Graniet werkblad

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw werkblad voor je nieuwe keuken, kun je uit allerlei kleuren en materialen werkbladen kiezen. Ben je op zoek naar een duurzaam werkblad dat lang meegaat? Dan is een granieten werkblad wellicht de juiste keuze voor jou. Deze werkbladen zijn erg stevig en bovendien in verschillende tinten en stijlen verkrijgbaar. Wil je meer weten over granieten werkbladen? We vertellen je er graag alles over.

Granieten werkblad

Wat is een granieten werkblad?

Graniet is een stollingsgesteente dat is ontstaan uit lava dat ondergronds gestold is tot een enorm stevig gesteente. Het is dus een natuursteen. De samenstelling van een granieten werkblad kan verschillen, vaak bestaan de werkbladen uit kwarts. De meeste granietsoorten hebben een grove structuur, maar omdat de werkbladen netjes worden afgewerkt merk je hier niets van. 

Granieten keukenwerkblad

Onze merken

Altijd de beste keus

Pronorm
Jetstone
Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Keukenwerkblad van graniet

De degelijke eigenschappen van graniet

Omdat graniet een natuursteen is, is het een zeer degelijk materiaal. Daarnaast heeft graniet nog veel meer positieve eigenschappen:

  1. Uniek: omdat graniet een natuursteen is, is ieder werkblad uniek. Dus geen enkel blad ziet er precies hetzelfde uit.
  2. Zeer hard: graniet is harder dan glas en vormt daardoor een stevige basis in jouw keuken. Het werkblad zal niet snel breken en dus lange tijd meegaan.
  3. Krasvrij & stootvast: naast dat het materiaal erg sterk is, is graniet ook nog eens vrijwel krasvrij en stootvast.
  4. Hygiënisch materiaal: graniet is van nature een hygiënisch materiaal en bovendien vlekvrij.
  5. Verschillende kleuren en motieven: graniet is in vele kleuren en motieven beschikbaar. Hierdoor is er altijd wel een granieten werkblad dat bij je past.

Verschillende kleuren en stijlen graniet

Bij graniet wordt vaak gedacht aan een donker gespikkeld materiaal, maar dat klopt niet helemaal. De meeste granieten bladen hebben een donkere kleur, zoals zwart of donkerbruin. Maar er zijn ook verschillende lichte bladen verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan lichtgrijs. Door de grove structuur hebben granieten werkbladen vaak ook een wat stoerdere en robuustere uitstraling. In combinatie met de donkere tinten zien we deze werkbladen dan ook vooral vaak terug bij landelijke, industriële, stoere en robuuste keukens. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een wat subtielere en lichtere variant gaan en daarmee bijvoorbeeld een design keuken creëren. Omdat graniet een natuurlijk product is, is ieder blad anders en uniek. Wanneer je dus voor een bepaald blad kiest, kan deze dus net even anders uitvallen. Maar daarmee zorg je er wel voor dat jouw keuken een uniek plaatje wordt.

Keuken met granieten werkblad Kitchen4All