• Klantbeoordeling 9,7
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Keuken als meubelstuk in je woonruimte

Najaarstrend: Keuken als meubelstuk in je woonruimte

In het najaar gaan we steeds vaker zien dat de keuken bij de woonkamer wordt getrokken. Deze trend is mede ontstaan door Corona, veel mensen zijn gaan thuiswerken, maar hadden maar beperkt de ruimte. De keuken diende dus al snel als werkplak. Hierdoor versmelt de woonkamer met de keuken en krijgt de keuken een steeds centralere plek in de woonruimte. Benieuwd hoe je één geheel kan maken van je woonkamer en keuken? Lees dan snel verder!

Kookeiland

Een van de mogelijkheden om de keuken bij de woonkamer te trekken is een kookeiland. Door het plaatsen van een kookeiland verbind je de keuken met de woonkamer. Om deze verbinding te versterken kan je ook voor een eiland met keukenbar kiezen. Hierdoor creëer je een plek waar je kan eten of werken en er ook ruimte is om contact te hebben met je gasten of huisgenoten in de woonkamer.

Kookeiland
Indeling van de woonkamer en de keuken

Indeling van de woonkamer en de keuken

Bij de inrichting van je keuken kan je rekening houden met de plaatsing van je meubels en accessoires. Je wil liever niet dat je vanuit de woonkamer de prullenbak en rommelkastjes kan zien. Plaats deze in kastjes of uit het zicht van de woonkamer. Hierdoor verbreek je ook niet de gewenste sfeer van de woonkamer.

De indeling van de woonkamer is ook belangrijk om de gewenste sfeer te creëren. Bij het plaatsen van de meubels is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze in het verlengde van de keuken worden geplaatst. Kies er bijvoorbeeld niet voor om de bank met de rug naar de keuken toe te zetten, hierdoor verbreek je het contact met de keuken.

Materialen

Ook het gebruik van materialen speelt een rol in de eenheid van de ruimte. Door dezelfde materialen in de woonkamer te gebruiken als in de keuken, creëer je deze eenheid. Kies bijvoorbeeld voor het tv-meubel hetzelfde materiaal als die van het werkblad of de keukenkasten. Mocht je niet alle meubels van hetzelfde materiaal of in dezelfde kleur willen, ga dan voor materialen en kleuren die in hetzelfde pallet vallen of bij elkaar passen. Hierdoor behoud je wel de gewenste eenheid zonder dat het snel saai of eentonig wordt.

Materialen keuken
Apparatuur keuken

Apparatuur

Als je graag je keuken bij de woonkamer wil trekken is niet alleen de inrichting belangrijk, maar ook de apparatuur. Bij een open keuken trekken de geuren makkelijk de ruimte in. Het is daarom belangrijk om voor een afzuigkap te kiezen die krachtig genoeg is om deze (onaangename) geuren weg te zuigen. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met de plaatsing van de thermostaat. Tijdens het koken zal de keuken opwarmen, als de thermostaat te dicht bij de keuken hangt zal deze niet aanslaan. Hierdoor kan het in de rest van de kamer erg koud worden.

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar trends of keuken inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze andere trends? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Voorbeeldkeukens

Hoe kan je keukeninspiratie opdoen?

Lees verder

Keuken moodboard kleur

Inspiratie: maak een moodboard van jouw nieuwe keuken

Lees verder

Keukentrends door de jaren heen

De keukentrends door de jaren heen

Lees verder

Complete keuken easytouch rust red 4

Hoe deel je een keuken praktisch in?

Lees verder