Alles over keramische werkbladen

Keramiek is misschien wel een van de beste materialen die je in je keuken kunt hebben. Het is duurzaam, sterk en eenvoudig in onderhoud, niet voor niets wordt dit steeds vaker toegepast bij keukenbladen. Een keramieken keukenblad heeft een luxe moderne uitstraling en is in vele kleuren verkrijgbaar. Wij vertellen je in deze blog graag meer hierover!

Keramische werkbladen

Eigenschappen keramieken keukenblad

Een keramieken keukenblad bestaat voornamelijk uit kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst. Hierdoor wordt het werkblad hitte-, vlek- en krasbestendig. In verhouding met andere werkbladen van steen is het juist vanwege deze hardheid wel gevoeliger voor stootschade aan de randen. Keramieken werkbladen zijn in verschillende kleuren en designs leverbaar. Ook qua afwerking zijn er verschillende mogelijkheden.

De voordelen van een keramieken werkblad kort op een rijtje:

  • Sterk: bestand tegen hitte;
  • Hoge vlek- en zuurbestendigheid;
  • Sterk bestand tegen krassen en slijtage;
  • Keramiek is in vele kleuren verkrijgbaar;
  • Hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud.
Kenmerken keramieken keukenblad
Keramieken keukenblad eigenschappen
Keramieken keukenblad kenmerken
Eigenschappen keramieken keukenblad
Eigenschappen keramisch werkblad

Onderhoud van een keramieken aanrechtblad

Het keramiek aanrechtblad is eenvoudig te onderhouden. Door de hardheid kunnen vocht en vuilresten niet makkelijk aan het blad hechten. Hierdoor is een keramieken keukenblad hygiënisch. Ook spoelbakken kunnen vrijwel naadloos geplaatst worden waardoor er geen randjes zijn waar vuil achter kan blijven zitten. Vlekken verwijder je eenvoudig met een mild reinigingsmiddel en wat lauwwarm water. Heb je last van kalkvlekken in het keramiek aanrechtblad? Dan werkt natuurazijn of appelazijn ontzettend goed. Heeft het blad toch beschadigingen opgelopen en wil je je keramiek aanrechtblad repareren? Dat kan! Zorg er wel voor dat wanneer er een stukje is afgebroken je het goed bewaart. De reparateur kan dan het stukje weer goed bevestigen.

Onderhoud keramisch werkblad
Onderhoud keramisch werkblad

Keramieken werkblad in jouw keuken

Een vraag die we vaak krijgen is: wat kost een keramieken werkblad? De kosten van het werkblad zijn van verschillende factoren afhankelijk. Zo heeft de kleur en het design invloed op de kosten van een keramieken werkblad. Maar ook de lengte en de dikte van het werkblad hebben invloed op de prijs. Keramische werkbladen zijn namelijk in verschillende diktes verkrijgbaar. De lengte van het blad wordt natuurlijk volledig afgestemd op de lengte van jouw nieuwe keuken. Voor meer informatie kun je terecht bij een van onze winkels. Daar helpen onze keukenadviseurs je graag verder.

Persoonlijk advies bij het kiezen van een keramieken keukenblad

Overweeg je een keramisch keukenblad in jouw keuken? Heb je vragen over alle mogelijkheden en zou je wel eens een keramieken werkblad in het echt zien? Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur en kom langs in een van onze winkels. In onze winkels kan je goed de verschillende opties zien, maar ook nog eens aanvoelen. Op deze manier kun je beter bepalen welk keramiek blad het beste in jouw keuken past.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Hotel chique keukens

Hotel chique keuken

Lees verder

R1273 20 riva839 d

Het ordenen van jouw keukenkasten

Lees verder

Inspiratie kleine keukens

Inspiratie voor een kleine keuken

Lees verder

Stijlvolle keukens

Jouw stijlvolle keuken creëren

Lees verder