Werkbladen kitchen4all (1)

Werkbladen

Een werkblad is een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welk werkblad de beste optie is voor in jouw keuken! Waar let je op bij het kiezen van een aanrechtblad? Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met hoeveel werkruimte je implementeert in de keuken. Het aanrechtblad wordt namelijk (meestal) intensief gebruikt, dus het is belangrijk dat je hierin echt de ruimte hebt. Ook is het belangrijk dat jouw aanrechtblad praktisch en duurzaam is. Daarnaast spelen natuurlijk persoonlijke wensen een rol: welke kleur vind je mooi, welk materiaal past bij jouw keuken en welk materiaal past binnen jouw budget? Onze adviseurs denken graag met jou mee, om zo samen tot de ideale indeling van jouw keuken te komen - inclusief werkblad. Laat je op onze website inspireren of maak direct een afspraak in een van onze winkels om kennis te maken met de vele mogelijkheden!

Bekijk onze werkbladen

Werkblad graniet keuken

Graniet

Composieten werkblad

Composiet

Marmerlook werkblad zwart

Marmerlook

Werkblad structura nero oak 1

Natuursteen

Keukenblad van keramiek grijs

Keramiek

Complete keuken Duet 3

Kunststof

Jouw ideale keukenwerkblad

Werkbladen zijn in vele verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft weer andere eigenschappen en uitstraling. Het is daarom goed om je te verdiepen in wat er allemaal verkrijgbaar is en past bij de wensen voor jouw keuken. Als je weet hoe de stijl van de keuken gaat worden, wordt de keuze van het materiaal een stuk makkelijker. Hou je bijvoorbeeld van een landelijke keuken? Dan is een granieten aanrechtblad een goede optie. Elk blad heeft zijn eigen natuurlijke uitstraling door de kleurnuances en structuur. Ga je liever voor een stoere industriƫle uitstraling? Dan sluit een aanrechtblad van composiet met beton- of marmerlook goed bij deze stijl. Aan het composiet kunnen kleurpigmenten, spiegeltjes en granietkorrels worden toegevoegd voor oneindig veel verschillende looks. Daarnaast is bijvoorbeeld een aanrechtblad van spaanplaat een stuk goedkoper dan een natuurstenen aanrechtblad. Genoeg keuzes om goed over na te denken dus! Maar gelukkig ook meer dan genoeg mogelijkheden voor in jouw nieuwe keuken.

Werkbladen Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Progress
Junker
Etna
Leonard
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Natuursteen of composiet werkblad

Natuursteen heeft een mooie natuurlijke uitstraling en geeft een keuken een karakter. Natuursteen is ten opzichte van composiet gevoelig voor vlekken en kan niet goed tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Een composieten aanrechtblad bestaat uit afvalgruis van natuursteen, hars en kwarts. Omdat composiet een samengesteld product en goede producteigenschappen heeft, is het minder bewerkelijk als natuursteen. Ideaal voor aanrechtbladen dus!

Natuursteen werkblad keuken
Onderhoud werkbladen keuken

Onderhoud van aanrechtbladen

Een werkblad van natuursteen is natuurlijk erg mooi, maar vergt wel extra onderhoud. In de regel geldt dan ook dat een natuurstenen aanrechtblad minder goed tegen agressieve schoonmaakmiddelen en vlekken kan, omdat het oppervlak wat poreus is. Een goed alternatief voor een natuurstenen aanrechtblad is daarom composiet. Dit is een samengesteld product dat is gemaakt van afvalgruis van natuursteen gemengd met hars en kwarts. Composiet wordt onder hoge druk samengeperst en wordt daardoor heel sterk, hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Er kunnen kleurpigmenten, spiegeltjes en granietkorrels aan het composiet worden toegevoegd voor een eigen stijl.

Maatwerk aanrechtbladen

De maat van het aanrechtblad is belangrijk zodat deze perfect in je keuken past. Dit is echt maatwerk; een paar millimeter te kort of te lang en het blad past niet. Daarnaast is het goed om op de hoogte van het aanrechtblad te bepalen. Op deze manier worden rug- en nekklachten voorkomen. Doordat het aanrecht een veelgebruikt element is in de keuken is het belangrijk dat deze volledig op jouw lengte is afgesteld. Kortom, het perfecte aanrechtblad is echt maatwerk. Bij Kitchen4All denken we graag mee over wat er mogelijk is en waarop te letten bij het keuze van het juiste aanrechtblad. Kom naar onze winkels om alle opties te bekijken en laat je adviseren!

Maatwerk aanrechtbladen