Luxe keuken met kookeiland

Luxe keukens kenmerken zich door de combinatie van materialen van hoogwaardige kwaliteit en luxe keukenapparatuur. Maar ook met de opstelling kun je ervoor zorgen dat je keuken nog net even wat meer luxe uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan een luxe keuken met kookeiland. Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden luxe keuken met eiland

Als je ervoor kiest om een kookeiland aan je luxe keuken toe te voegen, zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een luxe keuken met kookeiland, waarbij je het kookeiland echt gebruikt om op te koken. Maar je kunt er ook voor een keukenbar kiezen. Hierbij wordt het werkblad van het eiland doorgetrokken, maar wordt er niets onder geplaatst. Zo ontstaat er een zit ruimte. Het voordeel hiervan is, is dat je hiermee extra zitplekken creëert. Heb je een kleine keuken, maar wil je toch graag een luxe keuken met kookeiland? Kies dan voor een schiereiland. Schiereilanden worden met een zijde tegen een wand of keukenblok geplaatst, waardoor het eiland minder ruimte inneemt.

Luxe keuken met eiland
Voordelen luxe keuken met kookeiland

De voordelen

Een luxe keuken met eiland is niet alleen erg mooi, het is ook nog eens praktisch. Je creëert er op een eenvoudige manier extra werk- en/of opbergruimte mee. Als je kiest voor een open keuken, creëer je met een kookeiland een leefkeuken. Leefkeukens zorgen ervoor dat er een sfeervolle en warme ruimte ontstaat. Een luxe keuken met kookeiland vormt dan de eyecatcher van de ruimte.

Inrichten kookeiland

Je kunt een kookeiland op verschillende manieren inrichten. Zoals we al benoemden kan je onder andere kiezen voor een keukenbar. Maar je kunt ook de onderzijde van het kookeiland vullen met kasten en lades. Ook het werkblad kun je op verschillende manieren indelen. Zo kun je de kraan, de spoelbak en de kookplaat hierop plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om de kraan en de spoelbak op het andere keukenblok te plaatsen, net wat jij fijn vindt!

Naast de praktische inrichting van het kookeiland is er natuurlijk ook nog het uiterlijk. Als je twee verschillende keukenblokken hebt, bijvoorbeeld een rechte keuken en een kookeiland, kun je voor dezelfde stijl kiezen. Maar wil je je luxe keuken net wat extra’s geven? Kies er dan voor om het kookeiland net een andere kleur of afwerking te geven. Zo laat je het kookeiland wat extra naar voren komen en creëer je een echte eyecatcher.

Inrichten kookeiland
Luxe keuken met kookeiland

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een luxe keuken met kookeiland? Weet je al precies hoe deze eruit moet komen te zien, of twijfel je nog? Maak gerust een afspraak bij een van onze keukenwinkels. In de winkel beginnen we altijd met een korte kennismaking, zodat we je beter leren kennen en we je wensen en behoeften in kaart kunnen brengen. Aan de hand daarvan maken onze adviseurs een 3D-ontwerp voor je. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken.

Maak een afspraak