U-vormige keuken met eiland

Ben je op zoek naar een ruime keukenopstelling, waarin je alle plek hebt om heerlijk te koken? Kies dan voor een U-vorm keuken met eiland. Een U-vorm keuken bestaat uit drie zijdes, welke in de vorm van een U worden geplaatst. Wanneer je kiest voor een U-vorm met eiland, wordt een van deze zijdes dus los in de ruimte geplaatst. Klinkt dit voor jou als de ideale opstelling? Lees dan snel verder en doe inspiratie op!

U-vormige keuken met eiland

De voordelen van een U-vorm keuken met eiland

Een U-vormige keuken met eiland heeft vele voordelen te bieden. Zo kun je de grootte van de U-keuken helemaal zelf bepalen, waardoor je deze perfect passend kunt maken in de ruimte. Daarnaast biedt een eiland dus extra werk- en opbergplek, wat natuurlijk ideaal is als je van lekker koken houdt. Bovendien creëer je er een hele gezellige ruimte mee, zeker wanneer de woonkamer en keuken zich in een ruimte bevinden. Een U-vorm keuken met eiland heeft dus allerlei positieve eigenschappen.

Zwarte keuken U-vorm met eiland
U-keuken met eiland

Op welke manieren kun je een U-keuken met eiland indelen?

We benoemden al dat je de grootte van de opstelling van jouw U-vorm keuken met eiland zelf kan bepalen, maar je hebt nog veel meer verschillende opties. Je kunt een U-keuken met eiland namelijk helemaal naar eigen wens inrichten. Wil je bijvoorbeeld graag nog wat extra opbergplek creëren? Voeg dan een kastenwand of een aantal hoge kasten toe aan de opstelling. Vind je het leuk als jouw huisgenoten je gezelschap kunnen houden tijdens het koken? Kies dan voor een eiland met keukenbar. Er zijn dus allerlei manieren om een U-keuken met eiland in te delen!

Het samenstellen van jouw U-keuken met eiland

Ben je erover uit dat een U-vormige keuken met eiland echt wat voor jou is? Dan kun je de keuken gaan samenstellen en dit is hoe je dit kunt doen:

1. Uitzoeken van de opstelling: je begint bij het samenstellen van de keukenopstelling. Daarbij bepaal je niet alleen de afmetingen van de keuken, maar ook waar bijvoorbeeld de keukenapparatuur geplaatst wordt.

2. Combinatie van fronten en werkblad: in de volgende stap kun je de fronten en het werkblad gaan uitzoeken, hiermee bepaal je voor een groot deel de stijl en uitstraling van de keuken. Kies je bijvoorbeeld voor een neutrale combinatie? Of wil je graag uitpakken?

3. De accenten van de keuken: je kunt de keuken qua uitstraling helemaal afmaken met de accenten ervan. Hiermee bedoelen we de spoelbak, kraan en eventueel de grepen of greeplijsten van de keuken. Vaak hebben deze elementen dezelfde kleur, zodat je eenheid in de ruimte creëert.

4. Keukenapparatuur: in een keuken mag de keukenapparatuur natuurlijk niet ontbreken. In de laatste stap voeg je deze dus toe aan je nieuwe keuken en daarmee is het samenstellen van de keuken ook klaar!

Donkere U-keuken met eiland

Laat je inspireren

en bekijk de keukens van onze klanten

Groene U-vorm keuken met eiland

De perfecte stijl voor jouw U-keuken met eiland

Een U-keuken met eiland wordt vaak in een open ruimte geplaatst, dan wil je waarschijnlijk ook dat de keuken bij de rest van het interieur past. Wanneer je bijvoorbeeld in de woonkamer veel gebruikmaakt van natuurlijke materialen, kun je kiezen voor een landelijke keuken. Is jouw interieur heel minimalistisch, kies dan voor een minimalistische keuken! Zo kun je dus de keukenstijl precies aanpassen op de rest van de ruimte. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een totaal andere stijl, net wat jij mooi vindt en bij je past!

Direct de scherpste prijs

Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Om ervoor te zorgen dat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan, bieden we je bij Kitchen4All altijd een offerte met direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe, onderhandelingen of kleine lettertjes, maar eerlijkheid en transparantie. Want dat is waar we bij Kitchen4All voor staan! Bovendien bieden we je voldoende bedenktijd aan, zodat je in alle rust kunt nadenken over je nieuwe keuken.

Laat je inspireren

Wil je graag onze U-keukens met eiland in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat je inspireren. Je vindt daar niet alleen U-vormige keukens, maar keukens met allerlei verschillende opstellingen, kleuren en stijlen. Je kunt daar dus in alle rust rondkijken en inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken. Bovendien staan onze keukenadviseurs voor je klaar om jou te voorzien van advies! Zien we je snel? 

Plan jouw afspraak