Keuken U-vorm met eiland

Een U-vormige keuken is de ideale opstelling als je op zoek bent naar een keuken met veel opbergruimte. Deze keukens bestaan uit drie zijdes, die zo worden geplaatst dat de letter U ontstaat. Het is dus eigenlijk een hoekkeuken met twee hoeken. Deze opstelling kun je op verschillende manieren inrichten, een van de mogelijkheden is een U-vormige keuken met eiland. Wil je meer weten over deze keukenopstelling? Lees dan snel verder.

U-vormige keuken met eiland

Een U-vormige keuken bestaat dus over het algemeen uit drie verschillende keukenblokken die tegen elkaar in een U-vorm worden geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om alle drie de zijdes tegen de wand te plaatsen, maar soms staan er ook een of meerdere zijdes vrij in de ruimte. Ook bij de keuze voor een U-vormige keuken met eiland zijn er verschillende opstellingen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld van een van de zijdes een (schier)eiland maken. Of je plaatst een extra los keukenblok bij je U-vormige keuken. Net wat het beste bij je past!

Zwarte keuken U-vorm met eiland
Landelijke U-vorm keuken met eiland

Mogelijkheden U-vormige keuken met eiland

Een kleine keuken U-vorm met eiland biedt dus verschillende mogelijkheden. Niet alleen als het om de opstelling gaat, maar ook het eiland zelf kun je op verschillende manieren indelen. Als je graag wat extra zitplek zou willen, dan is een eiland met een keukenbar misschien wel iets voor jou. Daarnaast kun je van je eiland ook een kookeiland maken door je kookplaat, spoelbak en kraan op het eiland te plaatsen. Zeker als je een open keuken hebt kan dit uitkomst bieden. Je kunt dan gezellig kletsen met je huisgenoten in de huiskamer. Een U-vormige keuken biedt al veel opbergmogelijkheden, maar als je erg opgeruimd bent óf gewoon veel spullen hebt, heb je nooit genoeg opbergruimte. Je kunt dan voor een eiland kiezen met keukenkasten of lades.

Samenstellen U-vormige keuken met eiland

De uitstraling van je U-vormige keuken met eiland is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Omdat je verschillende keukenblokken hebt, kun je er alle kanten mee op. Je kunt de keukenblokken bijvoorbeeld allemaal dezelfde kleuren en materialen geven. Maar je kunt ook van een van de delen een eyecatcher maken door die er net wat extra uit te laten springen. Kies er dan bijvoorbeeld voor om twee delen van ingetogen kleuren en materialen te voorzien. Dit komt wel het mooiste uit als de delen los van elkaar staan, anders kan de keuken wat rommelig ogen. Als je het eiland los plaatst van de U-vormige keuken, kun je hier ook de eyecatcher van maken. De mogelijkheden zijn dus groot, waardoor je een keuken met U-vorm en eiland kan samenstellen die helemaal bij je past.

Groene U-vorm keuken met eiland
Keuken U-vorm met eiland

Persoonlijk advies

Ben je na het lezen enthousiast geworden over een U-vormige keuken met eiland? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Deze zijn door heel Nederland gevestigd, waardoor er altijd wel een in de buurt is. Niet alleen de koffie staat daar voor je klaar, ook onze deskundige adviseurs. Zij helpen je namelijk graag met het samenstellen van je keuken met U-vorm en eiland. Ook maken zij een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Zo weet je precies hoe deze eruit komt te zien en kun je eventueel ook voor een T-keuken met bar. Zien we je snel bij een van onze winkels?

Bezoek een van onze winkels