Alles over keramische werkbladen

Keramiek is misschien wel een van de beste materialen die je in je keuken kunt hebben. Het is duurzaam, sterk en eenvoudig in onderhoud, niet voor niets wordt dit steeds vaker toegepast bij keukenbladen. Een keramieken keukenblad heeft een luxe moderne uitstraling en is in vele kleuren verkrijgbaar. Wij vertellen je in deze blog graag meer hierover!

Keramische werkbladen

Eigenschappen keramieken keukenblad

Een keramieken keukenblad bestaat voornamelijk uit kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst. Hierdoor wordt het werkblad hitte-, vlek- en krasbestendig. In verhouding met andere werkbladen van steen is het juist vanwege deze hardheid wel gevoeliger voor stootschade aan de randen. Keramieken werkbladen zijn in verschillende kleuren en designs leverbaar. Ook qua afwerking zijn er verschillende mogelijkheden.

De voordelen van een keramieken werkblad kort op een rijtje:

  • Sterk: bestand tegen hitte;
  • Hoge vlek- en zuurbestendigheid;
  • Sterk bestand tegen krassen en slijtage;
  • Hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud.
Kenmerken keramieken keukenblad
Keramieken keukenblad kenmerken
Eigenschappen keramieken keukenblad
Keramieken keukenblad eigenschappen
Eigenschappen keramisch werkblad

Onderhoud van een keramieken aanrechtblad

Het keramiek aanrechtblad is eenvoudig te onderhouden. Door de hardheid kunnen vocht en vuilresten niet makkelijk aan het blad hechten. Hierdoor is een keramieken keukenblad hygiënisch. Ook spoelbakken kunnen vrijwel naadloos geplaatst worden waardoor er geen randjes zijn waar vuil achter kan blijven zitten. Vlekken verwijder je eenvoudig met een mild reinigingsmiddel en wat lauwwarm water. Heb je last van kalkvlekken in het keramiek aanrechtblad? Dan werkt natuurazijn of appelazijn ontzettend goed. Heeft het blad toch beschadigingen opgelopen en wil je je keramiek aanrechtblad repareren? Dat kan! Zorg er wel voor dat wanneer er een stukje is afgebroken je het goed bewaart. De reparateur kan dan het stukje weer goed bevestigen.

Onderhoud keramisch werkblad
Onderhoud keramisch werkblad

Persoonlijk advies bij het kiezen van een keramieken keukenblad

Overweeg je een keramiek keukenblad in jouw keuken? Heb je vragen over alle mogelijkheden en zou je wel eens een keramieken werkblad in het echt zien? Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur en kom langs in een van onze winkels. In onze winkels kan je goed de verschillende opties zien, maar ook nog eens aanvoelen. Op deze manier kun je beter bepalen welk keramiek blad het beste in jouw keuken past.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Complete keuken easytouch deep sea 2 (2)

Goudkleurige accenten in de keuken

Lees verder

Kokendwaterkranen

Kokendwaterkranen: de voordelen

Lees verder

A-merken keuken

Wat zijn de A-merken bij keukens?

Lees verder

Complete keuken montage

Keuken laten plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder