Minimalistische keuken

Waar de een houdt van een hele uitgesproken keukenstijl en kiest voor een opvallende keuken, gaat de ander liever voor een ruimte die rust uitstraalt. Ben jij op zoek naar een opgeruimde ruimte zonder al te veel poespas? Dan past een minimalistische keuken goed bij jou. Wil je meer weten over deze keukenstijl? Lees dan snel verder.

Kenmerken minimalistische keuken

Een minimalistische keuken kun je vooral herkennen aan de eenvoud van de ruimte. Je zal in deze keukens geen opvallend werkblad of een felle kleur front vinden. Er wordt vaak gekozen voor zachte kleuren en strakke lijnen, dit zorgt voor de rust die deze ruimtes uitstralen. Bovendien zijn deze keukens om diezelfde reden vrijwel altijd greeploos. Een ander belangrijk kenmerk is dat deze keukens voorzien zijn van voldoende opbergruimte. Een rommelige keuken verliest namelijk al snel de minimalistische uitstraling. Dat betekent niet dat deze keukens heel steriel zijn of je er helemaal geen accessoires aan kunt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld gerust een mooie vaas met bloemen of wat praktische accessoires aan de ruimte toevoegen.

Minimalistische keuken materialen

Bij een minimalistische keuken kun je voor veel verschillende materialen kiezen. Vooral de kleur en de eventuele print of opdruk van het materiaal speelt een grote rol. Bij een minimalistische keuken wordt er bijvoorbeeld niet snel voor houtlook fronten gekozen omdat dit toch wat drukker oogt. De fronten zijn daarom vaak van kunststof en hebben een wat meer ingetogen kleur. Bij het werkblad kun je eigenlijk voor vrijwel alle materialen kiezen, ook daar speelt de kleur en uitstraling een grote rol. Je kunt gerust voor een mooi composieten blad kiezen, zolang deze maar geen hele opvallende kleur heeft. Of ga voor een wit marmerlook blad met een lichte ader.

Minimalistische keukens
Minimalistische scandinavische keuken
Minimalistische keuken kopen
Minimalistische keuken

Kleuren van een minimalistische keuken

In een minimalistische keuken worden voornamelijk lichte kleuren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan wit, lichtgrijs of beige. Deze kleuren hebben een wat meer ingetogen uitstraling, waardoor ze prachtig passen bij deze keukenstijl. Bovendien stralen deze kleuren veel rust uit. Je kunt bij een minimalistische keuken ook voor donkerdere kleuren als zwart kiezen, maar hou dan de rest van de keuken ook rustig. Wil je graag wat kleur aan de ruimte toevoegen? Voeg dan accessoires toe in een kleur naar keuze. Zo blijft de basis van de keuken minimalistisch en als je de accessoires zat bent vervang je deze gewoon!

 

Onze opgeleverde minimalistische keukens

Laat je inspireren

Minimalistische keuken samenstellen

Bij het samenstellen van een minimalistische keuken is het vooral belangrijk dat je de rustige uitstraling behoudt. Je begint vaak met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Als je toch graag een opvallender element aan de keuken wil toevoegen, kun je deze het beste als eerste uitzoeken. Misschien weet je wel zeker dat je goudkleurige accenten in je nieuwe keuken wil of misschien vind je een marmerlook werkblad wel prachtig. Nadat je deze dan hebt uitgezocht kun je de fronten en het werkblad erbij zoeken. Deze hou je dan wat meer ingetogen zodat je de minimalistische uitstraling kunt behouden. Maak dan bijvoorbeeld een combinatie met beige fronten of een licht werkblad.

Zwarte minimalistische keuken
Lichte minimalistische keuken

Combineren minimalistische keukens

Je kunt natuurlijk bij het samenstellen van jouw keuken voor een keukenstijl kiezen, maar je kunt ook een combinatie maken. Kies bijvoorbeeld voor beige fronten, een licht werkblad en voeg daar mat zwarte elementen aan toe. Zo geef je jouw minimalistische keuken een prachtige moderne touch. Een andere keukenstijl die goed past bij de minimalistische keukenstijl, is de strakke keuken. Ga voor een greeploze keuken, witte fronten en een licht egaal werkblad. Ook een combinatie met een tijdloze, Scandinavische of een luxe keuken is goed mogelijk. Wil je graag meer weten over de verschillende keukenstijlen? Bekijk dan eens al onze keukenstijlen en laat je inspireren.

De montage

Heb jij je nieuwe minimalistische keuken uitgezocht? Dan wil je natuurlijk dat deze ook tot in de puntjes gemonteerd wordt. Omdat we je bij Kitchen4All je compleet willen ontzorgen, kunnen we ook de montage je voor je verzorgen. We werken samen met vakkundig monteurs met jarenlange ervaring. Zij hebben dus al vele keukens opgeleverd en weten precies hoe zij jouw keuken moeten monteren. Zij gaan dan ook pas naar huis als jij helemaal tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!

Keukeninspiratie bij Kitchen4All

Zou je graag wat meer inspiratie op willen doen voor jouw minimalistische keuken? Breng dan eens een bezoek aan een Kitchen4All bij jou in de buurt. In onze winkels vind je verschillende keukenopstellingen met verschillende stijlen, kleuren en materialen. Je kunt er in alle rust rondkijken en je laten inspireren. Of laat je adviseren door een van onze deskundige adviseurs. Zij helpen je graag bij het ontwerpen en samenstellen van je nieuwe keuken. Zien we je snel bij een van onze winkels?

Vind jouw Kitchen4All winkel