Graniet werkblad

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw werkblad voor je nieuwe keuken, kun je uit allerlei kleuren en materialen werkbladen kiezen. Ben je op zoek naar een duurzaam werkblad dat lang meegaat? Dan is een granieten werkblad wellicht de juiste keuze voor jou. Deze werkbladen zijn erg stevig en bovendien in verschillende tinten en stijlen verkrijgbaar. Wil je meer weten over granieten werkbladen? We vertellen je er graag alles over.

Granieten werkblad

Wat is een granieten werkblad?

Graniet is een stollingsgesteente dat is ontstaan uit lava dat ondergronds gestold is tot een enorm stevig gesteente. Het is dus een natuursteen. De samenstelling van een granieten werkblad kan verschillen, vaak bestaan de werkbladen uit kwarts. De meeste granietsoorten hebben een grove structuur, maar omdat de werkbladen netjes worden afgewerkt merk je hier niets van. 

Granieten keukenwerkblad

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Jetstone
Pronorm
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Keukenwerkblad van graniet

De degelijke eigenschappen van graniet

Omdat graniet een natuursteen is, is het een zeer degelijk materiaal. Daarnaast heeft graniet nog veel meer positieve eigenschappen:

  1. Uniek: omdat graniet een natuursteen is, is ieder werkblad uniek. Dus geen enkel blad ziet er precies hetzelfde uit.
  2. Zeer hard: graniet is harder dan glas en vormt daardoor een stevige basis in jouw keuken. Het werkblad zal niet snel breken en dus lange tijd meegaan.
  3. Krasvrij & stootvast: naast dat het materiaal erg sterk is, is graniet ook nog eens vrijwel krasvrij en stootvast.
  4. Hygiënisch materiaal: graniet is van nature een hygiënisch materiaal en bovendien vlekvrij.
  5. Verschillende kleuren en motieven: graniet is in vele kleuren en motieven beschikbaar. Hierdoor is er altijd wel een granieten werkblad dat bij je past.

Verschillende kleuren en stijlen graniet

Bij graniet wordt vaak gedacht aan een donker gespikkeld materiaal, maar dat klopt niet helemaal. De meeste granieten bladen hebben een donkere kleur, zoals zwart of donkerbruin. Maar er zijn ook verschillende lichte bladen verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan lichtgrijs. Door de grove structuur hebben granieten werkbladen vaak ook een wat stoerdere en robuustere uitstraling. In combinatie met de donkere tinten zien we deze werkbladen dan ook vooral vaak terug bij landelijke, industriële, stoere en robuuste keukens. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een wat subtielere en lichtere variant gaan en daarmee bijvoorbeeld een design keuken creëren. Omdat graniet een natuurlijk product is, is ieder blad anders en uniek. Wanneer je dus voor een bepaald blad kiest, kan deze dus net even anders uitvallen. Maar daarmee zorg je er wel voor dat jouw keuken een uniek plaatje wordt.

Keuken met granieten werkblad Kitchen4All
Licht granieten werkblad

Zo onderhoud je een granieten werkblad

Wanneer je een nieuw werkblad hebt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Je kunt de levensduur van je granieten werkblad eenvoudig verlengen door het werkblad goed te onderhouden. We hebben een aantal onderhoudstips voor je op een rijtje gezet:

  1. Dagelijks onderhoud: neem het werkblad iedere dag af met een vochtige doek en eventueel een allesreiniger. Zo zorg je ervoor dat het vuil niet in het werkblad kan trekken.
  2. Grondige reiniging: het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer last hebt van hardnekkig vuil. Je kunt dit verwijderen door groene zeep aan te brengen op het blad en dit een nacht in te laten trekken. Je kunt eventueel een zachte schuurspons gebruiken, maar let er wel op dat de spons geen krassen maakt.
  3. Impregneren: het materiaal is van zichzelf niet waterdicht. Je moet daarom het blad eens in de zoveel tijd impregneren. Je kunt dit testen door wat druppels op het blad te laten vallen, wanneer deze in het blad trekken moet het blad weer behandeld worden.

De juiste schoonmaakmiddelen: graniet kan niet tegen chemische en agressieve schoonmaakmiddelen, daarmee kun je het blad beschadigen. Daarnaast kan het materiaal ook niet goed tegen azijn, ammoniak of andere zure producten. Ook deze tasten het werkblad aan.

Keuken inspiratie voor jouw werkblad

Zou je graag nog wat meer inspiratie op willen doen voor jouw nieuwe werkblad? Je kunt eens de opgeleverde keukens van onze klanten bekijken. Daar vind je verschillende keukens met een granieten werkblad tussen. Deze keukens zijn allemaal anders en hebben allemaal een andere stijl, ideaal om inspiratie op te doen dus! Je bent natuurlijk ook van harte welkom om eens een bezoek te brengen aan een van onze keukenwinkels. Daar hebben we een aantal keukens opgesteld staan met granieten werkbladen. Daarnaast bieden we daar van ieder granieten werkblad een staal. Zo kun je precies zien wat je mooi vindt en wat de mogelijkheden zijn.

Plan een adviesgesprek

Wil je graag advies over welk granieten werkblad bij jou zou passen? Je kunt via onderstaande knop heel gemakkelijk een afspraak maken. Tijdens deze afspraak zullen we je wensen in kaart brengen en je voorzien van advies. Het adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Zien we je snel bij een van onze keukenwinkels?

Maak een afspraak