Marmerlook werkblad

Wil je graag een werkblad waarmee je gegarandeerd dezelfde luxe uitstraling als met een marmer werkblad creëert? Kies dan voor een marmerlook werkblad. Deze werkbladen zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar, welke allemaal minder kostbaar zijn dan echt marmer. Je kunt met een marmerlook werkblad dus voor de stijl en uitstraling kiezen die bij je past. Wil je meer weten over marmerlook werkbladen? Je leest het hieronder.

Marmerlook werkbladen

De drie verschillende soorten materialen marmerlook

Marmerlook is een imitatie van echt marmer, waardoor het in meerdere materialen verkrijgbaar is. Ieder materiaal kent zo zijn eigen voordelen en eigenschappen:

  1. Kunststof: kunststof is een betaalbaar en duurzaam materiaal. Het voordeel is dat kunststof marmerlook bladen in vele varianten verkrijgbaar is.
  2. Composiet: composiet is een natuurlijk product waardoor het heel degelijk is. Omdat het een natuurproduct is, is het wat kostbaarder dan kunststof. Composiet marmerlook werkbladen zijn daarnaast voornamelijk in wat donkerdere kleuren verkrijgbaar. 
  3. Keramiek: een keramiek werkblad bestaat uit kleipoeder dat onder hoge druk wordt geperst. Hierdoor is het materiaal erg hard en sterk. Er zijn vele verschillende marmerlook keramiek werkbladen verkrijgbaar. Wel is ook dit materiaal wat kostbaarder dan kunststof.
Marmerlook werkblad

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Marmerlook keuken

De positieve eigenschappen van marmerlook

Een van de redenen dat marmerlook werkbladen erg populair zijn, is omdat de werkbladen vrijwel niet van echt marmer te onderscheiden zijn. Daarnaast heeft marmerlook nog meer positieve kenmerken:

  1. Eenvoudig te onderhouden: marmerlook werkbladen zijn eenvoudiger te onderhouden dan echt marmer. Het oppervlak van marmer is poreus en neemt daardoor bijvoorbeeld sneller vloeistoffen op, wat weer voor vlekken zorgt. Dit is bij marmerlook werkbladen niet het geval.
  2. Minder kostbaar: de kosten van een marmer werkblad kunnen behoorlijk oplopen. Wanneer je kiest voor een marmerlook werkblad heb je de hoogte van de prijs zelf in de hand. De materialen zijn goedkoper en je kunt dus kiezen uit verschillende materialen.
  3. Natuurlijke uitstraling: ondanks dat het geen echt marmer is, heeft marmerlook wel een prachtige natuurlijke uitstraling.
  4. Voor iedere stijl: voor iedere keukenstijl is wel een passend marmerlook werkblad te vinden.

Bij welke keukenstijlen past een marmerlook werkblad?

Het werd net al benoemd: we hebben voor iedere keukenstijl wel een passend marmerlook werkblad. Er zijn namelijk veel verschillende marmerlook werkbladen verkrijgbaar. Van een heel licht blad met een subtiele ader, tot aan een donker werkblad met verschillende kleuren aders. Zo kun je bijvoorbeeld voor jouw design keuken kiezen voor een kleurrijk marmerlook blad en voor een luxe keuken gaan voor een licht marmerlook blad met een goudkleurige ader. De keuze is reuze!

Donker marmerlook werkblad
Marmerlook werkblad onderhouden

Zo onderhoud je een marmerlook werkblad

Het goed onderhouden van je werkblad is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat je blad langer mooi blijft. En dat is natuurlijk wel zo fijn. Hoe je het blad het beste kunt onderhouden is per materiaal wat verschillend. Maar we hebben een paar onderhoudstips die je voor ieder materiaal kunt gebruiken:

  1. Dagelijks schoonmaken: maak met een vochtige doek het werkblad na gebruik schoon. Dit voorkomt blijvende vlekken. Je kunt daarbij altijd een allesreiniger gebruiken.
  2. Hardnekkig vuil: je kunt hardnekkig vuil verwijderen door een sopje te maken met allesreiniger of een mild schoonmaakmiddel als CIF. Neem het blad na gebruik van een schoonmaakmiddel af met een vochtige doek.
  3. Vermijden: vermijd agressieve of chemische schoonmaakmiddelen, deze beschadigen het werkblad. Daarnaast kun je ook beter geen schuursponzen of staalborstels gebruiken, deze kunnen krassen maken.

De laatste keukentrends bij Kitchen4All

Wil je graag dat jouw nieuwe keuken up-to-date is en voorzien is van de laatste trends? Bekijk dan eens onze tips & trends, waarin we de nieuwste kleuren, materialen en andere trends voor je uitlichten. Daarnaast worden de keukenopstellingen in onze winkels altijd voorzien van de laatste trends. Je kunt ze dus ook in het echt bekijken door een bezoek te brengen aan een van onze keukenwinkels. Daar kun je in alle rust rondkijken en je laten inspireren!

Vind jouw ideale keuken

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw keuken met marmerlook werkblad? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze adviseurs nemen je graag mee door alle mogelijkheden die marmerlook te bieden heeft. We laten je graag de verschillende keukenopstellingen en materialen zien. Daarnaast maken we gratis een 3D-ontwerp op maat voor je. Zo kun je al helemaal voor je zien hoe jouw nieuwe keuken eruit zal komen te zien. De koffie staat voor je klaar!

Maak een gratis afspraak