Werkbladen

Het werkblad is een van de meest gebruikte elementen van de keuken. Het is de plek waar je de voorbereidingen doet voor het maken van een gerecht of het bakken van een taart. Daarom is het wel zo fijn wanneer jouw nieuwe werkblad bij je past en aan jouw wensen en behoeften voldoet. We helpen je graag bij het kiezen van het ideale werkblad voor jouw keuken!

Werkbladen

Jouw ideale werkblad

Wanneer je een werkblad gaat uitzoeken, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Door deze punten voor jezelf op een rijtje te zetten, weet je zeker dat jouw nieuwe werkblad straks helemaal bij je past.

1. Voldoende werkruimte

Het is belangrijk dat je voldoende werkruimte hebt in je nieuwe keuken. Wanneer je een nieuw werkblad gaat uitzoeken is het verstandig om de keuken zo in te delen dat je zoveel mogelijk werkruimte overhoudt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel je de keuken denkt te gaan gebruiken.

2. Intensiteit gebruik

Breng voor jezelf in kaart hoe intensief en op welke manier je het werkblad gaat gebruiken. Aan de hand daarvan kun je namelijk bepalen welk materiaal bij je past. Wanneer je het werkblad zeer intensief gebruikt, zal het ene materiaal net wat geschikter zijn dan het andere.

3. Kleur en stijl

Het oog wil natuurlijk ook wat! Bedenk daarom welke stijl je nieuwe keuken krijgt en wat voor kleur en materiaal werkblad daarbij zou passen.

Werkbladen Kitchen4All

Bekijk onze werkbladen

Granieten werkbladen

Graniet

Composieten werkblad (1)

Composiet

Marmerlook werkblad

Marmerlook

Werkblad natuursteen

Natuursteen

Zwart werkblad keramiek

Keramiek

Kunststof werkblad

Kunststof

Verschillende materialen werkbladen

In ons assortiment vind je verschillende materialen werkbladen. Ieder materiaal kent zo zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Werkbladen Kitchen4All

1. Kunststof
Kunststof is in vele kleuren en stijlen verkrijgbaar, waardoor het een populair materiaal is. Denk bijvoorbeeld aan houtlook, marmerlook of betonlook werkbladen. Je kunt de kunststoffen werkbladen vrijwel niet van echt onderscheiden. Daarnaast is kunststof ook het minst kostbare materiaal, wat natuurlijk fijn voor de portemonnee is. Het nadeel van het materiaal is dat het wat kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld keramiek of composiet.

2. Keramiek
Keramiek is een materiaal dat voor een groot deel uit klei bestaat. De klei wordt onder hoge druk geperst en vervolgens gebakken. Hierdoor is het een heel stevig materiaal. Net zoals kunststof kun je keramiek in vele varianten verkrijgen. We zien bij dit materiaal vooral vaak de keuze voor marmerlook. Omdat het een natuurlijk product is, is het wel wat duurder dan kunststof.

3. Dekton
Dekton is een relatief nieuw materiaal en lijkt erg op keramiek. Dekton heeft een nog natuurlijkere uitstraling dan keramiek en is dus eigenlijk niet van echt natuursteen te onderscheiden. Ook Dekton kun je in vele varianten verkrijgen.

4. Composiet
Het materiaal composiet wordt opgebouwd uit deeltjes natuursteen. Deze delen worden gemixt met bindend hars en pigment. Dit pigment bepaald onder andere de kleur en stijl van het werkblad. Dit materiaal is erg stevig en dus ook kras- en hittebestendig.

5. Graniet
Graniet is een stollingsgesteente, het materiaal oogt daardoor wat grover dan bijvoorbeeld composiet. Zeker wanneer je voor een landelijke of klassieke keuken wil gaan, is een granieten werkblad een prachtige aanvulling.

Dun marmerlook werkblad

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Betonlook werkblad keuken

Diverse mogelijkheden

Je kunt wanneer je je nieuwe werkblad gaat uitzoeken niet alleen kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Je kunt ook de dikte van het werkblad bepalen. Welke diktes er allemaal mogelijk zijn is wel afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Je zou het misschien niet verwachten, maar de dikte van het werkblad heeft ook invloed op de stijl van de keuken. Zo oogt een heel dun werkblad al snel luxe, waar een wat dikker werkblad goed past bij de industriƫle of landelijke keukenstijlen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het werkblad door te laten lopen achter de wand van de keuken en dient dan dus als achterwand.

Het werkblad voor jouw keukenstijl

Voor iedere keukenstijl bieden we een werkblad. We hebben alvast voor een aantal keukenstijlen een passend werkblad uitgelicht. Zo kun je alvast wat inspiratie opdoen voor jouw keukenstijl!

Design keuken werkblad

Design keuken

Bij een design keuken kun je helemaal uitpakken met het werkblad. Ga bijvoorbeeld voor een opvallend keramieken werkblad of kies voor een kunststoffen werkblad in een opvallende kleur.

Werkblad landelijke keuken

Landelijke keuken

Wanneer je voor een landelijke keuken kiest kun je voor een houtlook werkblad gaan, welke in kunststof en keramiek verkrijgbaar zijn. Maar graniet of composiet combineren ook prachtig bij deze stijl. Deze materialen hebben namelijk een hele natuurlijke uitstraling.

Werkblad betonlook keuken

Betonlook keuken

Bij een betonlook keuken past een kunststoffen, keramieken of dekton betonlook werkblad heel goed. Je kunt hiermee op een subtiele wijze betonlook aan de keuken toevoegen of voor een volledig betonlook keuken kiezen.

Werkblad minimalistische keuken

Minimalistische keuken

In een minimalistische keuken zie je vooral neutrale kleuren en materialen. We zien veelal de keuze voor een licht effen kunststof of keramieken werkblad. Hiermee weet je zeker dat de rustige uitstraling van deze keuken behouden blijft.

Keuken met marmerlook blad

Marmerlook keuken

Bij een marmerlook keuken mag een marmerlook werkblad natuurlijk niet ontbreken. De kleur en uitstraling is helemaal afhankelijk van welke kleuren de rest van de keuken heeft. Je kunt met het werkblad uitpakken of kiezen voor een licht marmerlook blad met een subtiele ader.

Jouw werkblad onderhouden

Als je een nieuwe keuken hebt gekocht wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het goed onderhouden van de keuken draagt hier zeker aan bij. Wanneer je het werkblad goed onderhoudt, blijft ook deze het langst mooi. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Daarnaast kun je een uitgebreide uitleg per werkblad vinden bij onze onderhoudstips:

  1. Dagelijkse reiniging: maak het werkblad na ieder gebruik schoon met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel.
  2. Verwijderen hardnekkig vuil: je kunt hardnekkig vuil vaak het beste verwijderen door bijvoorbeeld een sopje van groene zeep of allesreiniger aan te brengen en even in te laten trekken.
  3. Chemische middelen: gebruik geen chemische of schurende middelen, dit kan je werkblad beschadigen.
Werkblad op achterwand

Direct de scherpste prijs

Het kopen van een nieuwe keuken is een kostbare aanschaf. Je wil dan waarschijnlijk direct weten waar je aan toe bent als je een keuken gaat samenstellen. Wanneer je bij Kitchen4All een keuken hebt gevonden waarvan je zeker weet dat dit je droomkeuken is, krijg je een offerte. Je vindt daarin direct de scherpste prijs, zodat je weet waar je aan toe bent. We vinden het belangrijk dat je niet voor verrassingen komt te staan en we werken dan ook met een eerlijke en transparante prijsopgave. We willen bovendien zeker weten dat je achter je keuze staat en bieden we je dan ook voldoende bedenktijd aan.

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Wil je graag advies ontvangen over het ideale werkblad voor je nieuwe keuken? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Wanneer je een afspraak maakt weet je zeker dat een van onze adviseurs alle tijd en aandacht voor je heeft. Want dat vinden we bij Kitchen4All belangrijk. We brengen in de winkel je wensen in kaart en voorzien je van een deskundig en onafhankelijk advies. We gaan samen op zoek naar jouw droomkeuken!

Plan jouw adviesafspraak