur. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een olijfgroen werkblad en deze bijvoorbeeld combineren met fronten in een andere kleur of materiaal.

Verschillende combinaties

Olijfgroen is een kleur die je met verschillende kleuren en materialen kunt combineren. Zo is olijfgroen een prachtige combinatie met hout(look). Maar ook marmer(look) en natuursteen combineren mooi met olijfgroen. De kleuren waaraan je kunt denken zijn voornamelijk meer neutrale zoals een wit hoogglans keuken of lichtgrijze keuken. Wil je liever iets moderners? Kies dan voor een combinatie van olijfgroen en zwart.

Keukenstijlen olijfgroene keuken

Er zijn diverse keukenstijlen die je kunt creëren met een olijfgroene keuken. Combineer bijvoorbeeld olijfgroene fronten met een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten, waarmee je een luxe keuken creëert. Wil je liever een industriële keuken? Kies dan voor olijfgroene fronten met een donker werkblad en een zwarte kraan. Is landelijk meer jouw stijl? Maak een combinatie van olijfgroene en houtlook fronten, een houtlook werkblad en een rvs kraan en spoelbak.

Kom inspiratie opdoen

Wil je graag een olijfgroene keuken in het echt komen bewonderen? Of wil je liever nog even wat meer inspiratie op doen? In onze keukenwinkels staan verschillende keukenopstellingen in alle stijlen en voor alle budgetten. Daarnaast hebben we vele kleur- en materiaal stalen, waardoor je zelf een moodboard kunt samenstellen. Zo kun je precies zien of de combinatie die je voor ogen hebt bij je past. Heb je verschillende kleuren en materialen bij elkaar gezocht en ben je benieuwd hoe dit eruit zou komen te zien? Onze keukenadviseurs maken graag een 3D-ontwerp voor je. Zo weet je precies hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien.

Maak een vrijblijvende afspraak

Olijfgroene keukens