Grafiet keukens

Grafiet is een kleur die je misschien nog niet kent, de kleur wordt namelijk vaak verward met zwart en ook als zwart gezien. Maar grafiet is toch net even anders dan zwart, de kleur is namelijk iets lichter. Deze kleur is ideaal wanneer je een donkere kleur zoekt voor je nieuwe keuken, maar niet voor compleet zwart wil gaan. We vertellen je graag meer over deze bijzondere keuken kleur.

Grafiet keukens

Kenmerken grafiet keukens

Grafiet is dus net iets lichter dan zwart, waardoor het een goede optie is wanneer je een donkere ruimte hebt. De kleur is niet alleen lichter, maar oogt ook net wat zachter. Waar zwart vaak wat harder afsteekt tegen andere kleuren en tinten, zorgt grafiet voor wat meer rust in de ruimte. Een ander belangrijk kenmerk van de kleur is de veelzijdigheid ervan. Net zoals met zwart kun je er vele keukenstijlen mee creëren. Denk bijvoorbeeld aan een luxe of juist industriële keuken.

Grafiet in je keuken toepassen

We bieden verschillende grafiet elementen waardoor je de kleur dus op verschillende manieren kunt toepassen in de keuken en je eigen stijl en sfeer kunt creëren. We hebben bijvoorbeeld verschillende fronten in de kleur grafiet in het assortiment. Daarnaast hebben we ook diverse werkbladen in deze kleur, welke van verschillende materialen zijn. Je kunt denken aan een grafiet marmerlook blad of een grafiet natuurstenen werkblad. Genoeg mogelijkheden om jouw grafiet kleur keuken samen te stellen!

Grafietzwarte keuken
Keuken grafiet kleur

Combineren met andere kleuren

Je kunt de kleur grafiet met allerlei andere keuken kleuren combineren. Het is een wat neutralere kleur, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen voor een combinatie met een neutrale kleur zoals wit, grijs of beige. Hiermee creëer je vaak een rustige uitstraling. Wanneer je liever voor een opvallende en unieke keuken wilt gaan kun je de kleur ook combineren met bijvoorbeeld rood, groen en blauw. De materialen die je goed met grafiet kunt combineren zijn bijvoorbeeld houtlook, marmerlook en graniet. Maar ook keramiek en composiet passen er prachtig bij.

Keukenstijlen grafiet keukens

Wanneer je kiest voor een grafiet kleur keuken kun je verschillende keukenstijlen samenstellen. Neem bijvoorbeeld een luxe keuken die je kunt creëren door te kiezen voor grafiet fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Of ga voor grafiet fronten, een donker werkblad en rvs-accenten en stel een moderne keuken samen. Ga je liever voor een wat stoerdere keuken? Combineer dan grafiet fronten met een betonlook werkblad en mat zwarte accenten. Daarnaast kun je ook voor een industriële, design of landelijke keuken kiezen.

Keukenfront grafiet
Grafiet keuken met houtlook

Een grafiet keuken samenstellen

Je stelt niet iedere dag een nieuwe keuken samen, onze adviseurs helpen je dan ook tijdens dit proces. Maar toch is het wel fijn dat je weet waar je moet beginnen. Het samenstellen van een keuken start vrijwel altijd bij de opstelling, dit is natuurlijk de basis van de keuken. Daarna kun je de fronten en het werkblad uitzoeken. Je kunt daarbij direct rekening houden met de opstelling, want misschien wil je wel andere fronten voor je kookeiland dan voor je kastenwand. Wanneer je tevreden bent met deze combinatie kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. Denk hierbij aan de spoelbak, kraan en eventuele grepen of greeplijsten. De keuken maak je af met de keukenapparatuur, waarbij we bij een grafiet keuken vaak de keuze voor volledig zwarte apparatuur zien.

Grafiet keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie voor jouw grafiet keuken? Je kunt eens onze keukenstijlen en keukenopstellingen bekijken om je te laten inspireren. Maar je kunt ook inspiratie opdoen bij onze binnenkijkers. Dit zijn de opgeleverde keukens van onze klanten. Hierbij kun je goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn en daardoor dus ook allemaal uniek. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze winkels en daar in alle rust rond te kijken en je te laten inspireren.

Grafiet keuken

Direct de scherpste prijs

We willen bij Kitchen4All een keuken voor iedereen kunnen samenstellen. Daarom vind je bij ons niet alleen keukens in alle stijlen, maar we bieden ook voor ieder budget een keuken. Zo kun je, ongeacht je budget, gewoon jouw droomkeuken samenstellen. We vinden het daarnaast belangrijk dat je meteen weet waar je aan toe bent. Wanneer je tevreden bent met het 3D-ontwerp van je keuken ontvang je een offerte met daarin direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe of onderhandelingen, maar een eerlijke en transparante prijsopgave. Omdat we zeker willen weten dat je volledig achter je keuze staat, bieden we je voldoende bedenktijd aan.

Maak een vrijblijvende afspraak

Zou je graag meer willen weten over de mogelijkheden van grafiet keukens? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Daar staan onze adviseurs voor je klaar om jou te helpen. Zij kunnen je alles vertellen over grafiet keukens en de mogelijkheden ervan. Wanneer je een gratis en vrijblijvende afspraak bij een van onze winkels maakt, weet je zeker dat een van onze adviseurs echt alle tijd voor je heeft. Maak hieronder snel jouw afspraak en wie weet zien we je snel.

Plan jouw adviesafspraak