Werkbladen

Het werkblad is een van de meest gebruikte elementen van de keuken. Het is de plek waar je de voorbereidingen doet voor het maken van een gerecht of het bakken van een taart. Daarom is het wel zo fijn wanneer jouw nieuwe werkblad bij je past en aan jouw wensen en behoeften voldoet. We helpen je graag bij het kiezen van het ideale werkblad voor jouw keuken!

Werkbladen

Jouw ideale werkblad

Wanneer je een werkblad gaat uitzoeken, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Door deze punten voor jezelf op een rijtje te zetten, weet je zeker dat jouw nieuwe werkblad straks helemaal bij je past.

1. Voldoende werkruimte

Het is belangrijk dat je voldoende werkruimte hebt in je nieuwe keuken. Wanneer je een nieuw werkblad gaat uitzoeken is het verstandig om de keuken zo in te delen dat je zoveel mogelijk werkruimte overhoudt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel je de keuken denkt te gaan gebruiken.

2. Intensiteit gebruik

Breng voor jezelf in kaart hoe intensief en op welke manier je het werkblad gaat gebruiken. Aan de hand daarvan kun je namelijk bepalen welk materiaal bij je past. Wanneer je het werkblad zeer intensief gebruikt, zal het ene materiaal net wat geschikter zijn dan het andere.

3. Kleur en stijl

Het oog wil natuurlijk ook wat! Bedenk daarom welke stijl je nieuwe keuken krijgt en wat voor kleur en materiaal werkblad daarbij zou passen.

Werkbladen Kitchen4All

Bekijk onze werkbladen

Werkblad graniet keuken

Graniet

Composieten werkblad

Composiet

Marmerlook werkblad zwart

Marmerlook

Werkblad structura nero oak 1

Natuursteen

Keukenblad van keramiek grijs

Keramiek

Complete keuken Duet 3

Kunststof

Jouw ideale keukenwerkblad

Werkbladen zijn in vele verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft weer andere eigenschappen en uitstraling. Het is daarom goed om je te verdiepen in wat er allemaal verkrijgbaar is en past bij de wensen voor jouw keuken. Als je weet hoe de stijl van de keuken gaat worden, wordt de keuze van het materiaal een stuk makkelijker. Hou je bijvoorbeeld van een landelijke keuken? Dan is een granieten aanrechtblad een goede optie. Elk blad heeft zijn eigen natuurlijke uitstraling door de kleurnuances en structuur. Ga je liever voor een stoere industriƫle uitstraling? Dan sluit een aanrechtblad van composiet met beton- of marmerlook goed bij deze stijl. Aan het composiet kunnen kleurpigmenten, spiegeltjes en granietkorrels worden toegevoegd voor oneindig veel verschillende looks. Daarnaast is bijvoorbeeld een aanrechtblad van spaanplaat een stuk goedkoper dan een natuurstenen aanrechtblad. Genoeg keuzes om goed over na te denken dus! Maar gelukkig ook meer dan genoeg mogelijkheden voor in jouw nieuwe keuken.

Werkbladen Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Novy
Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Natuursteen of composiet werkblad

Natuursteen heeft een mooie natuurlijke uitstraling en geeft een keuken een karakter. Natuursteen is ten opzichte van composiet gevoelig voor vlekken en kan niet goed tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Een composieten aanrechtblad bestaat uit afvalgruis van natuursteen, hars en kwarts. Omdat composiet een samengesteld product en goede producteigenschappen heeft, is het minder bewerkelijk als natuursteen. Ideaal voor aanrechtbladen dus!

Natuursteen werkblad keuken
Onderhoud werkbladen keuken

Onderhoud van aanrechtbladen

Een werkblad van natuursteen is natuurlijk erg mooi, maar vergt wel extra onderhoud. In de regel geldt dan ook dat een natuurstenen aanrechtblad minder goed tegen agressieve schoonmaakmiddelen en vlekken kan, omdat het oppervlak wat poreus is. Een goed alternatief voor een natuurstenen aanrechtblad is daarom composiet. Dit is een samengesteld product dat is gemaakt van afvalgruis van natuursteen gemengd met hars en kwarts. Composiet wordt onder hoge druk samengeperst en wordt daardoor heel sterk, hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Er kunnen kleurpigmenten, spiegeltjes en granietkorrels aan het composiet worden toegevoegd voor een eigen stijl.

Maatwerk aanrechtbladen

De maat van het aanrechtblad is belangrijk zodat deze perfect in je keuken past. Dit is echt maatwerk; een paar millimeter te kort of te lang en het blad past niet. Daarnaast is het goed om op de hoogte van het aanrechtblad te bepalen. Op deze manier worden rug- en nekklachten voorkomen. Doordat het aanrecht een veelgebruikt element is in de keuken is het belangrijk dat deze volledig op jouw lengte is afgesteld. Kortom, het perfecte aanrechtblad is echt maatwerk. Bij Kitchen4All denken we graag mee over wat er mogelijk is en waarop te letten bij het keuze van het juiste aanrechtblad. Kom naar onze winkels om alle opties te bekijken en laat je adviseren!

Maatwerk aanrechtbladen