Minimalistische keuken

Waar de een houdt een hele uitgesproken stijl heeft en kiest voor een opvallende keuken, gaat de ander liever voor een ruimte die rust uitstraalt. Hou jij van een opgeruimde ruimte, zonder al te veel poespas? Dan past een minimalistische keuken goed bij jou! Wil je meer weten over deze keukenstijl? Lees dan snel verder.

Kenmerken minimalistische keuken

Een minimalistische keuken kun je vooral herkennen aan de eenvoud van de ruimte. Je zal in deze keukens geen opvallend werkblad of een felle kleur front vinden. Er wordt vaak gekozen voor zachte kleuren en strakke lijnen, dit zorgt voor de rust die deze ruimtes uitstralen. Bovendien zijn deze keukens om diezelfde reden vrijwel altijd greeploos. Een ander belangrijk kenmerk is dat deze keukens voldoende opbergruimte hebben, want een rommelige keuken verliest al snel de minimalistische uitstraling. Dat betekent niet dat je in deze keukens helemaal geen accessoires vindt, of dat de ruimte heel steriel is. Je kunt bijvoorbeeld gerust een mooie vaas met bloemen of wat praktische accessoires aan de ruimte toevoegen.

Minimalistische keuken kopen
Minimalistische keuken

Kleuren en materialen

Minimalistische keukens hebben vaak lichte kleuren als wit, lichtgrijs of beige. Deze kleuren hebben namelijk geen uitgesproken uitstraling, waardoor dit goed past bij de minimalistische keukenstijl. Bovendien stralen deze kleuren veel rust uit. Een minimalistische keuken kan ook uit donkerdere kleuren als zwart bestaan, dan is de rest van de keuken vaak wat meer ingetogen. Zo blijft de rustige uitstraling toch behouden. Je kunt voor veel verschillende materialen kiezen bij een minimalistische keuken, vooral de opdruk of kleur ervan speelt een grote rol. Zo past een marmerlook blad met een hele opvallende ader wat minder goed bij deze stijl, maar zijn er wel andere marmerlook bladen waar je best voor kunt kiezen. Ditzelfde geldt voor houtlook!

Een minimalistische keuken samenstellen

Bij het samenstellen van een minimalistische keuken is het vooral belangrijk dat je de rustige uitstraling behoudt. Vaak begin je met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Maar als je toch graag een opvallender element aan de keuken wil toevoegen, kun je deze beter als eerste uitzoeken. Misschien weet je wel zeker dat je graag goudkleurige accenten in je nieuwe keuken wil. Nadat je deze hebt uitgezocht kun je de fronten en het werkblad erbij zoeken, die je dan meer ingetogen houdt zodat je de minimalistische uitstraling kunt behouden. Ga dan bijvoorbeeld voor beige fronten of een licht werkblad. Of combineer zwarte elementen met een subtiel marmerlook werkblad en witte fronten. Er zijn dus vele combinaties mogelijk!

Keukeninspiratie bij Kitchen4All

Zou je graag inspiratie op willen doen voor jouw minimalistische keuken? Breng dan eens een bezoek aan een Kitchen4All winkel bij jou in de buurt. In onze winkels vind je verschillende keukenopstellingen met verschillende stijlen, kleuren en materialen. Je kunt er in alle rust rondkijken en je laten inspireren. Of laat je adviseren door een van onze deskundige adviseurs. Zij helpen je graag bij het ontwerpen en samenstellen van je nieuwe keuken. Zien we je snel bij een van onze winkels?

Vind jouw Kitchen4All winkel

Lichte minimalistische keuken